20/10/08

Καταλήψεις

Διαστάσεις ντόμινο έχουν πάρει οι μαθητικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό θαύμα που με τόσους κόπους έχει πετύχει η χώρα μας να κινδυνεύει να καταρρεύσει.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, περίπου 130 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ενώ η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λουφαδόρων Μέσης Εκπαίδευσης) ανεβάζει τον αριθμό στα 200.


Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα πάντα και κυρίως για τις κακές σχολικές κτιριακές υποδομές, την μείωση της διδακτέας ύλης και τις τρύπες στα ντόνατ, ενώ παράλληλα ζητούν να καταργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις και στη θέση τους να χτυπιούνται πέναλτι.


Ακόμη, το μαθητικό κίνημα διαμαρτύρεται για το άρθρο 16 που αφορά τα ιδιωτικά κολέγια, το άρθρο 17 που αφορά την ποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης και το άρθρο 18 που αφορά το τσιπάρισμα των playstation και δηλώνουν πως θα αντισταθούν μέχρι τέλους.


Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι για μία ακόμη χρονιά οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι πολιτικά υποκινούμενες, ενώ ο υπουργός κ. Στουρναρίδης χαρακτήρισε μόδα τις καταλήψεις και τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί.


Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλει την υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, ενώ οι 5χρονοι απόφοιτοι θα διαγωνίζονται σε πανελλήνιες πανδημοτικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην κλίμακα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Οι υποψήφιοι μαθητές θα διαγωνίζονται στο α-μπε-μπα-μπλομ, στην αμπάριζα και στην στράτα-στρατούλα, ενώ για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών θα εισαχθούν παρτίδες δασκάλων από την Κίνα σε συσκευασία των 6 χωρίς απεργιακά δικαιώματα.


Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει την επαναφορά της ποδιάς, των γυμναστικών επιδείξεων και του νόμου 4000 περί τεντυμποισμού, ενώ όσοι αποτυγχάνουν στις εξετάσεις, θα κουρεύονται με την ψιλή και θα διαπομπεύονται δημοσίως.


Οι μαθητές θα επιτρέπεται να παραβρίσκονται μόνο σε ένα πάρτυ την χρονιά, αρκεί να χορεύουν όλο το βράδυ τσα τσα σαν τον Βουτσά, ενώ θα απαγορεύεται δια ροπάλου να παίζουν την μπουκάλα και τον γιατρό.


Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την περίπτωση των εξετάσεων να υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά μεταμφιεσμένοι σαν μαθητές στις τάξεις, ώστε να παταχθεί δια παντός η αντιγραφή, ενώ όσοι ταραξίες αντιγραφείς συλλαμβάνονται, θα τιμωρούνται με φάλαγγα και βραστά αυγά κάτω από την μασχάλη.


Ο υπουργός κάλεσε τους γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την σπουδαία αυτή προσπάθεια και να περιφρουρήσουν το μέλλον της νέας γενιάς.


Σύμφωνα, με ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «η Μήδεια», οι γονείς διαφωνούν με το υπουργείο και συμπαραστέκονται στους μαθητές καταληψίες, αφού, όπως τονίζεται, όνειρο των γονέων είναι να βλέπουν τα παιδιά τους να ξημεροβραδιάζονται στα σχολεία.


Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και από τη μεριά των καθηγητών, καθώς προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο αναχρονιστικές διατάξεις που επιβάλλουν την παρουσία τους στα μαθήματα που διδάσκουν και τους απαγορεύουν να βγαίνουν με μαθήτριες.


Σε επίπεδο κορυφής πρόκειται να δημιουργηθεί μια επιτροπή διαλόγου για την παιδεία που θα προσπαθήσει να εκτονώσει την κρίση, και θα συντονίζει η κυρία Μαρία Τζάνη μαζί με δύο εκπαιδευτικούς - φίλους - του υπουργού, δύο γονείς, δύο μαθητές φυτά, δύο παπάδες, δυο ντάμες και τρείς χορεύτριες της κοιλιάς.

13/10/08

Φούντο

Πανικός επικρατεί στις χρηματαγορές μετά τις τελευταίες ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις που έχουν πλήξει τα διεθνή χρηματιστήρια και τις παγκόσμιες αγορές.


Νέα κρίση εκδηλώθηκε χτες μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Fouska Corp.


O κολοσσός αισθανόταν έντονη αδιαθεσία και κομμάρες από την προηγούμενη εβδομάδα, και μετά την κατάρρευσή του εισήχθη εσπευσμένως στο νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκαν έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις.


Η εξέλιξη επηρέασε άμεσα τον Δείκτη του Χρηματιστηρίου του Χόνγκ Κονγκ που έδειχνε πέντε λεπτά αργότερα, ενώ ο Δείκτης Dow Jones μετονομάστηκε σε Μεσαίο Δάκτυλο Dow Jones για τους απανταχού χρηματιστές.


Με σπασμωδικά μέτρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την οικονομική κρίση.


Το σχέδιο προβλέπει αρχικά την άνοδο των τοκίων, των επιτοκίων και των πανωτοκίων, και την δέσμευση όλων των λογαριασμών, ώστε να μην έχει κανένας ιδιωτική περιουσία και να περάσουν όλα στις τράπεζες.


Σε δεύτερο στάδιο, συζητείται η κρατικοποίηση των μεγαλύτερων τραπεζών, η κατοχύρωση δικαιωμάτων της μαύρης εργασίας και η απελευθέρωση της κοκαΐνης.


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, σε έκτακτη εμφάνιση με την κιθάρα του στις σκάλες του Μετρό Συντάγματος.


Ο υπουργός εμφανίστηκε ντυμένος με σκισμένο πόντσο και σομπρέρο και τραγούδησε γνωστές επιτυχίες, ζητιανεύοντας για μια ώρα, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα στα ελληνικά νοικοκυριά.


Νωρίτερα, ο κ. Αλογοσκούφης είχε καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Κατσούφα, τον κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2009.


Ο νέος προϋπολογισμός, που προβλέπει έκτακτο επίδομα για παντεσπάνι σε κάθε νοικοκυριό, έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και γιαουρτώματα από μισθωτούς και συνταξιούχους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.


Το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ομάδες κουκουλοφόρων που μπουκάρουν σε υπουργεία και απαγάγουν υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς.


Οι γνωστοί άγνωστοι παρατούν του υφυπουργούς σε παρακείμενες λαϊκές αγορές, όπου ο κόσμος του ποδοπατεί και τους διασύρει, ενώ τους αλείφουν με πίσσα και πούπουλα και τους βγάζουν βόλτα στην Σταδίου.


Μπροστά στον κίνδυνο να μην μείνει υπουργός για δείγμα, η κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση της βόλτας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ παρέες που θα πίνουν καφέ στο Κολωνάκι θα θεωρούνται αυτομάτως πλούσιοι και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Η απαγόρευση της πεζοπορίας, η παγκόσμια οικονομική κρίση και η διακύμανση του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα, έχει οδηγήσει τους Έλληνες στην παρατεταμένη χρήση ποδηλάτου.


Ήδη η κυβέρνηση έχει μελέτες στα χέρια της που αποδεικνύουν ότι τα μπούτια και οι γάμπες των πολιτών έχουν σφίξει αρκετά και έχει αρχίσει να φαίνεται η γράμμωση.


Η πολιτεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει όλα τα καθίσματα των λεωφορείων και των μετρό με σέλες και πετάλια, ώστε οι πολίτες να δίνουν ορθοπεταλιές και να εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια.


Το σχέδιο περιλαμβάνει ειδικούς γυμναστές που θα ελέγχουν την εκγύμναση των πολιτών, ενώ τα μετρό – γυμναστήρια θα περιλαμβάνουν οθόνες τηλεοράσεων, δυο τρείς σφίκτες και πέντες γλάστρες για το ίματζ του μαγαζιού.


Αν το μέτρο στεφθεί με επιτυχία, η κυβέρνηση σκέφτεται να βάλει χαμηλόμισθους συνταξιούχους που κερδίζουν κουπόνια διακοπών να τραβούν κουπί στα πλοία, ενώ όσοι αποκτούν δικαίωμα κατοικίας, θα έχουν την χαρά να κτίσουν το σπίτι τους με το δικό τους μυστρί και πηλοφόρι.

9/10/08

Madonna Mia !

Συνεχίζονται σε έντονους ρυθμούς οι συζητήσεις για την εμφάνιση της Madonna στα ελληνικά εδάφη κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιοδείας της στις ανατολικές αμερικανικές κτήσεις.


Πλήθη οπαδών της έχουν περικυκλώσει την Μεγάλη Βρετάνια περιμένοντας την επανεμφάνισή της, ενώ ομάδες κουκουλοφόρων έχουν σχηματίσει ασφυκτικό κλοιό γύρω απ’την ελληνική Βουλή, απαιτώντας την επιστροφή της.


Στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει συσσωρευτεί αρκετός κόσμος που παρέμεινε μετά την συναυλία στην περιοχή, παρεμποδίζοντας τα ασθενοφόρα του ΙΑΣΩ, που αναγκάζονται να παρκάρουν στο mall και να κόβουν δρόμο με τα φορεία μέσα απ’τα μαγαζιά.


Η κινητοποίηση των πολιτών έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία της χώρας, αφού τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μαρκετ διανύουν τρομακτική κρίση, ενώ καθημερινά σημειώνονται ωριαίες διακοπές ρεύματος και νερού.


Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να αντιμετωπίσει την κρίση και υποσχέθηκε επίδομα τροφής και θέρμανσης στους πολίτες που διανυκτερεύουν στους δρόμους, ενώ επανεξετάζει την δυνατότητα να εγκριθεί ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό για την αποχαύνωση των πολιτών.


Αντίθετα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκρινε τα κυβερνητικά μέτρα αβάσιμα και ανεπαρκή και υποσχέθηκε σειρά δωρεάν συναυλιών της Τζούλια Αλεξανδράτου, που μπορεί να μην ξέρει από καμπάλα, αλλά όλο και κάτι έχει ακούσει από καβάλα.


Η εμφάνιση της σπουδαίας τραγουδίστριας έφερε κύματα ενθουσιασμού στο ελληνικό κοινό, ενώ φρενίτιδα μπεμπεκισμού έχει καταλάβει όλες τις 50άρες ελληνίδες, που κυκλοφορούν με κορμάκια γυμναστηρίου και σόκιν εσώρουχα στους δρόμους.


Το ομαδικό γυναικείο παραλήρημα έχει ξελιγώσει τους άντρες οδηγούς που χαζεύουν ασύστολα στις λεωφόρους, τρακάροντας τα προπορευόμενα οχήματα, ενώ ο αριθμός οδικών ατυχημάτων στην πρωτεύουσα έχει ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό γεννήσεων της δεκαετίας.


Σημαντικά προβλήματα όμως, έχουν αναπτυχθεί και στις οικογενειακές εστίες, αφού οι γυναίκες έχουν καβαλήσει το καλάμι και αξιώνουν υπερβολικές απαιτήσεις, που οι άντρες αδυνατούν να εκπληρώσουν.


Σύμφωνα με φημολογία που αναπτύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες έχει κατατεθεί σωρεία διαζυγίων στα ελληνικά δικαστήρια, λόγω της ανεπάρκειας των αντρών να ανταποκριθούν στα συζυγικά καθήκοντα.


Μόδα έχουν γίνει όμως και τα γυναικεία φιλιά που καθιέρωσε η Madonna πρόσφατα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής: οι γυναίκες βουλευτές επιδίδονταν σε ρωμαϊκά όργια, ενώ οι άρρεν συνάδελφοι τους και η Λιάνα Καννέλη έβγαζαν αδιάκοπα φωτογραφίες με το κινητό τους.


Η συναυλία της βασίλισσας της ποπ μονοπώλησε και τα τηλεοπτικά πανελ, ενώ δευτερεύουσες ειδήσεις όπως η κατάρτιση του προϋπολογισμού, η κατάρρευση των τραπεζών και η εξάπλωση δολοφονικής γρίπης, αναβλήθηκαν για μελλοντικές συζητήσεις.


Ειδικοί μαντονολόγοι παρελαύνουν στις εκπομπές της τηλεόρασης από το πρωί, ενώ πολύ ανεβασμένες παρουσιάζονται οι μετοχές της Ρούλα Κορομηλά, που αν της βγάλεις 30 κιλά, όσο να’ναι μια ομοιότητα με την Μαντόνα την έχει (τουλάχιστον στην ηλικία).


Οι ειδικοί διαβλέπουν σύντομα μεγάλη κρίση στην ελληνική κοινωνία, συνέπεια της αποχώρησης της Madonna από την χώρα μας, αφού οι έλληνες θα αναγκαστούν να βγάλουν το χειμώνα με τα κακέκτυπα της στις αθηναϊκές πίστες.


Η απουσία της σπουδαίας σταρ αναμένεται σύντομα να γίνει αισθητά ορατή στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να γιγαντωθούν σημαντικά ερωτήματα, όπως:


Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Madonna. Ο άνθρωπος αυτός ήταν μια κάποια λύση.