24/1/10

Λιτότητα


Σκληρή λιτότητα και μειώσεις σε όλους τους τομείς περιμένουν τους έλληνες πολίτες μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου που τελεί κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της Κομισιόν.

Η λιτότητα θεωρείται απαραίτητη για την σύγκλιση της εγχώριας οικονομίας με τις διεθνείς ανεπτυγμένες αγορές, γεγονός που θα επιφέρει υποτιμήσεις γνωστών μεγεθών στην ελληνική καθημερινότητα.

Για παράδειγμα, στην αγορά η ντουζίνα θα αποτελείται πλέον από 10 τεμάχια. Η δεκάδα από 8. Η εξάδα από 4. Τα ζευγάρια αποτελούνται από έναν και οι παρτούζες από δύο.

Έτσι, η Αγία Τριάδα θα μετονομαστεί αναγκαστικά σε Όσιο Ντουέτο.

Θα λέμε πλέον Τρείς το Λάδι, Δυό το Ξίδι, κι Τέσσερεις το Λαδόξιδο. Στα Δύο, το Ένα δώρο και Ένα και Ένα μας κάνουν Ένα. Όπως φαίνεται, τα νέα μέτρα θα μας κάνουν τα Τρία, Ένα.

Στα ωδεία θα χρησιμοποιούνται πια τετράγραμμα, τα πολύγωνα γίνονται τετράγωνα και τα τρίγωνα γίνονται απλά δίγωνα, ενώ στις επιστήμες, θα υπάρχει πια η τριγωνική ρίζα, η απλή μέθοδος των δύο, και τα μισοτελειωμένα, όπως θα λέγονται πλέον τα ολοκληρώματα.

Οι μήνες 31 ημερών, θα κρατούν πλέον 28 ημέρες. Οι μήνες 30 ημερών, θα κρατούν 26 ημέρες. Μόνο ο Φεβρουάριος θα κρατά 13 ημέρες, για να μην περιλαμβάνει τον πολυέξοδο Άγιο Βαλεντίνο στις 14.

Μειώσεις θα έχουμε παντού. Το Τριώδιο, γίνεται Διόδιο. Τα διόδια, μονωδία. Οι μονωδοί, απλώς οδοί. Οι δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, γίνονται μιάμισης κατεύθυνσης. Οι μονόδρομοι καταργούνται. Τα αδιέξοδα παραμένουν ως έχουν.

Η λιτότητα πρόκειται να αγγίξει και τις παροιμίες. Θα λέμε πλέον, δεν ξέρεις που σου πάν’ τα τρία. Στις επτά του μακαρίτη, άλλον έμπασε στο σπίτι. Του κώλου τα πενθήμερα. Δυο λαλούν και ουδείς χορεύει.

Στη δημοτική ποίηση, τα τραγούδια θα γίνουν: Mάνα με τους 5 πέντε σου γιους και την καμία κόρη. Τριάντα παλικάρια από τη Λεβαδιά. Ο Όλυμπος μαλώνει μόνος.

Το 21 γίνεται 11. Το «πάρ' τα όλα», «πάρ' το 50%». Αφαιρείται το επίδομα αναπηρίας από τους κουλοχέρηδες, τρίτεκνοι θεωρούνται όσοι έχουν δύο παιδιά. Το Δωδεκάθεο γίνεται Εξάθεο. Ο Μονοθεϊσμός, αθεϊσμός. Ο Εξαποδώ, Τριαποδώ και το νούμερο του Θηρίου είναι πλέον το 333.

Στα βιβλία θα’ χουμε μειώσεις στη μισή τιμή: Οι 8 Μικροί Νέγροι (Αγκάθα Κρίστι), Το Νούμερο 15664 (Ηλίας Βενέζης), 10.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (Ιούλιος Βερν), η Χιονάτη και οι Πέντε Νάνοι (αδερφός Γκριμ).

Μειώσεις 47% στις ταινίες: 1066,36 (Ρόλαντ Έμεριχ), 4,505 (Φεντερίκο Φελίνι), 1060,53 Οδύσσεια του Διαστήματος (Στάνλεϊ Κιούμπρικ).

Στα εστιατόρια καταργούνται τα δεύτερα πιάτα, τα «απ' όλα» και τα δίπιτα. Οι μπριζόλες θα σερβίρονται ορφανές, τα επιδόρπια θα αντικατασταθούν με τα σκόρπια, ενώ αποσύρονται από τα μενού οι δίπλες.

Μειώσεις στα τοπωνύμια: η Ερέτρια, γίνεται Ερέμια. Η Τρίπολη, Δίπολη. Οι Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Ανάργυρος. Οι Θρακομακεδόνες θα πρέπει να επιλέξουν το ένα μόνο.

Η λιτότητα αγγίζει και τις εκφράσεις: το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» συμπτύσσεται σε «ουδέν καλόν». «Μικρή μπουκιά φάε, μικρό λόγο μην πεις». Παραμένει ως έχει το «Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι»

11/1/10

Καζαμίας 2010


Ιανουάριος
Τρόμος προκαλείται στην χώρα, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χαμογελαστός κάνει ποδαρικό στην ελληνική τηλεόραση. Σκηνές χάους και πανικού εκτυλίσσονται στους δρόμους, ενώ οι πολίτες πολιορκούν τα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν νερό και φαγητό για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο επίτιμος προτείνει την δημιουργία κυβέρνησης σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, υπαρχηγό τον Σημίτη, μπουζούκι τον Ζαμπέτα και πρώτη φωνή την Ντόρα. Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν πτώχευση της Ελλάδας σε ένα μήνα, και μετακομίζουν άπαντες στο Τσιμπουκτού. Πρόβλημα δημιουργείται ανήμερα των Θεοφανείων, αφού θρασύτατοι δύτες διαφεύγουν με πολύτιμους τίμιους σταυρούς, εκμεταλλευόμενοι τις ρίψεις τους στην θάλασσα. Για αντίποινα η εκκλησία βάζει ΦΠΑ στα κεριά, στις λαμπάδες και στα τρισάγια, και στήνει ηχεία στα καμπαναριά. Από την πολύ καμπάνα, οι ενορίτες αλληθωρίζουν. Η κυβέρνηση αλλάζει τον προϋπολογισμό μετά την αυστηρή προειδοποίηση της επιτροπής επιτήρησης της Κομισιόν ότι τον άλλο μήνα δεν θα φορέσουν προφυλακτικό οι ελεγκτές.

Φεβρουάριος
Πρωτοφανής καλοκαιρία ταλαιπωρεί την χώρα, με αποτέλεσμα πολλοί δημοσιογράφοι να έχουν πέσει σε κατάθλιψη που δεν έχουν να παίξουν καμιά καταστροφή στα δελτία. Συλλαμβάνεται ο Γιάννης Πρετεντέρης επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να ρίξει τεχνητό χιόνι στο Σύνταγμα και ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ για τις ύποπτες σχέσεις του με το συγκρότημα Λαμπράκη και το συγκρότημα Μοιραράκη. Η Κίνα υποδέχεται την χρονιά του Τίγρη που συμβολίζει δύναμη, ευαισθησία και δυσκοιλιότητα. Έντονη κριτική δέχονται τα αιτήματα του Συνασπισμού για την εγκατάσταση σιγαστήρων στα καμπαναριά, την μεταφορά του τιμονιού δεξιά και την τοποθέτηση του κώλου μπρος, εγχείρημα που ούτως ή άλλως παρουσίαζε μεγάλη δυσκολία. Ο μήνας κλείνει με νέες υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς οίκους με κυριότερες αυτές του οίκου Chanel και του οίκου Gucci. Η κυβέρνηση αναθεωρεί τον προϋπολογισμό και βασίζει την οικονομική της πολιτική στην συλλογή αποδείξεων για κάθε συναλλαγή. Στην αγορά οι μαύροι που διακινούσαν μέχρι πρότινος παράνομα cd, πωλούν τώρα κομμένες αποδείξεις.

Μάρτιος
Πορείες και συλλαλητήρια κλείνουν τους δρόμους, όταν μια διμοιρία πάνοπλων ΜΑΤατζήδων επιτίθεται σε 12χρονο και τον σαπίζει στο ξύλο. "Κρατούσε απειλητικά ένα Δρακουλίνι", δικαιολογείται ο αττικάρχης Φώτης Γκασμάς, ενώ ξεσπούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και λεηλατούνται τα Τζάμπο Μπεμπέ. Ο υπουργός Οικονομίας προχωρά σε νέα αναθεώρηση του προϋπολογισμού, επιβάλλοντας φόρους και περικοπές σε μισθωτούς των 750 ευρώ. Στις έντονες διαμαρτυρίες της αριστεράς απαντά ότι έτσι κι αλλιώς με τόσα χρήματα δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι, οπότε τσάμπα τα παίρνουν. Από το Μπαλί όπου βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, για την συνεδρίαση του Φόρουμ για την διάσωση της πράσινης σαλαμάνδρας, δηλώνει ότι θα χαρίσει το bonus του από μίλια σε αεροπορικά ταξίδια, για το χρέος του Δημοσίου. Ξεκινά επιτέλους η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, τον Γερμανό, τον Ιταλό και τον Πόντιο. Στα περίπτερα οι κυριακάτικες εφημερίδες κυκλοφορούν προσφέροντας κομμένες αποδείξεις από σουπερ μάρκετ.

Απρίλιος
Λόγω της αύξησης της τιμής των αμνοεριφίων, της γρίπης των χοίρων και της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες φέτος σουβλίζουν καρότα, ενώ ο Δήμος Αθηναίων στολίζει το μεγαλύτερο καρότο της χώρας στην πλατεία Συντάγματος. Ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει με θρίαμβο ότι το κράτος βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και υπόσχεται από ένα καρότο σε κάθε χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο. Η υπουργός Υγείας στήνεται έξω από τα σχολεία και ξανακάνει το εμβόλιο της νέας γρίπης συμβολικά για να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές. Σύμφωνα, με την υπουργό Υγείας, οι πολίτες πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο για τα επόμενα 20 χρόνια, μέχρι να εξαντληθούν όλες οι παραγγελίες του. Για την προώθηση της νέας καμπάνιας του Υπουργείου, ο Γκάμι Μπέαρ εμβολιάζεται στην εκπομπή της Μενεγάκη, δυστυχώς, όμως, παρουσιάζονται παρενέργειες που τον οδηγούν σε σπασμούς και ευκοίλια με αποτέλεσμα να βάψει τα πλατώ σομόν, ενώ η Μενεγάκη φυγαδεύεται για να γλυτώσει. Ξεκινά η εξεταστική για το Χρηματιστήριο, τους Πακιστανούς και τους μαύρους που πωλούν αποδείξεις.

Μαϊος
Ανήμερα την Πρωτομαγιά, ο κ. Παπακωνσταντίνου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του αγνώστου Μισθωτού, τιμώντας τον τελευταίο μισθό που δόθηκε από την κυβέρνηση. Λόγω της φετινής οικονομικής ανέχειας, η ΕΡΤ αναγκάζεται να στείλει στον Διαγωνισμό της Eurovision στο Όσλο τον Γιώργο Κατσαρό στο σαξόφωνο και τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο με το πλοίο της γραμμής. Η Ελληνική αποστολή βολοδέρνει στη Βόρεια θάλασσα, ενώ όταν πιάνει επιτέλους λιμάνι, το δίδυμο Κατσαρός - Πλέσσας παίζει τις κάλτσες του, και κερδίζει την πρώτη θέση με το τραγούδι Balls Mantols. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στέλνει ο πρωθυπουργός από τα νησιά Γκαλαπάγκος, όπου προεδρεύει στην συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με θέμα την προστασία της τσιρίδας της Τατιάνας Στεφανίδου. Η ΕΡΤ ανακοινώνει πως λόγω περικοπών την Eurovision του 2011 θα διοργανώσει το Άγιο Όρος με θέμα ύμνους και βυζαντινές μελωδίες με παρουσιαστή τον βυζαντινοτέτοιο Χάρη Ρώμα. Σάλος στην κοινωνία με θρασύτατες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία. Οι ληστές διαφεύγουν με λεία αποδείξεις ανεκτίμητης αξίας. Ξεκινάει η εξεταστική για τον Παυλίδη, τον Λουμίδη και την Λάκτα.

Ιούνιος
Εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στην Νότια Αφρική για την διεξαγωγή του Μουντιάλ. Συμπλοκές παρουσιάζονται μεταξύ τοπικής αστυνομίας και ελλήνων οπαδών σε καφετέριες στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ. Τα επεισόδια προκλήθηκαν από την επιμονή των ελλήνων οπαδών να ζητούν αποδείξεις για τους φραπέδες τους. Στην καρδιά των αφρικανικών αστικών κέντρων κάνει την εμφάνιση του το παραεμπόριο cd, κυρίως από έλληνες μετανάστες. Η ελληνική ομάδα για λόγους οικονομικής κρίσης, αλλά και για λόγους τόνωσης του εθνικού ηθικού, εμφανίζεται στο γήπεδο με τις φουστανέλες και τα τσαρούχια των προγόνων μας, ενώ της αποστολής ηγείται ο οπλαρχηγός Γιώτης Τσαρουχίδης. Η εθνική μας παρ’ ότι παρουσιάζει μια αξιόμαχη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα, κατατάσσεται τελικά τελευταία δίχως να πετύχει γκολ, τηρώντας απαρέγκλιτα την εθνική παράδοση του Μουντιαλ του ‘94. Πίσω στην χώρα, η κυβέρνηση αρνείται να δώσει το δεύτερο μέρος του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υποστηρίζοντας ότι το πρώτο μέρος οι δικαιούχοι το σπατάλησαν και δεν το έβαλαν στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Ξεκινάει η εξεταστική για τις πυρκαγιές, τις βροχές και τις αστραπές.

Ιούλιος
Ανθρωπιστική βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών καταφθάνει στην Αθήνα, και περιμαζεύει άπορους εφοπλιστές και άστεγους βιομήχανους. Στο σφυρί βγαίνουν πολυτελείς θαλαμηγοί μαζί με τις αποδείξεις πληρωμής τους. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας του Δήμου Καλαμάτας να βοηθήσει μια μοναδική εκδήλωση για τα τοπικά δεδομένα, το φετινό Φεστιβάλ Βίντεο Μηδέν διεξάγεται στο σπίτι του Γιώργου Δημητρακόπουλου, με επίτιμους καλεσμένους την θεία του και τον πρώτο του ξάδελφο. Ο Γκάμι Μπέαρ είναι ο μεγάλος νικητής του Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το Γωγουλίνι της ομάδας κίνησης Γιάννη Φλωρινιώτη, που παρουσιάζει την παράσταση Με Απαλλοτρίωσες. Στην αγορά κυκλοφορούν αυτοκόλλητες συλλεκτικές αποδείξεις Panini με έπαθλο πλούσιες αποδείξεις δώρων. Μετά την νέα επιδείνωση των οικονομικών της χώρας, το οικονομικό επιτελείο καταφεύγει σε απελπισμένα μέτρα: νομιμοποιεί το εμπόριο ναρκωτικών, αρκεί οι έμποροι να κάνουν έναρξη επαγγέλματος, να δηλώσουν την έδρα τους και να πληρώσουν το σχετικό παράβολο στην εφορία. Δεν γίνεται σύσταση εξεταστικής επιτροπής λόγω διακοπών των βουλευτών.

Αύγουστος
Ξεσπούν μεγάλες πυρκαγιές στον Όλυμπο και στον Ταϋγετο, αλλά με την αστραπιαία κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σύντομα οι φωτιές επεκτείνονται σε όλα τα βουνά της χώρας. Το Σχέδιο Ο-Σώζων-Εαυτόν-Σωθείτο που θέτει σε εφαρμογή η Επιτροπή Διαχειρίσεων Κρίσεων σε συνδυασμό με την συντονιστική επίβλεψη του πρωθυπουργού, ανταποκρίνεται επιτυχώς στο δύσκολο έργο προγραμματισμού των υπουργικών αδειών. Έτσι, οι πολιτικοί παραμένουν εξαφανισμένοι σε άγνωστες παραλίες, ενώ τριγύρω τους παρατάσσονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με κουβάδες στα χέρια, αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Ξεκινούν οι εκπτώσεις στην αγορά και παρατηρείται συνωστισμός στα μαγαζιά για αποδείξεις σε προνομιακές τιμές. Από την φυλακή ο κρατούμενος Γιάννης Πρετεντέρης αποφασίζει να ξεκινήσει απεργία πείνας, την διακόπτει όμως την τρίτη μέρα, όταν τον πληροφορούν ότι ο υπόλοιπος κόσμος περνά περίοδο πείνας και φτώχειας. Για αντιδραστικούς λόγους ξεκινά διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη και παίρνει δέκα κιλά σε δέκα μέρες. Ξεκινά η εξεταστική επιτροπή για την διαφάνεια των προηγούμενων εξεταστικών επιτροπών.

Σεπτέμβριος
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του CERN η παγκόσμια καταστροφή του 2012 θα μας βρει φέτος, αφού εμφανίστηκε σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας του Μετατροπέα ψύξης του Επιταχυντή, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκε η κεντρική Μηχανή παραγωγής καφέ του Οργανισμού. Ευτυχώς, η ομάδα επιστημόνων του Δόκτωρ Ζιβάγγου περιόρισε την ζημιά του Μετατροπέα, ενώ η ομάδα επιστημόνων με τα κοκάλινα γυαλιά αποκατέστησε την βλάβη της κεντρικής καφετιέρας. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει την κορυφή. Το βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου πέφτει σε διψήφιο νούμερο για πρώτη φορά τα τελευταία πενήντα χρόνια, ενώ το βάρος του Γιάννη Πρετεντέρη πιάνει τα 200. Σύμφωνα, με το νέο Καποδίστρια, μειώνονται οι δήμοι και οι κοινότητες της χώρας σε τέτοιο βαθμό, που τα σύνορα της Καλαμάτας φθάνουν τον Ισθμό. Μέσω δορυφόρου μεταδίδεται η ομιλία του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από την Χαβάη, όπου παραβρίσκεται για την προστασία της χλωρίδας και της πιτυρίδας του νησιού. Ο κ. Παπανδρέου ιδρύει θέση Πρωθυπουργού Βορείου Ελλάδας, που καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με αναπληρωτές Πρωθυπουργούς Βορείου Ελλάδας τον Παναγιώτη Ψωμιάδης ως Ζορό και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως Μπιμπιμπό.

Οκτώβριος
Η Γερμανία γιορτάζει τα είκοσι χρόνια από την επανένωσή της με μια σεμνή τελετή, όπου ανακοινώνει πως για οικονομικούς λόγους, θα ξαναχωριστεί σε δύο χώρες, για να παίρνει διπλές ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Το κόλπο ανοίγει την όρεξη της χώρας μας, που σκέφτεται την διχοτόμηση της Βάλια Κάλντα, την ανεξαρτητοποίηση της Μυκόνου και την απόσχιση της Κρήτης, που ούτως ή άλλως κάνει μια ζωή του κεφαλιού της. Η προεκλογική περίοδος εντείνεται με τους υποψηφίους μετά την επιτυχία των ποδηλατοδρόμων, να καταθέτουν νέες προτάσεις για να προσελκύσουν την ψήφο των δημοτών. Έτσι, ο συνδυασμός του κ. Αλευρά προωθεί την δημιουργία κωπηλατοδρόμων στις κεντρικές λεωφόρους, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι θέλουν να κυκλοφορούν στην πόλη κάνοντας κουπί, ενώ ο συνδυασμός του κ. Νίκα προτείνει να ρίξει χαλίκι και πέτρες στους δρόμους, ώστε να κυκλοφορούν τα τζιπ με άνεση στο χωμάτινο έδαφος. Στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα παρελαύνουν για πρώτη φορά μαζί με τους Έλληνες, Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, ενώ το άγημα συνοδεύουν με καμάρι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι με μολότωφ.

Νοέμβριος
Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη την χώρα, καθώς οι παραλίες της Κεφαλονιάς έχουν μετατραπεί σε χιονοδρομικές πίστες, ενώ στον Ταϋγετο παρέα στα αγριογούρουνα κάνουν πιγκουίνοι και λευκές αρκούδες. Επίσης ο πρωθυπουργός περήφανος ανακοινώνει ότι οι θέσεις των γραμματέων έχουν σχεδόν καλυφθεί. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει εκατομμύρια προσαγωγές, ώστε να μην γίνουν επεισόδια κατά την επέτειο της 17 Νοεμβρίου. Επειδή τα αστυνομικά τμήματα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τόσους ανθρώπους ναυλώνει πλοία και τους στέλνει στην Κίνα. Ανήμερα του Πολυτεχνείου, ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης ο Α’ προχωρά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ που πρωτοστάτησαν στα έκτροπα του Νοεμβρίου του 1973, όταν χιλιάδες ταραχοποιά στοιχεία είχαν καταλάβει το Πολυτεχνείο, προκαλώντας φθορές σε προφυλακτήρες αρμάτων, που είχε πληρώσει με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός. Στον Ευαγγελισμό εισάγεται εσπευσμένως η υπουργός Υγείας κα. Ξενογιαννακοπούλου μετά τον πέμπτο εμβολιασμό της με το εμβόλιο κατά της γρίπης. Τα μεγάλα κόμματα μοιράζονται τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι κερδίζουν τον Δήμο Μούτση και εξαγγέλλουν εκτεταμένη αναδάσωση για την διάσωση της σπειρουλίνας.

Δεκέμβριος
Στο Μεξικό, όπου φιλοξενείται η σύνοδος κορυφής για την κλιματική αλλαγή, αποκαλύπτεται πως τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Βόρειο Πόλο. Σε έκτακτη σύσκεψη των πλουσιοτέρων χωρών, αποφασίζεται η επίσπευση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ώστε να ανέβει η θερμοκρασία της Γης και να λιώσουν μιαν ώρα αρχύτερα οι καταραμένοι πάγοι. Επεισόδια ξεκινούν στην οδο Ερμού, όταν καταστηματάρχες αρχίζουν να σπάνε τις βιτρίνες και να λεηλατούν τα εμπορεύματα τους, για να προσελκύσουν την προσοχή του κόσμου. Εκδίδεται χάρη για τον Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά πλέον δεν χωρά να περάσει από την πόρτα, και παραμένει έγκλειστος. Από την μακρινή Ταϊλάνδη, όπου βρίσκεται για την μελέτη της επίδρασης του σεξοτουρισμού στην εθνική οικονομία, ο υπουργός Οικονομίας προαναγγέλει νομοσχέδιο για την εισαγωγή ΦΠΑ στα κάλαντα. Τα πιτσιρίκια υποχρεούνται, πλέον, να φέρουν θεωρημένα απ’ τις αρμόδιες ΔΟΥ μπλοκ αποδείξεων, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με προσωποκράτηση, κούρεμα με την ψιλή και αφαίρεση τριγώνων και μελλόντικας για 3 με 6 μήνες. Η χρονιά κλείνει με εκατομμύρια Έλληνες να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Καλή χρονιά !

6/1/10

Οι πιο αγαπημένες σειρές της δεκαετίας


Το πολύ ενδιαφέρον blog us tv μας ζήτησε να επιλέξουμε ποιες είναι οι αγαπημένες μας σειρές των τελευταίων δέκα χρόνων.

Το κλείσιμο της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας, ευνοεί την δημιουργία παρόμοιων λιστών για την μουσική, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ πολλά περιοδικά και εφημερίδες κατάρτισαν τις δικές τους προτιμήσεις.

Μπορείτε και σεις να πάρετε μέρος στην διαδικασία ακολουθώντας το link μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Τα δικά μου αγαπημένα ακολουθούν:

01. The Wire
02. Lost
03. Mad Men
04. Trigger Happy TV
05. Band Of Brothers
06. Deadwood
07. The Office UK
08. Family Guy
09. Battlestar Galactica
10. Arrested Development
11. Top Gear
12. House M.D.
13. Friday Night Lights
14. Breaking Bad
15. Futurama
16. Friends
17. C.S.I.
18. The Sopranos
19. Mythbusters
20. 24