26/1/09

Χιλιάδες τρακτέρ

Αν βρισκόμασταν εδώ και καιρό σε κατάσταση ημιπαραλυσίας, τότε τώρα ολόκληρη η χώρα έχει παραλύσει με την κατάληψη και τον αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου από πλήθος αγροτών.


Χιλιάδες τρακτέρ έχουν αποκλείσει τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες, διαμαρτυρόμενα για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τις κρατικές επιδοτήσεις και την παγκόσμια οικονομική κρίση.


Τα σημαντικότερα οδικά μπλόκα παρατηρούνται στα Τέμπη και την Αλαμάνα, που οργανώνονται από την Επιτροπή Αγροτών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και το Συντονιστικό Σωματεμπόρων Ελλάδας, ενώ τον Ισθμό απέκλεισαν χασισοκαλλιεργητές απ’ την Μεσσηνία και την Ηλεία διαμαρτυρόμενοι για την χαμηλή επιχορήγηση στα σπαρτά τους.


Ο ξεσηκωμός των αγροτών προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην ελληνική χρηματαγορά σε συνδυασμό με την χρεωκοπία της εταιρείας Ακάλυπτος Μυγοπεταλωτική, που δεν κατάφερε να αποπληρώσει την μίσθωση της ταχυδρομικής της θυρίδας.


Ήδη η αξιόπιστη εταιρεία συμβούλων επενδύσεων Μόργκαν Φρήμαν υποβίβασε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε κατηγορία Ωμέγα Πλην, ενώ η Τσίπισμπανκ απέρριψε αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πρόσθετο καταναλωτικό δάνειο ύψους 15.000 ευρώ για την αγορά ταγέρ στις γυναίκες των υπουργών.


Η πρωτοφανής κατάσταση πλήττει μοιραία και τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, που αναμένεται να προχωρήσει σε πρόσθετες χρεώσεις και νέες κρατήσεις στους πελάτες της.


Έτσι, από σήμερα για κάθε συναλλαγή στο γκισέ τράπεζας θα παρακρατείται τέλος 0,5% για το πατάκι της εισόδου, ενώ για κάθε χρήση του ΑΤΜ θα κρατείται φόρος παρενόχλησης μηχανήματος 5 ευρώ. Για τους πελάτες που κάνουν λάθος το PIN τους, θα κατακρατείται η κάρτα, και θα μπορούν να ξαναδώσουν εξετάσεις PIN μετά από μια εβδομάδα, αφού πληρώσουν στο γκισέ παράβολο 100 ευρώ πλέον φθοράς πατακιου εισόδου.


Ακόμη, όλα τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα για προσφορά νέων τραπεζικών προϊόντων θα χρεώνονται στους παραλήπτες, ενώ σε όσους καθυστερούν δόσεις δανείων και καρτών οι τράπεζες θα κόβουν ένα δάκτυλο την εβδομάδα.


Μεγάλη ζημία υφίστανται και οι μεγαλοεπενδυτές με δομημένα ομόλογα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν δέκα φορές χέρια σε μισή ώρα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μίζες, ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση της τιμής των γάμων και των βαπτίσεων και σε ανατίμηση των κεριών και των λαμπάδων.


Η οικονομική χιονοστιβάδα συμπαρασύρει και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ για τις ανάγκες των καταναλωτών το Υπουργείο Εμπορίου έχει προβλέψει ήδη ανατιμήσεις 50% σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να μην μείνουν παραπονούμενες οι μεγάλες αλυσίδες super market.


Μπροστά στο φάσμα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της οριστικής χρεωκοπίας, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να σπείρει διχόνοια στα γεωργικά μπλόκα, τάζοντας τροφή και γυναίκες σε επιλεγμένους αγροτοπατέρες.


Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Απασχόλησης, η κυβέρνηση αποφάσισε για κάθε ημέρα απεργίας των αγροτών να αυξάνεται κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης σε 100 μητέρες ανήλικων τέκνων ως αντίποινα.


Στον αντίποδα, δυναμική ήταν η αντίδραση της αναξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της κ. Γιωργάκη Παπανδρέου, που κατήγγειλε την κρατική πολιτική και υποσχέθηκε να καλύψει όλες τις αγροτικές περιοχές με ασύρματο ιντερνετ υψηλών ταχυτήτων, ώστε να μπορούν οι γεωργοί να κάνουν σεξουαλικές γνωριμίες με όλο τον κόσμο.


21/1/09

Σοκ και δέος

Σοκ και δέος επικρατεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια μετά τις πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημειωθεί στο ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς.


Η εμφάνιση τρομοκρατών νέας γενιάς έχει σκορπίσει τον φόβο στην ελληνική αστυνομία που έχει σκορπίσει τον φόβο στους νέους που έχουν σκορπίσει τον φόβο στους καταστηματάρχες που έχουν σκορπίσει τον φόβο σε όλους τους έλληνες καταναλωτές.


Σύμφωνα με τα πρόσφατα περιστατικά, οι τρομοκράτες νέας γενιάς είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες παλιάς γενιάς, που πάνω απ’ όλα ήταν άνθρωποι και είχαν κατανόηση.


Τα κτυπήματά τους είναι θρασύτατα και αποτρόπαια, και έχουν στόχο την αποκαθήλωση της νομιμότητας, την αποσταθεροποίηση του κράτους δικαίου και την αποπλάνηση της δημοκρατίας, που έχει πλανηθεί εδώ και καιρό απ’ τους πολιτικούς.


Εντύπωση κάνουν και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες νέας γενιάς, αφού περιλαμβάνονται σε αυτά καλάσνικοφ, μπαρίσνικοφ, μπαμπούσκες, φούσκες, βρωμούσες, δακρυγόνα, κροτίδες γέλιου, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χειροβομβίδες ουσιών ελέγχου πλήθους, χειροβομβίδες ανεμοβλογιάς, κλομπ και γούνινες χειροπέδες.


Οι υφυπουργοί Προπαγάνδας και Κοινωνικών Φρονημάτων κ.κ. Τουκλώτσου και Τουμπάτσου σκέφτονται να λάβουν ειδικά προληπτικά μέτρα για την καταπολέμηση της νέας τρομοκρατίας.


Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο σκοπεύει να διοργανώσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία της χώρας με ομιλίες μελών της 17 Νοέμβρη, ώστε να μάθει και να εκτιμήσει η νεολαία το παρελθόν της τρομοκρατίας.


Ήδη αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθεί στα σχολεία η διάλεξη του ειδικού μπαζουκολόγου κ. Χριστόδουλου Ξηρού για την κατασκευή μολότωφ με ένα συνδετήρα με την μέθοδο Μαγκάιβερ, ενώ την άλλη εβδομάδα θα δοθεί μεγάλη βομβιστική συναυλία του Δημήτρη Κουφοντίνα σε μπαμ ματζόρε.


Ακόμη, η κυβέρνηση σκέφτεται να ζητήσει την συνδρομή των αμερικανικών μυστικών δυνάμεων της CIA με τους μυστικούς πράκτορές, της CSI με τους ειδικούς εγκληματολόγους και του NBA με τα δίμετρα κτήνη.


Κύμα πανικού σπέρνει επίσης στην ελληνική κοινωνία η εμφάνιση απαγωγέων που επιχειρούν εναντίον εφοπλιστών και βιομηχάνων με στόχο την απόσπαση μεγάλων ποσών με την καταβολή λυτρών.


Η πρόσφατη απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου σε συνδυασμό με την απαγωγή του βιομήχανου κ. Γιώργου Μυλωνά και τις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις των απαγωγέων, προβληματίζουν την κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Οικονομίας.


Κύκλοι του υπουργείου συζητούσαν την επιβολή ΦΠΑ 19% στα λύτρα κάθε απαγωγής, ενώ μόνο με την μορφή παραβόλου που θα κατατίθεται στις κατατόπους εφορείες της χώρας την ημέρα καταβολής των λύτρων θα επιτρέπεται η παράδοση των κρατουμένων.


Παράλληλα, οι απαγωγείς υποχρεούνται να κρατούν βιβλία β’ τάξης, να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις και να υποβάλλουν αναλυτικές καταστάσεις πελατών-απαχθέντων για ποσά άνω του ενός εκατομμύριου ευρώ.


Στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής είναι η συγκράτηση των διαφυγόντων κερδών από την οικονομική δραστηριότητα των απαγωγών, η πάταξη της φοροδιαφυγής, και η διατήρηση της κυβέρνησης ως της μοναδικής τρομοκρατικής ομάδας της χώρας για όλα τα νοικοκυριά.

13/1/09

Καζαμίας 2009

Ιανουάριος

Λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής του σανού, ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται μόνο τα πολύ κοντινά του μέρη, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά του κόσμου να μην παραλάβουν τα δώρα τους. Απ’ το πολύ κλάμα, οι γονείς αυτομαστιγώνονται και ξενυχτούν στους δρόμους. Μπροστά στα δύσκολα, ο πρωθυπουργός προχωρά σε δομικό ανασχηματισμό με την είσοδο γνωστών προσώπων στο υπουργικό σχήμα. Σχηματίζεται έτσι το Υπουργείο Προπαγάνδας και Κοινωνικών Φρονημάτων, με υπερυπουργό τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και υφυπουργούς τους κυρίους Τουκλώτσου και Τουμπάτσου, ενώ εντύπωση προκαλεί η συγχώνευση των Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομίας και Υγείας, προφανώς κατόπιν κληρώσεως. Μεταξύ των νέων προσώπων ξεχωρίζουν η νέα υπουργός Πολιτισμού κ. Ελένη Μενεγάκη και ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Κατέλης. Ξεκινά νέος γύρος καταλήψεων σε σχολεία - πανεπιστήμια. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις κακές σχολικές υποδομές, την μείωση της διδακτέας ύλης και τις τρύπες στα ντόνατ, ενώ παράλληλα ζητούν να καταργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις και στη θέση τους να χτυπιούνται πέναλτι. Οι συζητήσεις με το νέο υπουργό Παιδείας κρατούν σε μάκρος, αφού κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι γλώσσα μιλάει.


Φεβρουάριος

Μεγάλη οικονομική κρίση πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Οι διεθνείς τιμές γάλακτος σημειώνουν μεγάλη άνοδο με το αργό γάλα να διαμορφώνεται στα 12 ευρώ το βαρέλι και το αμόλυβδο γάλα να πουλιέται στην Ελλάδα σταθερά πάνω από 4,5 ευρώ το λίτρο αγελάδας. Πρωτοφανής κακοκαιρία ταλαιπωρεί την χώρα, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να βρίσκονται στο έλεος του Θεού, ενώ σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η κρατική μηχανή στην προσπάθειά της να διατηρήσει ανέπαφο το εθνικό και επαρχιακό τηλεφωνικό δίκτυο. Η κυβέρνηση ανακοινώνει άμεσα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και ιδίως όσων έχουν τζιπ μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης άνω των 200 αλόγων, γιατι τα ζωντανά υποφέρουν απ΄το ψοφόκρυο. Με χρυσόβουλο που καταθέτει η μονή Βατοπεδίου διεκδικεί το γεφύρι της Άρτας. Η κυβέρνηση δέχεται την ανταλλαγή του με την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Μετά από αντιδράσεις της κοινής γνώμης παραχωρείται μόνο το ένα ρεύμα της γέφυρας. Σε μια συμβολική κίνηση την ημέρα των Ερωτευμένων ένας κουκουλοφόρος και ένας αστυνομικός φιλιούνται στο Σύνταγμα και κατεβαίνουν χέρι χέρι την Πανεπιστημίου. Συνεχίζεται ο διάλογος για την παιδεία: οι μαθητές τώρα προσπαθούν να μάθουν τον υπουργό προπαίδεια.


Μάρτιος
Οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε τέτοια ύψη, ώστε κανένα αυτοκίνητο δεν κινείται στις πόλεις και οι πιτσιρικάδες παίζουν μπάλα ολημερίς στις λεωφόρους. Η Διεθνής Κεντρική Τράπεζα
ανακοινώνει άμεσα μέτρα για την συγκράτηση της αναλογίας του καυσίμου με τον χρυσό, όπως η μέτρηση της βενζίνης σε καράτια. Έτσι, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο θα μπορούν άμεσα να προμηθεύονται στα πρακτορεία αμόλυβδη βενζίνη 18 καρατίων και super αμόλυβδη 24 καρατίων σε πολλές άτοκες δόσεις. Στις Απόκριες οι μπάτσοι ντύνονται αναρχικοί και οι αναρχικοί μπάτσοι. Σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια σε όλη την Αθήνα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα κουκουλοφόροι πυρπολούν το Λόφο του Φιλοπάππου, καίγοντας και την καλούμπα του χαρταετού του γιωργάκη Παπανδρέου, που ξεσπά: «Όταν γίνω εγώ πρωθυπουργός, θα μπορεί κάθε Έλληνας να αμολά ελεύθερα την καλούμπα του σε όλη την Ελλάδα». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δίνει 3 μεγάλες συνεντεύξεις (σαλόνι με φωτογραφία) στα διεθνή περιοδικά «Βαβούρα», «Γκούφη» και «Σούπερ Κατερίνα», σχολιάζοντας το γεγονός. Συνεχίζεται ο διάλογος για την παιδεία: οι μαθητές τώρα προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την δήλωση του υπουργού: τέλω, τέλω, να’μαι ο εραθτήθ θου.


Aπρίλιος
Μετά την μεγάλη επιτυχία που έκανε διεθνώς γνωστή την χώρα μας τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Αθηναίων αποφασίζει να οργανώσει ανάλογα χάπενινγκ και το Πάσχα: πυρπόληση καταστημάτων, κάψιμο μαγαζιών και πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ. Λόγω της αύξησης της τιμής των μολότωφ και των δακρυγόνων, μπάτσοι και αναρχικοί ανταλλάσουν νερόμπομπες στους δρόμους, ενώ εισάγεται στον Ευαγγελισμό 30χρονος με βαριά πνευμονία. Ο δήμαρχος στολίζει το μεγαλύτερο αρνί της χώρας στην κεντρική πλατεία. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού συνειδητοποιούν ότι και φέτος θα μείνουν με τη χαρά στο χέρι. Το ήξεραν βέβαια από πέρυσι, αλλά εξακολουθούσαν να ελπίζουν. Με κομμένη την ανάσα η χώρα παρακολουθεί τις προετοιμασίες του Σάκη Ρουβά για το 40ο Διαγωνισμό
Eurovision, που θα λάβει χώρα τον Μάη στην Ρωσία. Η κυβέρνηση προχωρά στην διχοτόμηση της Βάλια Κάλντα, στην ανεξαρτητοποίηση της Μυκόνου και στην απόσχιση της Κρήτης, που ούτως ή άλλως κάνει μια ζωή του κεφαλιού της, ώστε να πάρουμε περισσότερα δωδεκάρια στον διαγωνισμό. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Συνεχίζεται ο διάλογος για την παιδεία: οι μαθητές τώρα συναντιούνται με τους συνεργάτες του υπουργού, Χιούι, Λιούι, Ντιούι.


Μαΐος

Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καταργείται το ευρώ και εγκαινιάζεται ένα σύστημα ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών. Όλος ο πληθυσμός της χώρας ανταλλάσσει σεξουαλικές χάρες νυχθημερόν, ενώ υψηλότοκα δάνεια ξεπληρώνονται με ομαδικά όργια σε κεντρικές πλατείες. Πραγματοποιείται λιτανεία στην Μητρόπολη για την καλή επιτυχία του Σάκη Ρουβά στην Eurovision, παρουσία της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, ενώ αμέσως μετά η Δάφνη Μπόκοτα, η Σοφία Βόσσου και άλλοι απόμαχοι Γιουροβιζιονομάχοι ηγούνται μεγάλης στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης. Ο Ρουβάς εμφανίζεται την βραδιά του τελικού στην Μόσχα, ντυμένος σαν την Μαρία Φαραντούρη, με σκοπό να προσελκύσει τα ορθόδοξα ακροατήρια, αλλά πατώνει σούμπιτος. Δημοσκόπηση - βόμβα της VPRC αναστατώνει τα κόμματα. Δίνει 55% στους Οικολόγους – Πράσινους, 20% στους ερυθρούς Χμερ, 15% στο ΠΑΣΚΟ, 10% στη Νέα Δημοκρατία, 10% στους σωσίες του Έλβις και 5% στον Μπομπ Σφουγγαράκη, που φαίνεται ότι μπαίνει στην Ευρωβουλή. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Τελειώνει ο διάλογος για την παιδεία και αρχίζει ο μονόλογος. Αποφασίζεται η καθιέρωση δωδεκαετούς προπαρασκευαστικού σταδίου για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ τα πιτσιρίκια πριν εισαχθούν στα νηπιαγωγεία θα διαγωνίζονται στο αμπε-μπα-μπλομ και στην στράτα-στρατούλα.


Ιούνιος

Η πολυτελής θαλαμηγός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετατρέπεται σε γκαζάδικο, και ξημεροβραδιάζεται στο Αιγαίο μαζί με άλλα τάνκερ ψαρεύοντας τσιπούρες. Θύελλα ξεσπά στους Οικολόγους - Πράσινους, όταν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου απαιτεί από όσα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου έχουν μούσι να το ξυρίσουν, για να μη γίνεται σύγχυση με το δικό του. Οι Οικολόγοι πατώνουν, ενώ πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές αναδεικνύονται οι Αριστερόχειρες Κυνηγοί. Σκάνδαλο συγκλονίζει το Υπουργείο Πολιτισμού για απόκρυφα κονδύλια σχετικά με ένα πανωσήκωμα στο Ερεχθείο, την κατασκευή ενός αρχαιολογικού Λούνα Παρκ στην Αρχαία Ολυμπία και τον αποχαρακτηρισμό της (μνημειακής αξίας) ηλικίας της Ζωζώ Σαπουντζάκη. Την υπουργό Πολιτισμού κ. Ελένη Μενεγάκη, την αντικαθιστά ο δημοφιλής μουσουργός κ. Βας Βας Παρασκευάς, με υφυπουργούς την Τσίλα και την Πάολα. Η οικονομική κρίση χτυπάει τα κανάλια και τα αστέρια τους. Τα κανάλια παίζουν όλη την ημέρα ελληνικές ταινίες και τα Σαββατοκύριακα κάνουν μαραθώνια αφιερώματα στον Ταμτάκο και στο Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα. Οι βάτες, η μπριγιαντίνη και τα παπιά με κομμένη εξάτμιση γίνονται ξανά της μόδας. Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά ξανακλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.


Iούλιος
Ανθρωπιστική βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών καταφθάνει στο Μονακό, και περιμαζεύει άπορους εφοπλιστές και άστεγους βιομήχανους. Ζεύγος νεαρών Άγγλων τουριστών, ο Τομ και ο Τζέρυ, καταγγέλουν ότι δέχτηκαν ερωτική παρενόχληση από τον υπουργό Παιδείας σε μπαρ της Μυκόνου. Ο κ. Νίκος Κατέλης παραιτείται και αναλαμβάνει ο κ. Χάρης Σιανίδης. Πρώτο μέλημα του νέου υπουργού είναι να καταργηθούν οι σχολικές ποδιές και να καθιερωθούν οι μπουτονιέρες σε όλες τις τάξεις. Το φετινό Φεστιβάλ Μηδέν, που είναι αφιερωμένο στο βιντεοδημιουργία, διεξάγεται στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας με επίσημους προσκεκλημένους τους Μπόλεκ και Λόλεκ.
H ομάδα του Gold Palace είναι η μεγάλη νικήτρια του Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Εγκαινιάζονται τα πρώτα ξενοδοχεία στην ΠΟΤΑ με μια λαμπρή τελετή με την συμμετοχή της Ορχήστρας των Χωμάτων, της Φιλαρμονικής Φίλων Κομπρεσερ με ειδικές ανάγκες και του Συλλόγου Κυριών χωρίς Κυρίους Καλαμάτας. Ένα σμήνος ειδικά εκπαιδευμένα οικολογικά κουνούπια τρέπουν τους καλεσμένους σε άτακτη φυγή. Με εντολή του ίδιου του κ.Σουφλιά ανεγείρεται στην ίδια παραλία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα εξειδικευμένη στον σεξοτουρισμό, ώστε να μην διαφεύγουν τα εγχώρια κεφάλαια προς την Ταϊλάνδη.


Αύγουστος
Ελλείψει τουριστών, οι Έλληνες νησιώτες επιστρέφουν στην πρότερη ημιάγρια κατάστασή τους. Τα πρωινά ρίχνουν δίχτυα στα ανοιχτά, και τα βράδια πηδούν πάνω από φωτιές και παίζουν μπουζούκι σε καρεκλάδικα. Ξεσπούν μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό και στην Πάρνηθα, αλλά με την αστραπιαία κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σύντομα οι φωτιές επεκτείνονται σε όλα τα βουνά της χώρας. Ο δήμος Καλαμάτας ξεκινά την κατασκευή υπόγειου πάρκιγκ κάτω από την κεντρική πλατεία, αλλά την τρίτη ημέρα των εκσκαφών χτυπά φλέβα πετρελαίου τόσο μεγάλη που ακυρώνεται ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τα τάνκερ έρχονται στο λιμάνι της Καλαμάτας. Επεισόδια σημειώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας από αγανακτισμένους τηλεθεατές, που έχουν μπουχτίσει από την πολύ βιντεοκασέτα στα κανάλια. Τα έκτροπα δεν επεκτείνονται, αφού οι αναρχικοί λείπουν σε οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελβετία. Η μπομπότα κάνει την επανεμφάνισή της στα καφέ της χώρας. Σερβίρεται με χρησιμοποιημένο λάδι τηγανίσματος ή με νερό βρύσης (κοστίζει 4,80 παλιά ευρώ ή ένα επιμελημένο γλωσσόφιλο)

Η ελληνική ομάδα ειδικών φρουρών κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής στο άθλημα σκόπευσης επί μικρού κινούμενου στόχου.

Σεπτέμβριος
Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει την κορυφή. Το βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου πέφτει σε διψήφιο νούμερο για πρώτη φορά τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Τέσσερις μπάτσοι της δημοτικής αστυνομίας, δέχονται αδικαιολόγητη επίθεση από μετανάστη μικροπωλητή στην Ομόνοια, τον οποίο αναγκάζονται να δέρνουν επί μισή ώρα, ευρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα. Τα σχολεία ανοίγουν. Σοκ στην Ελληνική κοινωνία από βίντεο που δείχνουν μαθητές και μαθήτριες να κάθονται στα θρανία τους και να διαβάζουν. Τα σχολεία ξανακλείνουν, αυτή την φορά οριστικά. Τα τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπουν μόνο χιόνι, αφού από το πολύ παίξιμο έχουν φαγωθεί οι βιντεοταινίες. Το πρόγραμμα διακόπτεται μόνο για τον καιρό στους αγρότες και για τις κληρώσεις του τζοκερ. Το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκας αρχίζει. Στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής Σεμνότης - Ταπεινότης 0-0. Αρχίζει η επί της Διεθνούς Εκθέσεως Ομιλία του Κώστα Καραμανλή του Βου στη Θεσσαλονίκη, η οποία θέτει σαν νέους στόχους την κατασκευή υπερθαλάσσιου μετρό, υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου και υπερατλαντικού αγωγού φυσικού αερίου. Ιδρύεται θέση Πρωθυπουργού Βορείου Ελλάδας, που καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αναπληρωτές Πρωθυπουργοί Βορείου Ελλάδας αναλαμβάνουν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως Ζορό και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως Τζι-Άϊ-Τζο.

Οκτώβριος (χωρίς Μι)
Με τηλεοπτικό διάγγελμά του στον λαό ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί από πλανητάρχης και να ασχοληθεί με το επαγγελματικό μπάσκετ για οικονομικούς λόγους. Γίνονται επιτέλους τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά λόγω φτώχειας παρουσιάζεται μόνο η έκθεση γλυπτών φακής μαθητών του Πρώτου Νηπιαγωγείου Δράμας.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη βραβεύεται ως Γυναίκα της Χρονιάς, αλλά χάνει το βραβείο όταν αποκαλύπτεται ότι τελικά είναι δύο γυναίκες: το πρωί κυκλοφορεί η Δασκαλάκη και το βράδυ η Αγγελοπούλου. Τα κανάλια αρχίζουν δειλά δειλά να προβάλλουν νέες εκπομπές. Το τηλεπαιχνίδι «η Στιγμή της Αλήθειας» επαναπροβάλλεται για πρώτη φορά και για να το γιορτάσει, καλεί στην καρέκλα του παίκτη τον υπερυπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Απαντάει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και χάνει στην τελευταία, όταν τον ρωτούν «αν ζει ο Μεγαλέξανδρος;», και εκείνος απαντά τσιριχτά «ζει και βασιλεύει». Στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Όχι παρελαύνουν για πρώτη φορά μαζί με τους Έλληνες και Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, ενώ το άγημα συνοδεύουν γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι με ληγμένες μολότωφ.


Οκτώμβριος (με Μι)
Εορτάζεται η Πανελλήνια Μέρα Δημοσιογραφίας. Απονέμονται βραβεία Μαργαριταριών 2008 με παρουσιαστές τον Σάκη Ρουβά ντυμένο Ντέμη Ρούσο και τον Ντέμη Ρούσο ντυμένο Ντέμη Ρούσο. Ακολουθεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Έφη Θώδη, την Γιώτα Τέσσερα και την Άννα Γούλα.


Νοέμβριος

Γεννιούνται οι πρώτοι καρποί του νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος ανταλλαγής σεξουαλικών χαρών. Τα ληξιαρχεία έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, αφού δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τίνος είναι τα παιδιά. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη την χώρα, καθώς οι παραλίες της Κεφαλονιάς έχουν μετατραπεί σε χιονοδρομικές πίστες. Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης ο Α’ προχωρά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ που πρωτοστάτησαν στα έκτροπα του Νοεμβρίου του 1973, όταν χιλιάδες ταραχοποιά στοιχεία είχαν καταλάβει το Πολυτεχνείο, προκαλώντας φθορές σε προφυλακτήρες αρμάτων, που είχε πληρώσει με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός. Σκάνδαλο ξεσπά στο Υπουργείο Υγείας όταν αποκαλύπτονται παρτίδες από ληγμένο γάλα σε νοσοκομεία της χώρας, αλλά την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο υπουργός κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος που καλεί την ανεξάρτητη Αρχή Διατουκαράμπελα να επιληφθεί άμεσα του θέματος. Στον ΑΝΤ-1 κάνει πρεμιέρα το Big Grandfather. Στο νέο ριάλιτι δέκα παππούδες και δέκα γιαγιάδες κλείνονται σε ένα σπίτι για 3 μήνες, προσπαθώντας να επιβιώσουν με μια σύνταξη του ΙΚΑ. Χρέη παρουσιαστή αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος άνεργος κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.


Δεκέμβριος
Η κυβέρνηση για να καταπολεμήσει το δημόσιο χρέος, αρχίζει να κάνει σεξουαλικές χάρες στην Αμερική και την Ρωσία. Οι σχέσεις μας με τους Αμερικανούς ομαλοποιούνται όταν τους στέλνουμε την Εύα Καϊλή, αλλά χειροτερεύουν με τους Ρώσους που μας επιστρέφουν την Ντόρα Μπακογιάννη ανέγγιχτη. Στα εστιατόρια της χώρας εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια η γαλέτα, που κοστίζει χωρίς απόδειξη 5 παλιά ευρώ ή 5 κουνήματα με κοντή φούστα. Η κυβέρνηση για οικονομία ζητά απ’ τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα καλοριφέρ τους τώρα μεσοχείμωνο, αλλά να τα χαρούν το καλοκαίρι που θα΄ ναι πιο ζεστός ο καιρός. Ο υπουργός Οικονομίας καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο για την εισαγωγή ΦΠΑ στα κάλαντα. Τα πιτσιρίκια υποχρεούνται, πλέον, να φέρουν θεωρημένα απ’ τις αρμόδιες ΔΟΥ μπλοκ αποδείξεων, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με προσωποκράτηση, κούρεμα με την ψιλή και αφαίρεση τριγώνων και μελλόντικας για 3 με 6 μήνες. Πιστοί στην λογική τους η Μπρίζα και το Ραντάρ ετοιμάζουν με το καλό τον Καζαμία του 2010, ευχόμενοι χρόνια υγιή και καλότυχα για όλο τον κόσμο.