31/5/09

Debate


Χωρίς σημαντικά πολιτικά ευρήματα έληξε το debate των πολιτικών αρχηγών που διεκδικούν την ψήφο μας στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ τα κομματικά επιτελεία συμφώνησαν πως σε επίπεδο εντυπώσεων και υποσχέσεων την παράσταση έκλεψε η κα. Σία Κοσιώνη, που πολιτεύεται με το κόμμα Η Εκδίκηση της Ξανθιάς.


Ο πρωθυπουργός ήταν ήρεμος και σαφής, έκανε μια τελευταία ανασκόπηση του κυβερνητικού του έργου και υπενθύμισε πως τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργήθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας στους τομείς της αφισοκόλλησης και της διανομής προεκλογικών φυλλαδίων.


Ο κ. Καραμανλής ισχυρίστηκε ότι δεν πιστεύει ότι κάποιος πολιτικός χρηματίστηκε την τελευταία δεκαετία, ισχυρισμός που το γραφείο τύπου της Ρηγίλλης τον αποδίδει σε ηλίαση από ελαττωματικό λαμπτήρα.


Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν καλός και διαβασμένος, αφού ρωτήθηκε σε θέματα ελληνικών που ήταν sos και τα είχε μελετήσει, ενώ θα έπρεπε να τον ανησυχούν λίγο τα αποτελέσματα των ακουστικών και της έκθεσης.


Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το κόμμα του αγαπά το περιβάλλον επειδή έχει πράσινο χρώμα και έχει σήμα τον ήλιο, δήλωση που κέρδισε αμέσως τις ηλικίες 0 έως 6 και τα άτομα με νοητική υστέρηση, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει επαγγελματικά δικαιώματα σε απόφοιτους ιντερνετ καφέ και χειριστές πλεϊστέσιον.


Η κα. Παπαρήγα που εκπροσώπησε τον Περισσό, αναγκάστηκε να μιλήσει όρθια, για να φαίνεται το κεφάλι της στην κάμερα, ενώ την παράσταση έκλεψε το ταγιέρ της από αυθεντική μπουχάρα, ραμμένη στο χέρι απ’ τον οίκο Μοιραράκη.


Ο κ. Αλαβάνος που εκπροσώπησε τον Τσίπρα έδειξε εκνευρισμένος με τις ερωτήσεις, ενώ αντάλλασε ερωτικά μηνύματα με τον κ. Καρατζαφέρη, που πρότεινε την δημιουργία ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας: τα πλοία θα κατασκευάζονται από ελληνικό κόντρα πλακέ θαλάσσης, τα τανκς από στραντζαριστή λαμαρίνα Ελευσίνας και τα αεροπλάνα στο praktiker με συναρμολόγηση στο χέρι.


Παράλληλα, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ πρότεινε να παραμείνουν στη χώρα μόνο όσοι μετανάστες μας χρειάζονται για φθηνή και ανασφάλιστη εργασία και τους υπόλοιπους να τους εξάγουμε στο εξωτερικό σε συσκευασίες των έξι.


Όλα τα κόμματα έδειξαν να ανησυχούν για την άνοδο των ποσοστών των Οικολόγων Πρασίνων που υποστηρίζουν τον γυμνισμό, την παρτούζα και την επιστροφή στην φύση, ενώ εξίσου ανερχόμενο είναι το κόμμα των αριστερόχειρων κυνηγών με επικεφαλή των Φάνη Μπερέτα και κεντρικό αίτημα το κυνήγι στις λεωφορειολωρίδες.


Οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν με την μέθοδο του ποιο κόμμα τις παραγγέλνει, κατέδειξαν ότι πρώτη θέση στις ευρωεκλογές θα καταλάβει το Τριήμερο στην Μύκονο, με διαφορά 3 μονάδων από το Τριήμερο στην Πάρο, ενώ τρίτο κόμμα έρχονται οι εκδρομείς στην Μάνη, που παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι ανεβάζουν τα ποσοστά τους.


Σημαντικά αυξάνουν τα ποσοστά τους και οι Έλληνες Οικολόγοι – Δημοσθένης Βεργής χάρη στην επιλογή του Νίκου Κατέλη στο ευρωψηφοδέλτιο του – τώρα έχουμε όλοι την χρυσή ευκαιρία να ξαποστείλουμε τον Κατμαν στις Βρυξέλλες και να ησυχάσουμε για μια πενταετία.


Σύμφωνα με τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων, αυτή είναι η τελευταία φορά που το debate διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο, αφού από την επόμενη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί θα διαγωνίζονται στο τραγούδι και στον χορό, ενώ οι έλληνες πολίτες θα αποφασίζουν με την μέθοδο του τηλεβοτινγκ που θα δώσουν το δωδεκάρι τους.Μαγειρεύοντας

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γραμμάρια
και ένα μπουκάλι Ουίσκι.

Προβλέψτε αλάτι, πιπέρι,

ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε
ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις
λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και
ρίξτε μία υποψία ελαιολάδου.

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία,

(220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5)

για 10 λεπτά.
Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι
και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο
στον φούρνο, αφού πρώτα το
τοποθετήσετε σε κατάλληλο
σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα
ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες
δυο φορές

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε
το άνοιγμα για να επιγλείψετε το
κλείσιμο του ψοτόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του
Μπίσκη και καταπιατήτε μια καλή
λουγιά.

Μετά από ένα κετα… οχι πέταρτο της ώρας,

αργότερα τελος πάτνων

....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο
ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε,
απαναδονήστε
βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο
απ την άλλη.

Καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε
κανα δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.

Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο
για μιση φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω,

(έπεσε το μακαλισμένο),

Καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.

Φτάτε τα κούτρα σας από το
νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που
μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας.

Μην απορειθαπείτε να κησωθείτε,
μια φαρά είμαστε εδώ μάτω,
απομελειώστε το δουκάλι του
Ρίσκι

Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι
και κοιθωμητε ως το χρωί.

Την επόμενη μέρα πάρτε μια ασπιρίνη και

παραγγείλετε από έξω κρύο κοτόπουλο
με μαγιονέζα,
και παράλληλα καθαρίστε τον χαμό που
δημιουργήσατε στην κουζίνα.

Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε
την Κρητική συνταγή:

Κατσικάκι με τσικουδιά.

Κηδεία του πολιτισμού

Ισόπαλο διεκόπη το προηγούμενο Σάββατο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας το ντέρμπι μεταξύ αναρχοαριστερών και ακροδεξιών στοιχείων, λίγο πριν εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο ισχυρές δυνάμεις καταστολής και σταματήσουν την αναμέτρηση.


Τα ακροδεξιά στοιχεία είχαν προηγηθεί δύο μέρες πριν, όταν μέλη που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο, επιτέθηκαν σε καφενείο της πόλης, τραυματίζοντας δύο άτομα που τους έβριζαν με χυδαίες εκφράσεις, όπως «βοήθεια» και «σας παρακαλώ».


Στην συνέχεια τα ακροδεξιά στοιχεία, διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μοιράζοντας προκηρύξεις στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου κατά των Αλανιών του Νέδοντα και των Κοπριτών της Αρτέμιδος, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν κατάφεραν να εξουδετερώσουν δύο μετανάστες στον σιδηροδρομικό σταθμό, που με απότομες κινήσεις των νεφρών τους είχαν προκαλέσει ζημιές σε σιδηρολοστούς, που είχε πληρώσει με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός.


Τα ακροαριστερά στοιχεία απάντησαν με την συγκέντρωση μνήμης για τα τραγικά γεγονότα που έζησε η Καλαμάτα στις 9 Μαΐου του 1934, ενώ παρέστησαν και ορισμένα άτομα από άλλες πόλεις, που προσπάθησαν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία της πλιατσικολογίας που εφαρμόζεται με επιτυχία στα Εξάρχεια εδώ και χρόνια, δίχως όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα.


Δυστυχώς, η παρουσία ιδεοληπτικών που συγχέουν την ταξική πάλη με το ένοπλο αντάρτικο πόλεων, αποτελεί το ακροαριστερό αντίβαρο φασιστικών δυνάμεων, ενώ στην παρούσα φάση περιορίστηκαν από την παρουσία ομάδων περιφρούρησης παρακείμενων πολιτικών γραφείων.


Τον αγώνα διεύθυναν φίλιες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παρευρέθησαν μερικοί τοπικοί δημοσιογράφοι, μέλη του Ιδρύματος Τύπου «Δεν ξέρω - Δεν Είδα – Δεν Άκουσα».


Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προληπτικές συλλήψεις υπόπτων που είχαν στην κατοχή τους μηχανές μεγάλου κυβισμού τύπου παπί, σπρέι που καταστρέφουν το όζον, και δερμάτινα σανδάλια, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα το καλοκαίρι, που είναι η εποχή της αναπαραγωγής τους.


Κατά την αποχώρηση των αντιπάλων ομάδων, αναγράφηκαν συνθήματα, προκαλώντας ζημιές σε τοίχο, που διακομίστηκε εσπευσμένως σε μάντρα υλικών και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ σύμφωνα με τα ιατρικά ανακοινωθέντα δεν έχει υποστεί σοβαρότερες ζημίες στη λιθοδομή και τη στατική επάρκειά του.


Τις επόμενες ημέρες ο τοίχος πρόκειται να μεταφερθεί στο εξωτερικό, όπου θα σοβαντιστεί από ειδικευμένο προσωπικό και θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως.


Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν επίσης μικροεκδορές και εκχυμώσεις στο πάρκινγκ του Νέδοντα, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί για καθαρά προληπτικούς λόγους.


Η αναμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την διαδικασία των πέναλτι, και μέχρι τότε ας ελπίσουμε ότι όλοι θα καταλάβουν ότι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία και τον πολιτισμό, έχει αρκετό χώρο για να εκτρέφει νόμιμα ακροδεξιά πολιτικά κόμματα και απλές αναρχοαυτόνομες ομάδες, αφήνοντας τις απόψεις από όλες τις κατευθύνσεις να ακούγονται και να κυκλοφορούν ελεύθερα.


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1030473

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/05/14/χρυση-αυγη-τ-ο-καλαματασ-απαντηση-στη/