22/3/10

Διπλωματική τακτική

Ως ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η πολιτική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική αποστολή χρησιμοποίησε με πειθώ όλα τα επιχειρήματα και τις τακτικές της διεθνούς διπλωματίας, για να προτρέψει τους ευρωπαίους εταίρους μας να προχωρήσουν σε άμεση χρηματοδότηση της χώρας μας.

Οι ελληνικοί ελιγμοί ξεκίνησαν κατ’ αρχήν από το ξενοδοχείο που φιλοξενεί τους ευρωπαίους πολιτικούς αρχηγούς, όταν εμφανίστηκαν στην ρεσεψιόν ρακένδυτοι με ακορντέον ο κ. Παπακωνσταντίνου και η κα. Κατσέλη.

Κατά την διάρκεια του πρωινού οι υπουργοί Οικονομικών ανέπτυξαν με επιτυχία τα Κύματα του Δουνάβεως και τα Γαλάζια σου Γράμματα, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μοίραζε αναπτήρες και χαρτομάντηλα στα τραπέζια.

Η ελληνική τακτική κέρδισε τα πρώτα θετικά σχόλια της ημέρας, ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός αγόρασε ένα ολόκληρο κουτί από χαρτομάντηλα, από τα έσοδα του οποίου πρόκειται να επιδοθεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η επόμενη μάχη δόθηκε στα φανάρια της βελγικής πρωτεύουσας από ορδές ελλήνων υπουργών που σταματούσαν τις προεδρικές λιμουζίνες και έτριβαν παρμπρίζ και φανάρια, ενώ την καλύτερη μπάζα έκανε η Κατερίνα Μπατζελή με 100 ευρώ και 3 κουμπιά lui vitton.

Σύσσωμη η ελληνική αποστολή περίμενε τους ευρωπαίους αρχηγούς στα σκαλοπάτια της Συνόδου, στήνοντας ένα μουσικοχορευτικό πολυθέαμα, απόδειξη ότι η Ευρώπη οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον το πολιτισμό της.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε η Ρεμπέτικη κομπανία με αρίες από την όπερα «Τον αράπη και αν τον πλένεις» με τον Μπάμπτη Τσέρτο στο τρίχορδο μπουζούκι και την Μπέλα Λούλα μέτσο τσουπράνο, ενώ στην συνέχεια το πρόγραμμα ανέλαβε ο Γιώργος Αλκαίος με την μεγάλη γύφτικη τσιφτετελοποπ επιτυχία «Opa Opa», την ώρα που ένα μπουκέτο από ολόδροσα κορίτσια πλαισίωνε τον χορό.

Στους σαστισμένους ευρωπαίους ηγέτες η Βάσω Παπανδρέου προσέφερε προϊόντα της ελληνικής γης, όπως αργείτικα καρπούζια, μεσσηνιακές ελιές και φούντες καλαματιανές, ενώ το περαιτέρω μπλα μπλα ανέλαβαν η Εύα Καϊλή και η Άντζελα Γκερέκου λόγω προφανών προσόντων.

Στις διαπραγματεύσεις αποδείχτηκε σκληρό καρύδι η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ, που εμφανίστηκε δύσκολη και αδιάλλακτη, σύντομα όμως η αντίστασή της κάμφθηκε, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέλαβε δράση.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε να αγοράσει άμεσα είδη καγκελαρίας, όπως 200 αυτοκινούμενα πυροβόλα, 50 υπουργικούς κομπρέσορες και 15 υποβρύχια που γέρνουν δεξιά, με χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την περικοπή των κονδυλίων του υπουργείου Παιδείας με το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Τα σχολεία εξάλλου δεν χρειάζονται πλέον, αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκπαιδεύσει την ελληνική νεολαία στην ελεημοσύνη και στην ζητιανιά, και να μεταφέρει το συντομότερο όλους τους μαθητές στους δρόμους των Βρυξελλών, ώστε να ενταθεί η ελληνική προσπάθεια για άμεση ενίσχυση της χώρας.

Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να γαλουχήσει την νεολαία με το σύνθημα «αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα», ώστε να μην επαναλάβουν οι μικρότεροι τα εγκλήματα που έχουν κάνει οι μεγαλύτεροι στην χώρα….