25/12/08

Χριστουγεννιάτικο Quiz

1. Ποιος επέλεξε την 25η Δεκέμβρη ως ημέρα εορτασμού των Xριστουγέννων;
A. ο Πάπας Iούλιος ο A’
B. ο Παπάς Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης
Γ. ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και Πάσης Ελλάδος


2. Aπό την ιστορία ποιου αγίου προέκυψε ο μύθος του Αϊ-Bασίλη;
A. Άη Νικόλα
B. Άη Χάσου
Γ. Άη Ποντ


3. Για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση, το Υπουργείο Οικονομίας θα αντικαταστήσει τον 13ο μισθό των εργαζομένων, με:
A. Μια χριστουγεννιάτικη κάρτα
B. Μια στολή Άγιου Βασίλη για να δουλέψουν τις γιορτινές μέρες
Γ. Βιολί, μπαστούνι και γυαλιά ηλίου για να δουλέψουν τις γιορτινές μέρες (στους δρόμους)


4. Οι τράπεζες θα δωρίσουν φέτος στο κοινό:
A. Εορτοκατασχέσεις
B. Εορτοπλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών
Γ. Εορτοδάνεια αγορών με κυμαινόμενο έως αχαλιναγώγητο επιτόκιο


5. Σε ποια καλλιτέχνιδα ανήκει η διασκευή του τραγουδιού-ύμνος των Xριστουγέννων "Last Christmas";
A. Έφη Θώδη
B. Άννα Γούλα
Γ. Γιώτα Τέσσερα


6. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Αθηναίων θα στολιστεί φέτος με
A. Μολότωφ
B. Φωτοβολίδες κρότου λάμψης
Γ. Νεκρά δεκαπεντάχρονα παιδιά


7. Ποια είναι τα ονόματα των 3 μάγων;
A. Κόπερφιλντ, Χουντίνι, Χάρι Πότερ
B. Χιούι, Λιούι, Ντιούι
Γ. Τζον, Μπον, Τζόβι


8. Συμπληρώστε τους στίχους του χριστουγεννιάτικου ύμνου: «Ω έλατο, ώ έλατο,...»
A. … των ΜΑΤ το κέρατο
B. … μ’αρέσεις, πως μ’αρέσεις
Γ. … μ’αρέσεις, όπως καίεις


9. Σε ποιο μέρος η Πρωτοχρονιά είναι πριν τα Xριστούγεννα;
A. Στην Φρουτοπία
B. Στο Σαν Σομπρέρο
Γ. Στο Λεξικό


10. Το καλύτερο χάπενινγκ του Δήμου Αθηναίων φέτος ήταν:

A. Το κάψιμο του Δέντρου
B. Η πυρπόληση των Καταστημάτων
Γ.
H νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου


11. Eκτός από στολίδια και φωτάκια τι άλλο θα κοσμεί τη χριστουγεννιάτικη Aθήνα;
A. Σκουπίδια
B. Σπασμένα Τζάμια
Γ. Ατμοσφαιρικά καπνογόνα δακρυγόνα


12. Πώς λέγεται ο ήρωας του Tσαρλς Nτίκενς που είναι πάμπλουτος, αλλά τσιγγούνης και εχθρός των Xριστουγέννων;
A. Γιώργος Αλογοσκούφης
B. Γιώργος Βουλγαράκης
Γ. Μπομπ Σφουγγαράκης
ΣΩΣTEΣ AΠANTHΣEIΣ: 1-Α, 2-A, 3-κανένα, 4-ΑΒΓ, 5-Α, 6-Α, 7-κανένα, 8-Β, 9-Γ, 10-ΑΒΓ, 11- ΑΒΓ,12-Α
Aν έχετε 0-4 σωστές απαντήσεις: Στην απίθανη περίπτωση που στο σπίτι σας υπάρχει στολισμένο δέντρο, στοιχηματίζω ότι έχει ξεμείνει στη γωνίτσα του από πρόπερσι και το έχετε βολευτεί γιατί το έχετε κάνει κρεμάστρα. Kουράγιο! Γιορτές είναι θα περάσουν – μαζί τους και η κατάθλιψη.


Aν έχετε από 4-8 σωστές απαντήσεις: Φαίνεστε φυσιολογικοί άνθρωποι, και αυτό είναι ύποπτο. Xαίρεστε που είναι Xριστούγεννα, γιατί θα ξεκουραστείτε και θα περάσετε στιγμές με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, και λυπάστε που θα σας φύγουν ένα κάρο λεφτά. Κανονικά τα Χριστούγεννα θα’ πρεπε να μας φέρνουν χαρά, υπομονή τώρα να αντέξετε και όλα τα κλαμπατσίμπανα.


Aν έχετε από 8-12 σωστές απαντήσεις: Σας είχαν μυρίσει Xριστούγεννα από τότε που γυρίσατε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Tο μόνο τραγούδι που ακούγεται στο cd του αυτοκινήτου σας είναι το "Last Christmas". Που και που να κατεβάζετε τον διακόπτη, γιατι έχετε βάλει στο μπαλκόνι σας τόσα πολλά φωτάκια που δεν μπορούν να κοιμηθούν οι γειτόνοι!

17/12/08

Μπουρλότο

Έλεος...

10/12/08

Come στο Greece για να την βρείς

8/12/08

Σφαιρική Αντιμετώπιση

2/12/08

Βατά και Αναμενόμενα

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθη την Κυριακή σε εκατοντάδες εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας, το Τεστ Γενικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων του Αναξιοκρατικού Σωματείου Εύρεσης Παλλήλων (ΑΣΕΠ), παρά τις όποιες μικρές διαμαρτυρίες για καθυστέρηση στην έναρξη του διαγωνισμού.


Η καθυστέρηση, όπως επισημάνθηκε από το ΑΣΕΠ, οφειλόταν στο «προ-τέστ», ουσιαστικά μία προεργασία πριν την έναρξη του Τεστ, προκειμένου να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το υλικό της εξέτασης και να κοπεί ο τσαμπουκάς όσων νόμιζαν ότι θα γράψουν εύκολα.


Στις φετινές εξετάσεις συμμετείχαν περίπου 120.000 υποψήφιοι που διεκδίκησαν με την αδιάβλητη μέθοδο της καθαρής τύχης πρόσθετα μόρια για την είσοδό τους στην υψηλότερη εργασιακή βαθμίδα του δημόσιουπαλληλικού καθισιού.


Τα θέματα θεωρήθηκαν από τους ειδικούς βατά και αναμενόμενα για κάθε εξεταζόμενο που είχε επαφή με την πραγματικότητα, έζησε υγιή παιδικά χρόνια και δεν είχε κάψει όλα τα εγκεφαλικά του κύτταρα από την πολύ Λαμπίρη.


Μετά το προκαταρκτικό Τεστ Γενικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων, οι υποψήφιοι χωρίστηκαν σε άνδρες και γυναίκες και διαγωνίστηκαν σε ξεχωριστές θεματικές ενότητες:


Οι άρρενες κλήθηκαν να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στο μπάσκετ, στο καμάκι και στην οδήγηση με το ένα χέρι, ενώ στις θεωρητικές ερωτήσεις κλήθηκαν να απαντήσουν ότι ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι η Γκουέρνικα και ότι στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη βρίσκεται η επιγραφή: Ο αετός πεθαίνει στον αέρα. Ελεύθερος και δυνατός.


Αντίθετα, οι γυναίκες διαγωνίστηκαν σε ερωτήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, όπως ποιο είναι το καλύτερο κονσίλερ και πως βγαίνει το λάδι απ’το ταψί, ενώ όσες ενέδωσαν στις ερωτήσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, πριμοδοτήθηκαν με έξτρα μόρια.


Στην συνέχεια, όλοι οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε κουίζ λογικής, μαθηματικά τεστ και σκανδιναβικά σταυρόλεξα, ενώ στο τέλος του διαγωνισμού τους περίμενε ο Αρναούτογλου που τους ζητούσε να τραβήξουν ένα πίρο και να γίνουν για μια ζωή εισοδηματίες.


Τα φύλλα με τις απαντήσεις των υποψηφίων που συγκέντρωσαν οι επιτηρητές, πρόκειται να αποσταλούν στο ΑΣΕΠ, από όπου θα βαθμολογηθούν και θα αξιολογηθούν και τα πιο ταλαντούχα θα κληθούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο κύκλο του X-Factor.


Η βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν οι συμμετέχοντες στο τεστ δεξιοτήτων θα ισχύει για τρία χρόνια και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν σε προκηρύξεις φορέων του Δημοσίου για πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας, όπου θα προστίθεται στα υπόλοιπα μόρια που θα λαμβάνουν από τα προσόντα τους.


Θυμίζουμε ότι τα περισσότερα μόρια που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος από το Τεστ Γενικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ είναι 300 μόρια, ενώ 150 μόρια παίρνει ο κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, 400 μόρια παίρνει ο κάτοχος κομματικής προϋπηρεσίας και 15.000 μόρια παίρνει ο κάτοχος ξαδέρφου που είναι υφυπουργός ή υπουργός.


Οι διαγωνιζόμενοι που τελικά θα αποτύχουν, μπορούν να ανταλλάσσουν τα μόρια τους καθημερινά στα καταστήματα Καρφούρ – Μαρινόπουλος και να αποκτούν με έκπτωση είδη πρώτης ανάγκης, που θα τους βοηθήσουν να επιζήσουν μέχρι κάποια στιγμή να βρουν δουλειά.