28/3/09

Σκοταδισμός

Εντυπωσιακή αναμένεται η συμμετοχή της Ελλάδας στις οικολογικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν το Σαββάτο 28 Μαρτίου με την επωνυμία Η Ώρα της Γης και θα περιλαμβάνει την αποχή από την ηλεκτρική ενέργεια με ένα ωριαίο σβήσιμο των φώτων.


Άλλωστε, η καθολική συμμετοχή των Ελλήνων στο σβήσιμο των φώτων δεν πρέπει να προκαλεί περιέργεια, αφού είναι γνωστή η ροπή που έχει η χώρα μας χρόνια τώρα στον σκοταδισμό και στην αδιαφάνεια.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το περιβάλλον βρίσκεται σε κίνδυνο και η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


Ευτυχώς, στην χώρα μας είναι εξαιρετικά ενημερωμένοι όλοι οι πολίτες και ιδίως αυτοί που φυτεύουν μεζονέτες σε δασικές εκτάσεις, κυκλοφορούν με οικολογικά τζιπ και ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους στο οδόστρωμα.


Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο με εντολή της κυβέρνησης συστήθηκε εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ, τρείς αργόσχολους συνταξιούχους, τρεις εκπρόσωπους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Και του Πουλιού το Γάλα» και δύο χορεύτριες της κοιλιάς, με σκοπό να διεξάγουν πειράματα πάνω στις κλιματικές αλλαγές.


Ήδη η επιτροπή έπιασε δουλειά, αναχωρώντας στις αρχές του μήνα για να μελετήσει την χλωρίδα και την πανίδα του Λας Βέγκας και να εντρυφήσει στα ντιούτι φρι της Σιγκαπούρης και αναμένεται στο τέλος του χρόνου να επιστρέψει στην χώρα μας πλούσια από εμπειρίες.


Τα πορίσματα της ελληνικής επιτροπής αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πολιτική ηγεσία, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Χριστιανοί-Μετανοείται-Η-Δευτέρα-Παρουσία-Έρχεται για τις κλιματικές αλλαγές, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κωνοφόρο ανάπτυξη.


Ένα από τα μέτρα που μελετά ακόμα η χώρα μας είναι η
πιλοτική εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Καταπατήσεων, το οποίο πρέπει να επεκταθεί με εντατικούς ρυθμούς, αφού για το καλοκαίρι του 2009 έχουν προγραμματιστεί ήδη 200 πυρκαγιές μεγάλης έκτασης σε ολόκληρη της επικράτεια.


Για την ενθάρρυνση των νέων επαγγελματιών και της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η κυβέρνηση θα διαθέσει ένα σημαντικό κονδύλι του ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα «Εμπρησμοί και Επιχειρηματικότητα», που θα επιβραβεύει με κουπόνια καινοτομίας τις πιο ενδιαφέρουσες καταπατήσεις.


Ακόμη, επιστήμονες του υπουργείου Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων συνεργάζονται με ανεξάρτητους ερευνητές του έγκυρου περιβαλλοντικού ιδρύματος Μπάγκς Μπάννυ για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.


Αποσπασματικά και ελλειπή έκρινε τα κυβερνητικά μέτρα, σύσσωμη η αντιπολίτευση και ιδίως το ΠΑΣΟΚ, που πρώτο τοποθετήθηκε όπως αναμενόταν, δεδομένης της αυξημένης οικολογικής του ευαισθησίας. Άλλωστε τόσα παχύδερμα εκτρέφει τόσα χρόνια.


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ένα πύρινο δελτίο τύπου με λευκό μελάνι σε δύο ανακυκλώσιμες λευκές οικολογικές σελίδες που δεν διαβάζονται, ενώ το κοινό μπορεί να βρίσκει την ανακοίνωση του κόμματος και στο διαδίκτυο, στην διεύθυνση «Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση της σελίδας».


Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό που σε δείπνο που παρέθεσε στο πολυτελές τσιπουράδικο «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας», συναντήθηκε με κουμπάρους, εκπρόσωπους περιβαλλοντικών οργανώσεων, για ποτό, μουσική, και χαλαρή κουβεντούλα για τις κλιματικές αλλαγές και την παγκόσμια οικολογική καταστροφή.

10/3/09

Μεγάλοι Έλληνες


Ένταση επικράτησε χτες στο σπίτι που φιλοξενεί τo reality Μεγάλοι Έλληνες, μετά από μια σειρά από έντονες λογομαχίες και διαμάχες, που οδήγησαν στην επεισοδιακή αποχώρηση του Σωκράτη και του Πλάτωνα απ’ το παιχνίδι.

Η παραγωγή του ΣΚΑΪ που θα αναδείξει τον σημαντικότερο Έλληνα όλων των εποχών μέσα από μια διαδικασία ψηφοφορίας και ενεργής συμμετοχής του κοινού, στην χτεσινή της εκπομπή καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά το μεσημέρι, όταν ο Σωκράτης προσποιούμενος πλήρη άγνοια, προσπάθησε να εκμαίευσει πληροφορίες από τον Πλάτωνα, για την φιλική σχέση που διατηρούσε με την γυναίκα του Ξανθίππη.

Ο Πλάτωνας υπαινίχθηκε ότι η σχέση του με την γυναίκα του Σωκράτη ήταν καθαρά πλατωνική, και με βάση την δυιστική θεωρία ανήκε στην ιδεατή σφαίρα, θεωρία που ο Γεώργιος Παπανικολάου, που εξέτασε πρόσφατα την Ξανθίππη την απέρριψε.

Οι κάμερες του παιχνιδιού συνέλαβαν τον Περικλή να έρχεται στα χέρια με τον Καποδίστρια για τον τρόπο οργάνωσης μιας δημοκρατικής πολιτείας, ενώ η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν ο πιο ευέξαπτος Μέγας Αλέξανδρος ήρθε εκτός εαυτού και προχώρησε σε κατάληψη της κουζίνας, του σαλονιού και του μπάνιου.

Προχωρώντας σε αντίποινα, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πήρε με το μέρος του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και οχυρώθηκαν στα υπνοδωμάτια, εξαπολύοντας σποραδικές επιθέσεις κατά την διάρκεια των οποίων εκσφενδονίστηκαν τασάκια, κατσαρολικά και πουφ.

Σύντομα η εικόνα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο με δεκάδες αντικείμενα να ίπτανται και τους παίκτες να πιάνονται στα χέρια, ενώ η αποστολή που είχαν αναλάβει για να φτιάξουν πασχαλιάτικες κάρτες με φακή μοιραία αναβλήθηκε.

Η παραγωγή του ΣΚΑΪ αναγκάστηκε να διακόψει για λίγες ώρες την ζωντανή ροή του προγράμματος, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και η τάξη και διέταξε την άμεση αποχώρηση του Πλάτωνα και του Σωκράτη από το σπίτι.

Τις δύο κενές θέσεις στο παιχνίδι πρόκειται να καταλάβουν δύο νέοι παίκτες, ο 44χρονος Βασίλης Παλαιοκώστας και η 50χρονη Έφη Θώδη.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας κατάγεται απ’ το Μοσχόφυτο Τρικάλων, έχει πλούσιο ιστορικό αντικαπιταλιστικής δράσης με ληστείες και αποδράσεις, και έγινε γνωστός για την προσπάθεια που κατέβαλλε να αποκαλύψει τις αδυναμίες της ελληνικής αστυνομίας.

Ο κ. Παλαιοκώστας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην φυλακή δυό φορές, γεγονός που τον κατατάσσει αμέσως στα μεγάλα φαβορί, αφού ως γνωστόν οι Μεγάλοι Έλληνες της πατρίδας μας είτε φυλακίστηκαν, είτε δολοφονήθηκαν, είτε διώχθηκαν εκτός Ελλάδος.

Η Έφη Θώδη από τα Βραγκιαν’ Καρδίτσ’ς είναι η μεγάλη έκπληξη του παιχνιδιού, αφού γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που συμμετέχει στην δεκάδα των Μεγάλων Ελλήνων, η παρουσία της όμως κρίνεται απόλυτα λογική, με βάση το χρόνο που εμφανίζεται και απασχολεί την σύγχρονη ελληνική τηλεόραση.

Η κ. Θώδη είναι πρωθιέρεια της βλαχομπαρόκ οπερετικής μουσικής και έχει επιδείξει αξιόλογο έργο στην διατήρηση της ελληνικής βουκολικής παράδοσης ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Διεθνής Ένωσης Καρακιτσαριού.

Το τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ θα συνεχιστεί μέχρι να επιλεγεί ο Μεγαλύτερος Έλληνας των Μεγάλων Ελλήνων που θα ανταμειφτεί με μεγάλη υστεροφημία και ένα δισκογραφικό συμβόλαιο για τρεις δίσκους.

7/3/09

Μαύρα κούλουμα

Μαύρα κούλουμα πρόκειται να περάσουν οι πολίτες ολόκληρης της χώρας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και να απαγορεύσει την κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων μετά την δύση του ηλίου.


Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κρίθηκε επιβεβλημένη απ’ το υπουργικό συμβούλιο, αφού τις τελευταίες μέρες στους δρόμους των ελληνικών αστικών κέντρων κυκλοφορούν επικίνδυνοι δραπέτες, απαγωγείς εφοπλιστών, σέχτες επαναστατών, καθώς και δεκάδες ειδικοί φρουροί με ψυχολογικά προβλήματα και ευαισθησία στην σκανδάλη.


Κάθε πολίτης που θα κυκλοφορεί μετά την γενική συσκότιση θα θεωρείται επικίνδυνος για το έθνος και θα συλλαμβάνεται απ’ το καθεστώς, ενώ απαγορεύονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, τα μασκαρέματα και ο καρναβαλισμός, για να μην μπορούν να διαφύγουν οι εθνικοί δραπέτες Παλαιοκώστας και Ριτζάι μεταμφιεσμένοι μέσα απ’ το πλήθος.


Η μοναδική αποκριάτικη εκδήλωση που θα επιτραπεί θα’ ναι στα ανάκτορα, όπου χιλιάδες λιλιπούτειοι καρναβαλιστές θα συγκεντρωθούν για να διασκεδάσουν τον βασιλέα, να λικνιστούν υπό τους μοντέρνους ρυθμούς του τελευταίου ringtone του Φοίβου.


Παράλληλα, η κυβέρνηση εξήγγειλε δέκα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, με κυριότερο την απαγόρευση των κινητών και σταθερών τηλεφώνων και την παύση όλων των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.


Πλέον οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να επικοινωνούν, στέλνοντας τηλεγραφήματα μέσω OTE ή ακόμα καλύτερα θα έρχονται σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, γεγονός που πρόκειται να ζεστάνει τις διαπροσωπικές σχέσεις, που τις τελευταίες δεκαετίες περνούσαν μια μουροχαβλίαση.


Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσα απ’ τα δελτία τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου που θα διαβάζει κάθε ημίωρο στην δημόσια τηλεόραση η Κέλλυ Σακάκου, ενώ θα υπάρχει και η εναλλακτική δυνατότητα να ενημερώνονται όσοι επιθυμούν απ’ τα ραδιοφωνικά προγράμματα του BBC και της Deutsche Welle.


Την Καθαρά Δευτέρα η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει ορισμένες μεμονωμένες εκδηλώσεις εορτασμού του Οσίου Ταραμά και της Αγίας Λαγάνας σε μέρη της πατρίδας που τηρούν ακόμη απαρέγκλιτα τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου.


Έτσι, στη Θήβα θα ζωντανέψει και φέτος το έθιμο του βλάχικου γάμου, που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την αίγλη του, αφού πλέον βλάχικοι γάμοι γίνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.


Στο Μαντζαφλάρι Καβάλας οι κάτοικοι παίζουν μακριά γαιδούρα στην κεντρική πλατεία, και διασκεδάζουν με τα μουσικά σύνολα «τα Χάλκινα της Γουμένισσας» και «τα Ασημικά της Φλώρινας», ενώ στην Πινέζα Έβρου αναβιώνει το πανάρχαιο έθιμο της κωλοπιλάλας με τους κατοίκους να τρώνε χαλασμένους κουραμπιέδες και να τρέχουν στις τουαλέτες.


Τρελό κέφι επικρατεί και στη Μαλαπέρδα Ημαθίας, όπου οι χωρικοί μπεκροπίνουν απ’ το πρωί με αποτέλεσμα αργά το βράδυ να καλουμπώνουν τις αμόλες, να πετάνε τα τσιπουράκια και να πίνουν τους χαρταετούς.


Στην Αθήνα, η ημερήσια διαταγή απαγόρευσε το πέταγμα χαρταετών για να μην μπλεχτούν με ελικόπτερα που μεταφέρουν δραπέτες, γι’ αυτό το λόγο στου Φιλοπάππου, Αλβανοί, Πακιστανοί, και όσοι Αθηναίοι δεν έχουν σπίτι στο χωριό, θα πετάξουν τον δήμαρχο απ’ τον λόφο για να δουν πόσο μακριά θα πάει.


Από την επόμενη μέρα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επανέλθει, ενώ κάθε παρέα δύο ατόμων θα θεωρείται ύποπτη για την τέλεση αξιόποινων πράξεων και θα παρακολουθείται διακριτικά από τα άυπνα μάτια της ελληνικής αστυνομίας.