30/6/08

Σοσιαλιστική Διεθνής

Με κάθε επισημότητα έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις σοσιαλιστικές εγκαταστάσεις του Grand Resort στο Λαγονήσι.


Για τρεις ημέρες, σοσιαλιστές ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στο πολυτελέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδος για να συζητήσουν για την καταπολέμηση της φτώχειας, τον περιορισμό της ανεργίας και την σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.


Η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η έντονη επιχειρηματολογία διεξήχθησαν σε επίπεδο προσωπικών μπάτλερ και γυμναστών, αφού οι ηγέτες επιδόθηκαν σε ανελέητο σπα και σκράμπινγκ, ενώ οι πιο θαρραλέοι συλλογίστηκαν για τα προβλήματα του πλανήτη κάνοντας κλάμπινγκ στο boutique bar του ξενοδοχείου.


Στις εργασίες της Συνόδου παρευρέθησαν σημαντικές παγκόσμιες προσωπικότητες, όπως ο πρόεδρος της Ιαπωνίας κ. Ήρθα Γιαταμπάνια, ο πρόεδρος του Ιράκ κ. Γιαχαμπίμπι Γιαλελέι, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Ήμαστεδίπλαπτην Τσεχία, ο υπουργός άμυνας του Ισραηλ κ. Αμερικανικό Τσιράκι και ο πρόεδρος του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και πρόεδρος της Άνω Δούμας και της Μεγάλης Άρκτου κ. Ποπόφ Βρομοκολάρος.


Απ’ το εγχώριο στερέωμα την παράσταση έκλεψε ο κ. Κίμων Κουλούρης με την ομιλία του «από το αρχαίο θέατρο στην λαϊκή αγορά» και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την παρουσίασή του «πώς να γίνετε χαλίφης στην θέση του χαλίφη»


Υπενθυμίζουμε ότι στην Σοσιαλιστική Διεθνή συμμετέχουν σοσιαλιστικά, εργατικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο με πρόεδρο τον αρχηγό της αναξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου: καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλοι αυτοί από κάπου χάνουν.


Για να εγκλιματιστούν με το παγκόσμιο κλίμα φτώχειας και ανέχειας, οι σοσιαλιστές ηγέτες αναγκάστηκαν να καταναλώσουν μόνο μαύρο χαβιάρι και παλιό κρασί, ενώ για τις ανάγκες των μετακινήσεών τους χρησιμοποιούσαν ποδήλατα με συμβατικές πινακίδες.


Στο περιθώριο του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μίζενς, αφού στον λογαριασμό του κ. Κωστα Σημίτη στα νησιά Μπόρα Μπόρα βρέθηκαν 3 κιλά σουσάμια και δεκάδες απλήρωτοι λογαριασμοί Βόνταφον, ενώ φέρεται να του ανήκει η οφ σορ εταιρεία Τάπερμαν με έδρα την Χαμένη Ατλαντίδα.


Κύκλοι της Εισαγγελίας συνδέουν αυτόν το λογαριασμό με την κατάθεση 5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έκανε ο κ. Θέμος Αναστασιάδης στο παγκάρι της εκκλησίας της Αγίας Αθανασίας στο Αιγάλεω.


Οι σπουδαίες αυτές εξελίξεις ρίχνουν βαριά την σκιά τους στον πολιτικό κόσμο της χώρας, προκαλώντας την έντονη δυσπιστία των πολιτών που απ’ ότι φαίνεται πρέπει να τους το ζωγραφίσουν για να καταλάβουν ότι οι πολιτικοί λαδώνονται.


Η δυσαρέσκεια των Ελλήνων αποτυπώνεται σε γκάλοπ που διενήργησε η εφημερίδα το Βήμα των Εργολάβων, σύμφωνα με την οποία το 90% των ψηφοφόρων είναι ανικανοποίητο από τα πολιτικά κόμματα, ανεβάζοντας τους πολιτικούς στην δεύτερη θέση των πιο ανεπιθύμητων προσώπων στην Ελλάδα, μετά τις πεθερές.

23/6/08

Ένας άντρας και μια γυναίκα

Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τη Γη και μετά αναπαύτηκε.
κατόπιν δημιούργησε τον άντρα και μετά αναπαύτηκε.
στο τέλος ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα.
Από τότε ούτε ο Θεός ούτε ο άντρας αναπαύτηκαν ξανά.

---

Ο τελευταίος καυγάς με την γυναίκα μου ήταν δικό μου λάθος:
με ρώτησε 'Τι έχει η τηλεόραση';
και εγώ απάντησα 'Σκόνη'

---

Ρώτησα την γυναίκα μου 'Που θέλεις να πάμε για την επέτειο μας;'
και μου απάντησε 'Κάπου που δεν έχω πάει καιρό'
γι’ αυτό και εγώ της πρότεινα την κουζίνα…

---

Συζήτηση μεταξύ δύο ανδρών:
- 'Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος' λέει ο πρώτος με υπερηφάνεια
- 'Πραγματικά είσαι πολύ τυχερός. Η δικιά μου δυστυχώς ακόμα ζει'
του απαντά ο άλλος

---

Μετά από 20 χρόνια γάμου, το ζευγάρι πάει κρουαζιέρα.
Μια νύχτα με πανσέληνο βρίσκονται στο κατάστρωμα και με πολύ
ρομαντική διάθεση λέει η γυναίκα:
- Αγάπη μου, αν έπεφτα στη θάλασσα θα μ' έσωνες;
- Αν σου πω 'ναι', θα πέσεις

---

- Αγάπη μου, δεν νομίζεις ότι μετά από δέκα χρόνια σχέσης είναι
καιρός να παντρευτούμε;
- Και ποιος θα μας πάρει;

----
Δύο φίλοι:
- Μετά από 20 χρόνια γάμου είμαι ακόμα ερωτευμένος με την ίδια
κοπέλα
- Καταπληκτικό!
- Ελπίζω μόνο να μην το μάθει η γυναίκα μου.
----
Δεν έχω μιλήσει στην γυναίκα μου τους τελευταίους 18 μήνες.
Δεν θέλω να την διακόψω.
----
Ξέρετε ποια είναι η ποινή για την διγαμία;
Να έχετε δύο πεθερές.
----
Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά ξέρεις τι άκουσα; Σε κάποιες χώρες της Αφρικής ο άντρας δεν
γνωρίζει την γυναίκα που θα παντρευτεί μέχρι την ημέρα του γάμου τους.
- Αυτό παιδί μου συμβαίνει σε όλες τις χώρες.
---
Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά πόσο κοστίζει για να παντρευτεί κάποιος;
- Δεν ξέρω παιδί μου. Εγώ ακόμα πληρώνω.

---
Οι περισσότεροι άντρες προσδιορίζουν τον γάμο ως έναν ακριβό τρόπο
για να έχουν πλυμένα και καθαρά ρούχα τζάμπα.
---
Απλά σκέψου ότι αν δεν υπήρχε ο γάμος, οι άντρες θα περνούσαν τη ζωή
τους θεωρώντας ότι ποτέ δεν κάνουν λάθη.
---
Κάποιος άντρας δήλωσε 'Δεν είχα καταλάβει τι σημαίνει πραγματική
ευτυχία μέχρι που παντρεύτηκα. Αλλά δυστυχώς τότε ήταν πολύ αργά'.
---
Πηγαίνω τη γυναίκα μου παντού, αλλά πάντα βρίσκει το δρόμο για να
γυρίσει.
---
Πάντα κρατιόμαστε χέρι - χέρι. Αν την αφήσω, ψωνίζει.

---
- Μαρία, κέρδισα το Joker!!
- Αγάπη μου, είναι καταπληκτικό!
- Γρήγορα, ετοίμασε τις βαλίτσες
- Αχ, που θα πάμε, τι ρούχα να πάρω, χειμωνιάτικα ή καλοκαιρινά;
- Πάρτα όλα Μαράκι, εσύ πας στη μάνα σου16/6/08

Euro

Δύσκολες ώρες περνά το έθνος μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αυστρία και την Ελβετία.

Η κυβέρνηση ανακήρυξε εβδομαδιαίο εθνικό πένθος, ενώ τα πρωινά οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στις δημόσιες υπηρεσίες και οι καμπάνες των εκκλησιών κτυπούν ανά μια ώρα πένθιμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Euro είναι η σπουδαία γιορτή του ποδοσφαίρου, των τραπεζών, των βιομηχανιών και των πολυεθνικών που ανά τέσσερα χρόνια μαντρώνουν εκατομμύρια Ευρωπαίων αποβλακωμένα στους καναπέδες τους και τα βομβαρδίζουν με διαφημίσεις, ώστε να καταναλώνουν σαν ζώα.

Το χτύπημα δείχνει μεγάλο για την κυβέρνηση και το κράτος, αφού ο λαός θα ξυπνήσει απ’ τον λήθαργο και θα αντιληφθεί ότι γύρω του συμβαίνουν σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί, ενώ μαίνεται το σκάνδαλο της Siemens, η ακρίβεια, η ανεργία και οι απλήρωτες υπερωρίες.

Τις δύσκολες αυτές ώρες, πολυμελής κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συνοδεία συγγενών έως 8ου βαθμού, σπεύδει με ειδικές πτήσεις τσάρτερ με έξοδα του ελληνικού κράτους στο Σάλσμπουργκ προκειμένου να συμπαρασταθεί στην Eθνική μας.

Η βουλευτική αποστολή μας αναμένεται να εγκατασταθεί στην πληγείσα περιοχή της Αυστρίας, και να κατασκηνώσει στα εμπορικά καταστήματα, μεταφέροντας την ελληνική τεχνογνωσία υπερκατανάλωσης και ξοδέματος.

Συντροφιά με τους βουλευτές μας αναχώρησαν κλιμάκια της ΕΜΑΚ, βατραχάνθρωποι της ΕΜΥΚ, πράκτορες της ΕΥΠ και της ΣΥΚΙΚΗΣ, μια ντουζίνα χορεύτριες της κοιλιάς και ένα κάρο σελέμπριτις, που αναμένεται να ψυχαγωγήσουν τους ταλαιπωρημένους παίκτες μας.

Συγκινητική ήταν και η προσφορά του κόσμου, ο οποίος απέστειλε κουβέρτες και αντίσκηνα, κούτες με παλιά παιχνίδια και μεταχειρισμένα ρούχα, ενώ η χθεσινή πανελλήνια Προσφορά Αγάπης που μεταδόθηκε απ’ όλα τα κανάλια κατάφερε να μαζέψει 11 εκατομμύρια μούντζες που θα αποστείλει άμεσα στους διεθνείς μας.

Μεγάλες ποσότητες με εικονίτσες, κομποσκοίνια και ληγμένα αντίδωρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι ενορίες της χώρας, ενώ η ΜΚΟ της Εκκλησίας, Αλληλεγγύη, απέστειλε στην Αυστρία τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Γκολτζούς απ’ την Σκήτη του Οσίου Μαραντόνα.

Γνωστοί βιομήχανοι και εφοπλιστές έκαναν ανώνυμες δωρεές με την προϋπόθεση να αναφέρουν το όνομά τους τα κανάλια και να τους παίζουν επί δωδεκάλεπτο τα δελτία, ενώ η οικογένεια Μητσοτάκη μαζί με τις ευχές της, απέστειλε 20 εκτυπωτές Siemens, μια εντοιχισμένη κουζίνα με μικρό ελάττωμα και 3 ανοξείδωτους νεροχύτες απ’ το στοκ του Κυριάκου.

Τηλεγραφήματα συμπαράστασης και συμπάθειας έστειλαν στην Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Αλέξανδρος Τσίπρας και ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης ο Μακεδονομάχος, ενώ ανάλογα τηλεγραφήματα έστειλε η κα Αλέκα Παπαρρήγα στην Εθνική Ομάδα της Ρωσίας.

Σύσσωμη η πολιτειακή ηγεσία παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Αυστρίας, καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Ήρωα της Πορτογαλίας, ενώ στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν καφές και παξιμάδια στο σουαρέ του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του κ. Γεώργιου Παπανδρέου, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση βουντού στην σπηλιά του Νταβέλη για τον εξορκισμό του Σημίτη και την μεταμόρφωσή του σε μελαγχολική αμοιβάδα.

8/6/08

τήλο, τήλο, μην σε πετύχω

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Δημάρχου Τήλου κ. Τάσου Αλιφέρη να τελέσει τους γάμους δυο ομοφυλόφιλων ζευγαριών.


Οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι γκέι ζευγαριών είναι πλέον γεγονός από την περασμένη Τρίτη, λαμβάνοντας χώρα στα σκαλιά του δημαρχείου του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.


Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι γάμοι των ομοφυλόφιλων τυπικά επιτρέπονταν εδώ και αιώνες στην Ελλάδα, απλά οι ομοφυλόφιλοι άνδρες παντρεύονταν γυναίκες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες παντρεύονταν άνδρες.


Στο πέρασμα των χρόνων, οι ανθρωπόμορφοι ομοφυλόφιλοι μεταμορφώθηκαν σε αδίστακτα τέρατα υποκριτικής αποκτώντας παιδιά και εγγόνια, προσπαθώντας έτσι να επιβάλλουν την επικράτησή τους στο ανθρώπινο γένος.


Με δριμείες ανακοινώσεις η Εκκλησία της Ελλάδος καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας ότι ο γάμος σκοτώνει τον ανιδιοτελή και αχαλίνωτο έρωτα μεταξύ δύο αντρών, που υποστηρίζει με παραδείγματα η Εκκλησία μας από τα βάθη της ελληνορθόδοξης παράδοσης.


Η Ιερά Σύνοδος που πρόκειται να συνέλθει στο τέλος του μήνα (από το σοκ), αναμένεται να αποδεχτεί τον γάμο ομοφυλόφιλων, αρκεί να παντρεύονται ομοφυλόφιλοι άνδρες με ομοφυλόφιλες γυναίκες και αντιστρόφως ομοφυλόφιλες γυναίκες με ομοφυλόφιλους άνδρες.


Ο γάμος πρέπει να είναι θρησκευτικός και να επιτελείται παρουσία 6 παπάδων και 12 εξαπτέρυγων με υποχρεωτική την καταβολή χρημάτων για την χρησιμοποίηση των κλιματιστικών, των εικόνων και των κεριών, ενώ ειδικές τιμές θα γίνονται για όσους/όσες επιθυμούν να φιλήσουν το χέρι του παπά και να ζητήσουν την ευλογία του.


Η απόφαση του Δημάρχου Τήλου αναμένεται να μετατρέψει το νησί σε παγκόσμια τουριστική ατραξιόν: εκατομμύρια γκέι απ’ όλο τον κόσμο αναμένεται να συρρεύσουν στην Τήλο από αέρος και θαλάσσης.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι ομοφυλόφιλοι θα αφήνουν τόσα πολλά χρήματα στο νησί ώστε δεν θα χρειάζονται οι κάτοικοι του νησιού να τραβιούνται με τα καΐκια και τα κατσίκια, αρκεί να είναι ανοιχτόμυαλοι και κυρίως ανοιχτόκωλοι.


Στα σχέδια του δημάρχου είναι η δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών υποδομών, ώστε να ικανοποιηθεί η υψηλή ζήτηση που θα παρατηρηθεί, ενώ θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι στο νησί, όπου ο κάθε γκέι μόδιστρος θα μπορεί να παρουσιάζει το προσωπικό του ντεφιλέ.


Ακόμη, κάθε Σεπτέμβρη προγραμματίζεται η πραγματοποίηση ενός μεγάλου φεστιβάλ γκέι υπερηφάνειας που θα ξεκινά από το λιμάνι της Τήλου και θα καταλήγει στα γύρω νησιά με τους διαδηλωτές να μοιράζουν φυλλάδια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, προφυλακτικά, μπανάνες και σάμαλι.


Η μετατροπή της Τήλου σε σημαντικό τουριστικό πόλο αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία του νησιού, και ιδίως τις μπουτίκ, τα sex shop και τα βουλκανιζατέρ, πλήττοντας παραδοσιακά ισχυρές περιοχές, όπως είναι η Μύκονος και η Λέσβος.


Σύγχρονοι κοινωνικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η μεγάλη αυτή κατάκτηση των ομοφυλοφίλων θα ανοίξει τον δρόμο για την διεκδίκηση και άλλων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα υιοθέτησης τέκνων, πώλησης τέκνων και παρατήματος τέκνων μπροστά-στην-τηλεόραση-για-να-μην-μας-ενοχλούν, που υπάρχουν τώρα στις ετερόφυλες οικογένειες.

2/6/08

πανελλήνιες εξετάσεις

Με κάθε επιτυχία διεξήχθησαν οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν το πρωινό της περασμένης Τρίτης.

Στις φετινές εξετάσεις συμμετείχαν περίπου 95.000 υποψήφιοι που διεκδίκησαν με την αδιάβλητη μέθοδο της καθαρής τύχης 70.700 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα θέματα θεωρήθηκαν από τους ειδικούς βατά και αναμενόμενα για κάθε εξεταζόμενο που ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος με βάση το εκπαιδευτικό τρίπτυχο: αποστήθιση – αποστήθιση – αποστήθιση

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές ξεκίνησαν την μάχη των φετινών Πανελλαδικών με το μάθημα της Γλώσσας συμβολικά: στην Ελλάδα μόνο με την γλώσσα πας μπροστά.

Το φετινό θέμα της Έκθεσης που αφορούσε την παράδοση χαρακτηρίστηκε προσιτό, αφού το Πάσχα όλοι οι μαθητές έκαναν επανάληψη στο τσούγκρισμα του αυγού, στο σούβλισμα, στην καραγκούνα και στο κλαρίνο.

Ιδιαίτερους βαθμούς κέρδισαν οι μαθητές που ανέπτυξαν την έκθεσή τους σε παραδοσιακά έθιμα της χώρας μας, όπως στην οδήγηση με κινητό, στο πέταγμα των τιμών, στο στόλισμα με καντήλια και στο αλβανοκυνηγητό.

Μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην σταδιακή αποδέσμευση του Λυκείου από τα Πανεπιστήμια, ώστε να βάλουν μυαλό όσοι νομίζουν ότι επειδή έβγαλαν τα μάτια τους και έκαναν παιδιά, πρέπει το κράτος σώνει και καλά να τα σπουδάσει.

Επίσης, η κυβερνητική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στοχεύει στην μείωση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: τώρα όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να πληρώνουν και να εισάγονται σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ώστε να ενισχυθεί η παραγωγικότητα του κράτους και να μειωθούν τα διαφύγοντα κέρδη σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Άλλωστε, η ιδιωτική πρωτοβουλία αποδεδειγμένα κάνει θαύματα, όπως τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιδιωτικά φροντιστήρια και τα ιδιωτικά μασάζ στον χώρο σου, αβάδιστα.

Ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε την κατάργηση του ισχύοντος συστήματος και την αλλαγή των εξεταζόμενων μαθημάτων από τη νέα σχολική χρονιά.

Έτσι, το νέο σύστημα Πανελληνίων Εξετάσεων δεν θα γίνεται με την μέθοδο των γραπτών διαγωνισμών, αλλά με την μέθοδο των απλών διαγωνισμών των Δημοσίων Έργων.

Όλοι οι μαθητές θα καταθέτουν γραπτές προσφορές σε εσώκλειστους φακέλους, και η Κεντρική Επιτροπή θα πλειοδοτεί ανά συμφέρον τις πανεπιστημιακές θέσεις.

Όσοι επιθυμούν να διαγωνιστούν με το παλαιό σύστημα, θα εξετάζονται σε καινούρια μαθήματα, όπως στην Οικονομική Αρχή των Δομημένων Ομολόγων, στα Χρηματιστηριακά Μαθηματικά, στην Δημιουργική Λογιστική, στα Αρχαία του Άδωνι (Γεωργιάδη), στην Παραφυσική Φυσική (κορμός), και στην Λιακουπούλεια Ιστορία ΙΙ (κατεύθυνσης).

Οι υποψήφιοι για Γυμναστικές Ακαδημίες θα διαγωνίζονται στα μαθήματα Θεωρία της Ντόπας Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ενώ οι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές θα καταθέτουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης και Πάσης Ελλάδος κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ακόμη, οι χαριτωμένες υποψήφιες θα εισάγονται χωρίς διαγωνισμούς στις Ακαδημίες Ομορφιάς του ANT-1, όπου θα διδάσκονται Επιστήθια Δημοσιογραφία, Παγκόσμια Ειρήνη, και Προστασία Φύσης, ενώ στα τελευταία έτη θα μπορούν να διαλέξουν κατεύθυνση Εξώφυλλο-Στο-Penthouse ή Γάμος-Με-Εξηντάρη-Εφοπλιστή.