15/12/09

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης


Ξεκίνησε και επίσημα η εορταστική περίοδος εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για το Δήμο Καλαμάτας με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πιστή στην παράδοση των τελευταίων ετών, η δημοτική αρχή γέμισε την πόλη με πολύχρωμα λαμπιόνια και φανταχτερές γιρλάντες, ενώ κατασκεύασε εξι παιχνιδόσπιτα και ένα καρουζέλ στην κεντρική πλατεία της πόλης, μέρος της μεγάλης ζαχαρένιας πολιτείας που πρόκειται να ολοκληρωθεί με την τελική απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος Ότι-Έχετε-Ευχαρίστηση το 2060.

Στα «γλυκά σπιτάκια» οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν τα νεύρα των γονιών τους και να τους ταλαιπωρήσουν με πολλούς ευφαντάστατους τρόπους, ενώ στο καρουζέλ μπορούν να κάνουν βόλτα στα μηχανικά αλογάκια, όσο οι κηδεμόνες τους θα σκέφτονται μεθόδους εναλλακτικής αντισύλληψης.

Η εορταστική ατμόσφαιρα παντρεύει το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου με την κατάνυξη των πολυκαταστημάτων, ενώ καθημερινά δεκάδες ζητιάνοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ικετεύοντας για ελεημοσύνη, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για επίδειξη φιλανθρωπίας και οίκτου.

Παράλληλα, την περίοδο των εορτών θα διοργανωθούν πολλές μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Μεσσήνης και του Δήμου Μούτση, που θα ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικα τσιφτετέλια και καρσιλαμάδες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το γιορτινό κλίμα της πόλης προσπάθησε να τρομοκρατήσει ο κίνδυνος χρεωκοπίας της χώρας και οι φήμες πτώχευσης που κατευθύνονταν από το εξωτερικό, η κυβέρνηση όμως με αποφασιστικό τρόπο ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της οικονομίας και πάταξης της φοροδιαφυγής.

Για αρχή, ο υπουργός Οικονομίας κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για την εισαγωγή ΦΠΑ στα κάλαντα, ώστε τα πιτσιρίκια να υποχρεούνται, πλέον, να φέρουν θεωρημένα μπλοκ αποδείξεων απ’ τις αρμόδιες ΔΟΥ και να μην εισπράττουν μαύρα χρήματα, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Τα παιδιά πρέπει πλέον να κρατούν βιβλία β’ τάξης, να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις και να υποβάλλουν αναλυτικές καταστάσεις πελατών για ποσά άνω των 50 ευρώ, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές ποινές που περιλαμβάνουν προσωποκράτηση, κούρεμα με την ψιλή και αφαίρεση τριγώνου και μελλόντικας για 6 μήνες.

Ακόμη, η κυβέρνηση έκανε έκκληση για οικονομία στους καταναλωτές ζητώντας τους να μην χρησιμοποιούν τα καλοριφέρ τους τώρα καταχείμωνο, αλλά να τα χαρούν το καλοκαίρι που θα΄ναι καλύτερος ο καιρός.

Παράλληλα, σύμφωνα με νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να κατατεθεί, όσες μητέρες έχουν ένα παιδί δεν θα παίρνουν σύνταξη ποτέ, ενώ όσες έχουν δύο παιδιά, θα παίρνουν ακόμη ένα παιδί δώρο, ώστε να φτάνουν τα τρία παιδιά και να μπορούν επιτέλους να συνταξιοδοτηθούν στα 65, αρκεί βεβαίως να έχουν πλατυποδία και να κατάγονται απ’ τα ακριτικά νησιά Αλυσοπρίονο και Κακαδονήσια.

Τα μέτρα του πρωθυπουργού φτάνουν φέτος μέχρι τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει φέτος ιδιαίτερα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τους τάρανδους που έχει στην κατοχή του, αφού έχουν παλιά άδεια κυκλοφορίας και είναι ιδιαίτερα ρυπογόνοι.