22/2/10

Σκληρή Επιτήρηση

Σε καθεστώς σκληρής επιτήρησης έχει τεθεί η ελληνική οικονομία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να πάρει επώδυνα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τη χώρα μας από τους κερδοσκόπους, δηλαδή από όλους εμάς τους έλληνες πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας ευρωπαίοι επιτηρητές που θα εγκατασταθούν στα οικονομικά υπουργεία και θα ξεκινήσουν αυστηρούς ελέγχους.

Μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο της επιτροπής επιτήρησης της Κομισιόν, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στην διακυβέρνηση της χώρας μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τον άλλο μήνα θα στείλουν ελεγκτές που δεν θα φορούν προφυλακτικό.

Έτσι, για αρχή θα αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός με την επιβολή φόρων και περικοπών μισθών σε χαμηλόμισθους των 700 ευρώ, αφού σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας έτσι κι αλλιώς με τόσα χρήματα δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι, οπότε τσάμπα τα παίρνουν.

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση θα παρέχει φορολογική αμνηστία και ιδιαίτερες παροχές σε ιδιώτες που θα παρέχουν πληροφορίες για ην φοροδιαφυγή φυσικών προσώπων και εταιρειών.

Όσοι καταγγέλλουν τους φοροφυγάδες θα λαμβάνουν από το υπουργείο Οικονομικών μια επιστολή, στην οποία θα αναφέρονται τα φορολογικά έσοδα στα οποία συνέβαλαν, μια πλαστή ταυτότητα, μια επιταγή για μια πλαστική εγχείρηση προσώπου και ένα εισιτήριο για τη Βραζιλία χωρίς επιστροφή, για να μην μπορεί να τους βρει ο καταγγελλόμενος.
Παράλληλα, το όνομά τους θα μνημονεύεται στο Μνημείο του Αγνώστου Ρουφιάνου που πρόκειται να ανεγερθεί στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου μαζί με τις προτομές του Εφιάλτη και του Άρτεμη Μάτσα.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διασταύρωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού με τα δηλωθέντα εισοδήματα, ώστε να εντοπίζει φοροφυγάδες με αδήλωτα εισοδήματα, ενώ σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π. θα συστήσει την Υπηρεσία Παρακολούθησης Πολιτών, που θα παρακολουθεί τους παντρεμένους που διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Στους μοιχούς παραβάτες που θα εντοπίζει η υπηρεσία θα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα και έκτακτες φορολογικές εισφορές, αφού για να μπορέσει κάποιος να συντηρεί δύο γυναίκες την σήμερον ημέρα πρέπει να είναι ζάμπλουτος.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της χαμηλής παραγωγικότητας, το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να κυκλοφορήσει διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή», ώστε να στρατολογήσει νέους και νέες σε καινούριες μορφές εργασίας, όπως η ελεημοσύνη, η κλοπή και η πορνεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα, ενώ σε έκτακτο πρόγραμμα εξαντλητικής δίαιτας βρίσκεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής εξόρμησης.

Με τις διαρθρωτικές αυτές αλλαγές που προγραμματίζει η κυβέρνηση, υπολογίζει ότι σύντομα η εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές θα βελτιωθεί και η αξιόπιστη εταιρεία συμβούλων επενδύσεων Μόργκαν Φρήμαν θα προβιβάσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στην κατηγορία Ωμέγα Συν, ενώ για την άμεση αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει δάνειο από την διεθνή τράπεζα Τσίπισμπανκ, που εδρεύει στη νήσο Ατλαντίδα.