24/11/08

Ο-Σώζων-Εαυτό-Σωθείτο

Ένα όμορφο και χρηστικό φυλλάδιο δημιούργησε και μοίρασε ο Δήμος Καλαμάτας με Οδηγίες Εφαρμογής του Καθαρισμού Καθαριότητας για τις υποχρεώσεις των κατοίκων και των επιχειρήσεων.


Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες δημοτικές πρωτοβουλίες, γιατι σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής εξουσίας, η κυβέρνηση ακόμη περιμένει το πόρισμα της ελληνικής αποστολής στην 13η σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον που διεξήχθη στο Μπαλί πέρσι.Η εξειδικευμένη ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ μαζί με τις οικογένειές τους, τρείς γκόμενες υπουργών και δυό χορεύτριες της κοιλιάς δεν έχει φτάσει ακόμη στην χώρα μας, αφού σταμάτησε στην Ταϊλάνδη για πολύμηνη εκπαίδευση στο σκούμπα ντάιβινγκ και τον σεξοτουρισμό, ενώ έχει προγραμματίσει ακόμη να συμμετάσχει σε ανοικτή συζήτηση στα ντιούτι φρι του Ντουμπάι.


Τα πορίσματα της ελληνικής αντιπροσωπείας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πολιτική ηγεσία, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ο-Σώζων-Εαυτό-Σωθείτο για τις κλιματικές αλλαγές, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κωνοφόρο ανάπτυξη.


Κύκλοι του Υπουργείου τονίζουν με νόημα ότι το Σχέδιο θα σώσει την χώρα, τον κόσμο και τον ολυμπισμό, ενώ τετράγωνα του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού αντιπροτείνουν το Σχέδιο Χριστιανοί-Μετανοείτε-η-Δευτέρα-Παρουσία-Έρχεται που προετοίμασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ελλάδος και Πασών των Ρωσσιών κ.Άνθιμος.


Ένα από τα άμεσα μέτρα που μελετά η χώρα μας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η αποσαφήνιση του ποιός φορέας είναι αρμόδιος για το ξεβούλωμα των φρεατίων, διαδικασία που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.


Μπροστά στο έντονο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αθήνα οι αρμόδιοι φορείς σκέφτονται να απαγορεύσουν στους πολίτες να πετούν τα σκουπίδια στους κάδους του δήμου, αλλά να τα πετάνε στον Πειραιά που ανήκει σε άλλη διοικητική περιφέρεια.

Παράλληλα, επειδή οι γόπες των τσιγάρων βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν πέρυσι από τις παραλίες, από δω και πέρα οι δημότες θα παρακαλούνται να πετούν τα αποτσίγαρα στη θάλασσα για να μένουν καθαρές οι αμμουδιές.


Το σημαντικό πρόβλημα των λειψυδρίας πρόκειται να λυθεί κόβοντας εντελώς το νερό. Οι έλληνες πολίτες θα μπορούν τα καλοκαίρια να πλένονται στις θάλασσες που τις έχουμε άφθονες και το χειμώνα θα μένουν άπλυτοι ώστε η μάκα να τους ζεσταίνει: εξάλλου και οι Γάλλοι που το κάνουν αιώνες είδατε που έχουν φτάσει.


Ακόμη, επιστήμονες του υπουργείου Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων συνεργάζονται με ανεξάρτητους ερευνητές του έγκυρου περιβαλλοντικού ιδρύματος Μπάγκς Μπάννυ για την ευρύτατη χρησιμοποίηση μιας σειράς οικολογικών υλικών στην καθημερινότητά μας.


Για παράδειγμα μελετάται η χρησιμοποίηση γενετικά μεταλλαγμένων τάπερ και η αντικατάσταση του πετρελαίου θέρμανσης από λάδι φώκιας, η οποία αφού δεν κρυώνει στον Βόρειο πόλο δεν θα’χει πρόβλημα στην χώρα μας – σε περίπτωση που το στοκ από φώκιες εξαντληθεί, αναμένονται να χρησιμοποιηθούν κεφαλές απεμπλουτισμένου ουράνιου από παλιά πυρηνικά όπλα.


Η επιστημονική ομάδα ευελπιστεί ότι μέχρι του χρόνου θα έχουν μπει σε βιομηχανική παραγωγή οι πρώτες οικολογικές παρτίδες, αφού για την ώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την τελευταία πίστα του πάκμαν.

16/11/08

Ο Θείος απ'το Σικάγκο

Μετά από μια επίπονη προεκλογική διαμάχη, ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο πρώτος αφροαμερικανός που καταλαμβάνει το ανώτατο αξίωμα της χώρας του.


Το γεγονός θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία αν δεν είχαμε προηγηθεί για άλλη μια φορά εμείς ως πρωτοπόροι κάνοντας τον Κώστα Σημίτη τον πρώτο Κινέζο πρωθυπουργό της Ελλάδας.


Ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχτηκε πρόεδρος μετά από μια πολύμηνη και δαπανηρή εκστρατεία, καταφέρνοντας να κερδίσει το 98% των προτιμήσεων όσων δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, δηλαδή ολόκληρου του υπόλοιπου πλανήτη


Στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, η διαδικασία ήταν ντέρμπι με τον μεγάλο αντίπαλό του Τζον Μακέιν, να κατακτά την Αλαμπάμα, το Άλαμο, το Αλκατράζ και τις βόρειες και νότιες Ντακότες, ενώ υποστηρίχθηκε από την Κου Κλουξ Κλαν, το Σύλλογο Φίλων Καουμποϊκης Μπότας και το Ίδρυμα Οπλοκατοχής «Στην Άναψα».


Σημαντική υποστήριξη προσέφερε στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο η επιλογή της Σάρα Πέιλιν ως υποψηφίας αντιπροέδρου, αφού υποστηρίχθηκε μέχρι τέλους απ’ τους θρησκόληπτους, τους αγεωγράφητους και τους λοβοτομημένους.


Αντίθετα, τον Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξαν οι Απάτσι στην Ιντιάνα, οι Χαβανέζοι στην Χονολουλού και οι μεξικανοί πρόσφυγες στο Νέο Μέξικο, ενώ επιστολές στήριξης απέστειλαν η Μαριάννα Ντούβλη, η Στέλλα Μπεζαντάκου και οι τραγουδίστριες Άννα Γούλα, Μπάλα Μούτι και Γιώτα Τέσσερα.


Η εκλογή του δημοκρατικού υποψηφίου αποτελεί μια πανηγυρική επικράτηση των υποπρονομιούχων στρωμάτων που καταπιέζονται, μια περίοδο που τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι καλλιτεχνικές ιδέες δοκιμάζονται μετά την σύλληψη του διάσημου μουσουργού Νίκου Καρβέλα.


Ο γνωστός συνθέτης των επιτυχιών «Σούζυ Τσούζει» και «Μούρη, Μ’εχεις κάνει Καψούρη» συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες και οδηγήθηκε στα κρατητήρια συνοδεία της συντρόφου του Αννίτας Πάνια


Ο κ. Καρβέλας κατήγγειλε ότι οι αστυνόμοι δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις του, δεν τον κοιτούσαν στα μάτια, και δεν συνοδεύονταν από εισαγγελέα και κηδεμόνα, πράγμα που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των άρθρων 5, 7 και 67 του Κώδικα Ειδικής Μεταχείρισης Πνευματικών Ανθρώπων και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου για τα Δικαιώματα του Φερόμενου ως Γενετικά Ταυτοποιημένου με Τέκνο Πατέρα «Δεν το’κανα Εγώ» κ. Πασχάλης υπερασπίστηκε το Νίκο Καρβέλα, ευχήθηκε ότι με την εκλογή του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών θα ομαλοποιηθούν τέτοιες κοινωνικές ανισότητες και κατέληξε με νόημα ότι πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης.


Θετικό αντίκτυπο είχε και στις διεθνείς αγορές η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, καθώς αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του Δημοκρατικού γερουσιαστή, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Κινγκ Κονγκ κέρδισε δέκα ποσοστιαίες μονάδες ξεπερνώντας σε δημοτικότητα τον Dow Jones, τον Συνασπισμό και τους Οικολόγους Ανταλλακτικούς.Η ανάδειξη του πρώτου αφροαμερικανού στην προεδρία της πλανητικής υπερδύναμης αποτελεί ανάσα για τη καταπίεση που έχουν υποστεί τόσα χρόνια οι μαύροι στην Αμερική: πλέον θα’χουν και εκείνοι την δυνατότητα να την σπάνε στους Ρώσους, να βομβαρδίσουν μια ξένη χώρα, να αγνοούν τους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς περιορισμούς και να φυτρώνουν όπου δεν τους σπέρνει.

14/11/08

Έγχρωμη TV, Ασπρόμαυρη Ζωή

Πολλές φορές λέμε ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν μόνο στο σινεμά, εννοώντας μεταφορικά ότι είναι αδύνατο να συμβούν στην πραγματικότητα. Site του internet κατέγραψαν όσα συμβαίνουν ΜΟΝΟ στο σινεμά:


Είναι δεδομένο ότι θα βρεις πάρκινγκ ΑΚΡΙΒΩΣ απ' έξω, ή απέναντι από το κτίριο που θα επισκεφτείς


Όταν πληρώνεις ταξί, δεν χρειάζεται να ανοίξεις το πορτοφόλι σου για να βρεις το ποσό... απλά δίνεις ότι έχεις στην τσέπη και θα είναι το ακριβές αντίτιμο.


Θα ανοίξεις την TV την ακριβή στιγμή που θα προβάλλεται μία είδηση που θα επηρεάσει τη ζωή σου.


Οποιαδήποτε κλειδαριά μπορεί να παραβιαστεί με πιστωτική κάρτα ή συνδετήρα, σε δευτερόλεπτα. ΕΚΤΟΣ αν πρόκειται για την πόρτα φλεγόμενου κτιρίου


Αν αποφασίσεις να χορέψεις στη μέση του δρόμου, όλοι οι περαστικοί θα ξέρουν τα βήματα


Όλες οι βόμβες έχουν ηλεκτρονικούς μηχανισμούς μέτρησης, με τεράστια κόκκινα ψηφία, ώστε να ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ πόσος χρόνος απομένει


Αν θες να μεταμφιεστείς σε Γερμανό αξιωματικό, δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις γερμανικά, αρκεί να μιλήσεις αγγλικά με γερμανική προφορά. Επίσης, οι Γερμανοί φρουροί το βρίσκουν πιο βολικό να μιλούν μεταξύ τους στα Αγγλικά

Σχεδόν κάθε αξιωματικός στην αστυνομία θα πεθάνει λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Επίσης, οι ντετέκτιβ θα καταφέρουν να λύσουν την υπόθεση μόνο όταν διωχτούν από το Σώμα


Τα αυτοκίνητα δεν παίρνουν ποτέ μπρος με την πρώτη όταν σε κυνηγούν, αντίθετα τα αυτοκίνητα της αστυνομίας δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα


Η δράση συνήθως ξεκινάει όταν οι αστυνομικοί τρώνε ανέμελοι ζαχαρωτά και πίνουν καφέ


Τα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται βενζίνη


Όταν βρίσκεσαι σε μάχη με πολλούς αντιπάλους που κινούνται προς το μέρος σου ταυτόχρονα, θα σου επιτεθούν ένας ένας περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους.

Ένα μικρόφωνο θα βρίσκεται πάντα στη σωστή εμβέλεια


Τα όπλα είναι αναλώσιμα όσο και τα ξυραφάκια. Αν μείνεις από σφαίρες, απλά πέτα το όπλο. Πάντα θα βρεις ένα άλλο


Τα αυτοκίνητα εκρήγνυνται με μία σφαίρα


Το σύστημα εξαερισμού σε κάθε κτίριο είναι η τέλεια κρυψώνα που κανείς δε θα ψάξει. Επίσης, μπορείς να πας σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κτιρίου

Ένα σπίρτο είναι συνήθως αρκετό για να φωτίσει δωμάτιο μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου


Όταν θα σβήσεις το φως για να κοιμηθείς, το δωμάτιο δε θα είναι ποτέ
εντελώς σκοτεινό

Ένας άνθρωπος που πυροβολεί 20 άλλους, έχει περισσότερες πιθανότητες να τους σκοτώσει, από όλους αυτούς που τον πυροβολούν ταυτόχρονα (νόμος Σταλλόνε)


Απλές ή ακόμη και άσχημες κοπέλες γίνονται κούκλες απλά βγάζοντας τα γυαλιά τους ή ανακατεύοντας τα μαλλιά τους


Ο μεγάλος εχθρός, το μεγάλο κακό αφεντικό ποτέ δε θα σε πυροβολήσει. Θα προτιμήσει να σε σκοτώσει με δηλητηριώδη αέρια, περίπλοκες βόμβες με ασφάλειες ή καρχαρίες.


Όλα τα κρεβάτια έχουν ειδικά σεντόνια που επιτρέπουν στη γυναίκα να σκεπάζεται μέχρι τους ώμους ενώ για τον άντρα το σεντόνι φτάνει μέχρι τη μέση


Μπορείς κι εσύ να πιλοτάρεις 747, αρκεί να υπάρχει κάποιος στον πύργο ελέγχου να σου πει από τον ασύρματο πώς να το προσγειώσεις


Σε κάθε αστυνομική έρευνα, θα επισκεφτείς ένα strip club τουλάχιστον μια φορά

Κάθε σχολικό πάρτι έχει τουλάχιστον ένα κλασικό σπασίκλα, ακόμα και τύπους που είναι αντιπαθητικοί και δεν τους κάλεσε κανείς

Το κραγιόν δε βγαίνει ποτέ, ακόμα και μετά από υποβρύχια κατάδυση

Τα ψώνια περιλαμβάνουν πάντα την αγορά γαλλικής μπαγκέτας, ενώ πάντα θα κατρακυλήσουν φρούτα από τη χάρτινη σακούλα.

Ο Πύργος του Aιφελ φαίνεται από οποιοδήποτε παράθυρο οποιουδήποτε κτιρίου στο Παρίσι