25/2/08

Δημοκρατική Δημοκρατία της Δημοκρατίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση του Σκοπιανού θέματος με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνημένης σύνθετης ονομασίας και ακαθόριστο ακόμη το πεδίο εφαρμογής της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ και ιδιοκτήτης γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας, Μάθιου Νίμιτς, οι δύο πλευρές έλαβαν τις προτάσεις του και τις επεξεργάζονται.

Από ελληνικής πλευράς έγινε γνωστό ότι υπάρχει συναίνεση για σύνθετη ονομασία που να μην περιέχει ακριβώς την λέξη Μακεδονία, όπως για παράδειγμα Μαδοκενία ή Μακεδωνία ή απλά Δημοκρατική Δημοκρατία της Δημοκρατίας (ΔΔΔ).

Εξίσου αποδεκτή απ’ την ελληνική πλευρά αναμένεται να γίνει ονομασία που να προσδιορίζει γεωγραφικά το κράτος των Σκοπιών, όπως Χώρα-Βόρεια-Της-Μακεδονίας-Που-Είναι-Ελληνική (ΧΒΤΜΠΕΕ) ή Δυτική Βουλγαρία ή Νότια Σερβία ή Ανατολική Αλβανία ή Πάνω Πινέζα.

Παράλληλα, η Αθήνα θα επιμείνει σε χρήση της συμφωνημένης ονομασίας σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς, όπως την Eurovision, το Champions League και τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, και θα επιδιώξει την αναγραφή του θρησκεύματος στα διαβατήρια της γείτονας χώρας.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Πιτσιρίκο, μια έξυπνη πρόταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διμερή συμφωνία, είναι η αποδοχή τελικά της διπλής ονομασίας: η Μακεδονία θα συνεχίσει να αποκαλείται «Μακεδονία» και τα Σκόπια θα έχουν τη διπλή ονομασία «Μακεδονία Μακεδονία», όπως λέμε Duran Duran.

Ακόμη, επειδή οι γείτονες ιδρύθηκαν ως χώρα το 1992, η υπουργός Εξωτερικών κα. Ντόρα Μπακογιάννη, σκέπτεται να ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο του ηλικιακού προσδιορισμού, που είναι φέτος και της μόδας.

Έτσι, θα μπορούμε για φέτος να καλούμε την γειτονική χώρα ως «η δεκαεπτάχρονη», για παράδειγμα: «στα Ηνωμένα Έθνη βρίσκεται σήμερα ο εκπρόσωπος της δεκαεπτάχρονης χώρας, προκειμένου να εξευρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση»

Για να ενισχύσει τα διαπραγματευτικά επιχειρήματα της ένδοξης χώρας μας, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να αποστείλει τον ειδικό διαπραγματευτή κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στα Σκόπια.

Ο χαρισματικός δημοσιογράφος πρόκειται να αναμιχθεί στα εσωτερικά πράγματα των Σκοπίων μέχρι να εξασφαλίσει ροζ dvd ή κρυφές κάμερες με κανά υπουργό να παίζει φρουτάκια ή να επιδίδεται σε κτηνοβασίες, ώστε μετά να μπορούμε να εκβιάσουμε από θέση ισχύος την γείτονα χώρα.

Ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης ο Α’ τόνισε με δηλώσεις του πως πρέπει να παύσει η ηττοπάθεια και υποχωρητικότητα της ελληνικής διπλωματίας, που τόσα χρόνια μας έχει στερήσει την διεθνή καριέρα της Άννας Βίσση, και να σηκώσει η κυβέρνηση το λάβαρο του επαναστατικού αγώνα.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης ο Α’, πρέπει να κάνει επιθετικά βήματα, όπως να κηρύξει τον πόλεμο στις 150 χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα και να μην δώσει ούτε ένα πόντο στο σκοπιανό τραγούδι στην Γιουροβίζιον (σκληρό μέτρο, αλλά στην διπλωματία δεν υπάρχει έλεος)

Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ υπογράμμισε την αδιάκοπη συνεισφορά του ελληνισμού κατά τα τελευταία 30.000 χρόνια στην παγκόσμια ιστορία και την συμβολή του στην καλλιέργεια του διαπλανητικού πολιτισμού των ΟΥΦΟ και συγκεκριμένα ανέφερε τις σπηλιές στα Μάταλα και το στέγαστρο Καλατράβα, μέχρι το χτίσιμο των ρεμάτων και το πανωσήκωμα των πολυκατοικιών.

Η σημαντική πολιτική παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη του Α’ έκλεισε, στέλνοντας τελεσίγραφο στην γείτονα χώρα να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές σκέψεις προς την πατρίδα μας, γιατι αλλιώς θα αφήσει λυτό τον Άδωνι Γεωργιάδη στα τοπικά τους κανάλια και θα τους πεθάνει όλους στην λογοδιάρροια.

18/2/08

η επίσκεψη του Χάρου Πάγου

Σε λευκό κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, μετά την επέλαση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν την ελληνική επικράτεια με πολικές θερμοκρασίες και έντονη χιονόπτωση.

Πολλά χωριά εξακολουθούν να βρίσκονται στο έλεος του Θεού, ενώ σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η κρατική μηχανή στην προσπάθειά της να διατηρήσει ανέπαφο το εθνικό και επαρχιακό τηλεφωνικό δίκτυο.

Το Σχέδιο Χριστιανοί-Μετανοείτε-η-Δευτέρα-Παρουσία-Έρχεται που έθεσε σε εφαρμογή η Επιτροπή Διαχειρίσεων Κρίσεων σε συνδυασμό με την συντονιστική επίβλεψη του πρωθυπουργού, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο δύσκολο έργο προφύλαξης των πολιτικών.

Έτσι, για το επόμενο δεκαήμερο, οι πολιτικοί θα παραμείνουν χωμένοι στην θαλπωρή του σπιτιού τους, ενώ τριγύρω τους αναμένεται να παραταχθούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με αξίνες και ερπύστριες, αποφασισμένες να δώσουν τη μάχη με τον δριμύ χιονιά.

Αφού εξασφαλίστηκε η θέρμανση των πολιτικών, η δεύτερη φάση του σχεδίου περιλάμβανε μιας εβδομάδας υστερία για τον παγετώνα απ’ όλα τα κανάλια, έτσι ώστε να ενημερωθεί κατάλληλα το κοινό και να σπάσει ο τσαμπουκάς όσων περίμεναν τον Φλεβάρη για να κάνουν σκι.

Στα δελτία ειδήσεων χρησιμοποιήθηκε μουσική θρίλερ και σκηνές από ταινίες καταστροφής, ενώ τίτλοι, όπως ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΨΟΦΟΚΡΥΟ, XIONIA ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ και Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΠΑΓΟΥ, συνόδευαν δηλώσεις μετεωρολόγων, σεισμολόγων, αστρολόγων και λοιπών παπαρολόγων, που διαβεβαίωναν ότι συντρέχει λόγος πανικού.

Παράλληλα, τα κανάλια φρόντιζαν να δείχνουν κάθε τρεις και λίγο σκηνές από χιονισμένους δρόμους, χιονισμένα σπίτια, χιονισμένα αυτοκίνητα και χιονισμένα χιόνια, με αποτέλεσμα στο φινάλε να πάθουμε αχρωματοψία, και να τρακάρουμε στα φανάρια απ’την ζαλάδα.

Η πρωτοφανής κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μάνες να θηλάσουν τα μωρά τους, γιατι το γάλα έβγαινε απ’τα στήθη τους μπουζί και υπήρχε κίνδυνος τα βρέφη να πάθουν τα λαιμά τους και να μιλάνε σαν το Ηλία Ψινάκη.

Ακόμη, ορισμένοι που την είδαν καλοκαίρι και πήραν τα όρη και τα βουνά, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και τα έκτακτα δελτία καιρού, αναμένεται να ταριχευθούν και να τοποθετηθούν στις νησίδες εθνικώς οδών, μπας και βάλει ποτέ μυαλό ο Έλληνας που τα ξέρει όλα.

Για την ανακούφιση των πληγέντων και την υποστήριξη των παγοπαθών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, που αναμένεται να ισχύσουν μόνο προφορικά για προφανείς λόγους.

Έτσι, για όλη την εβδομάδα θα παραμείνουν ανοικτά τα κομματικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, όπου οι πυροπαθείς θα μπορούν να περιμένουν με μια απλή δήλωση κοινωνικών φρονημάτων ένα πρώτο έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, στα πλαίσια του παραγκωνισμού της γραφειοκρατίας και της επίσπευσης των διαδικασιών που ζήτησε ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά ελικόπτερα θα κινούνται πάνω από τις πληγείσες περιοχές, και θα πετούν χαρτονομίσματα από ψηλά, ώστε να μην στριμώχνεται άσκοπα ο κόσμος στις ουρές.

Όσον αφορά τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα διακόπτει τις προγραμματισμένες «έκτακτες» διακοπές ρεύματος για δεκαπέντε λεπτά κάθε μέρα, ώστε να ζεσταίνεται ο κοσμάκης.

Σοβαρές προτάσεις για την τόνωση των παγόπληκτων αγροτών, κατέθεσε χθες μπροστά απ’το τζάκι του σπιτιού του ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου, πρόεδρος της αναξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε μεταξύ άλλων να σφάξει τον Τσίπρα για να καταλαγιάσει ο παγετώνας και να καθαρίσουν οι ουρανοί και ανακοίνωσε ότι με την ανάληψη της πρωθυπουργίας, θα καλύψει άμεσα τις πληγείσες περιοχές με ασύρματο internet υψηλών ταχυτήτων.

14/2/08

love commuters

Από ξηρός, αέρος και θαλάσσης εγκαταλείπουν οι νεαροί ερωτευμένοι τις πόλεις τους το Σαββατοκύριακο, προσδοκώντας να συναντήσουν το έτερον ήμισύ τους σε ετέραν κομητεία και να ζήσουν το εβδομαδιαίο σαρανταοκτάωρό τους.

Κάθε Παρασκευή απόγευμα στην χώρα εξελίσσεται το πρώτο κύμα φυγής των καυλοπυρεσσοντων ερωτευμένων, όπως είχε γράψει κι ο Ανδρέας Εμπειρίκος – ευτυχώς που ο Εμπειρίκος έγραψε για καυλοπυρέσσοντες νεανίες και καυλοπυρέσσουσες κορασίδες και μπορούμε τώρα και το γράφουμε κι εμείς, αναφέροντας βέβαια το «όπως είχε γράψει κι ο Ανδρέας Εμπειρίκος», γιατί, σε άλλη περίπτωση, σιγά μην το βλέπατε δημοσιευμένο.

Το Σαββατοκύριακο στις εθνικές οδούς εξορμούν ακόμη τριαξονικοί νταλικέρηδες, συνταξιούχοι για Καμμένα Βούρλα και λεωφορεία του ΚΑΠΗ Γρεβενών, αλλά επειδή δεν φεύγουν ουρλιάζοντας απ’ τις πόλεις τους, ούτε βρίζονται με τους λιμενικούς και τους τροχονόμους, μπορούμε να τους αγνοήσουμε.

Σύμφωνα με μελέτες του Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μετανάστες από έρωτα που αποδημούν για το ταίρι τους εβδομαδιαίως αποτελούν ξεχωριστή κοινωνική τάξη, που είναι εμφανής τους καλοκαιρινούς μήνες πλησίον του αστερισμού του Κύκνου.

Η ξεχωριστή αυτή ομάδα εορτάζει σύμφωνα με το λαϊκό ημερολόγιο στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου, που κέρδισε την θέση του προστάτη των ερωτευμένων από τον Άγιο Ματομπούκαλο τον Αβάπτιστο, προστάτη των οπτικών και των νόθων γιών.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι o προστάτης των ανθοπωλών και των ζαχαροπλαστών, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο είναι ο προστάτης του προστάτη και κάνει τα ρεπά του Αγίου Βαρθολομαίου ως προστάτη των νονών της νύχτας.

Στο γυναικείο ημερολόγιο η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κατέχει περίοπτη θέση και εορτάζεται με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων αγάπης, αρκεί αυτά να κοστίζουν ακριβά και να έχουν χρώμα κόκκινο, γιατι τα υπόλοιπα χρώματα είναι ανέραστα και δεν τα κάνουμε παρέα.

Αντίθετα στο ανδρικό ημερολόγιο, η γιορτή των ερωτευμένων καταλαμβάνει την ίδια θέση που κατέχει η γιορτή της Μητέρας, η γιορτή Καρπουζιού Άστρους Κυνουρίας και η Παγκόσμια ημέρα Πρεσβυωπίας.

Οι μετακινήσεις από έρωτα που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα θα μπουν σύντομα στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό να παταχθεί η αλόγιστη μετακίνηση που επηρεάζει τα οικονομικά μεγέθη και εμποδίζει την ανάπτυξη των παραγωγικών δεικτών της χώρας.

Έτσι, αναμένονται να μπει ειδικός ερωτοφόρος στα διόδια της εθνικής οδού, αλλά και έμμεση φορολογία στα αγαθά που φέρουν κόκκινο χρώμα και τελειώνουν σε –άκια, όπου αρκουδάκια, τριανταφυλλάκια, μπαλλονάκια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για όλα τα πιτσουνάκια.

Παράλληλα, κατά 50% αναμένεται να αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Σαντορίνη, που ως γνωστόν είναι νησί μόνο για ζευγάρια και όσους πάνε σόλο, τους συλλαμβάνουν στο λιμάνι και τους στέλνουν πίσω με το ίδιο πλοίο.

Τα χρήματα από τα αναμενόμενα έσοδα αναμένεται να καλύψουν το ειδικό κονδύλι του προϋπολογισμού για τις συντάξεις των βουλευτών, ενώ ένα μέρος τους θα διατεθεί για την αποπεράτωση της εθνικής σημασίας μεζονέτα του υπουργού στην Μύκονο.

Παράλληλα, για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού κοινωνικής παθογένειας το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να μοιράσει χιλιάδες προφυλακτικά στα διόδια και στα μπαρ όλης της χώρας, και να διοργανώσει σε όλα τα σχολεία προβολές ταινιών με θέμα την ζωή του Αλέξη Κούγια και της Εύης Βατίδου.

4/2/08

ο Μάκης ξέρει...

Εν αρχή ην ο Μάκης

Eίδες τον Μάκη; Σε είδε πρώτος 

Ο Μάκης είναι ο μεγάλος αδερφός του Μεγάλου Αδερφού.


Ο Μάκης έχει την κασέτα με το Προπατορικό Αμάρτημα. Γι' αυτό ο Θεός αναγκάστηκε να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία με το Χριστό.
Ο Μάκης γνωρίζει για την διπλή ταυτότητα του Κλαρκ Κεντ. Ας δούμε το βιντεο... 

Όταν ο Μάκης αγόρασε το σπίτι στην Εκάλη ξέπλυνε τις αμαρτίες των κατοίκων της

Αν πεις δυνατά το όνομα του Μάκη τρεις φορές θα ανάψουν οι κάμερες. Και οι άδειες από μπαταρία.
 
Makis knows Victoria's secret.

Ο Μάκης έχει βιντεοσκοπήσει πραγματικό πέναλτυ του Ολυμπιακού

Αν κάνεις αναπάντητη στο Μάκη με απόκρυψη σε παίρνει τηλέφωνο


Ποιά η διαφορά του Μάκη με τον Τσακ Νόρις? Ο Μάκης ξέρει, ο Νόρις δέρνει για να μαθει.

Ο Μάκης ξέρει γιατί κλάνει το γατί


Ο Μάκης δεν κάνει εύκολα φιλίες γιατί του κοστίζουν σε άγραφα DVD


Ο Μάκης ξέρει το τελευταίο δεκαδικό του π.


O Μάκης ξέρει όλα τα μυστήρια και το τέλος του LOST...

'Οταν ο Μάκης παντρεύτηκε την Κιμ, ο γάμος έπαψε να είναι μυστήριο.

Ο Μάκης έχει σε DVD το Big Bang. Μαζί με τα extras.

Ο Μάκης ψάχνει για νέους φίλους. Τους παλιούς τους έδωσε όλους.

Ο Μάκης ξέρει που βρίσκεται του διαόλου η μάνα.

Ο Μάκης δεν αφήνει κανέναν καλεσμένο να μιλήσει γιατι ήδη ξέρει τι θέλουν να πουν.

Ο Μάκης έχει κάνει λάθος μόνο μία φορά! Όταν νόμιζε πως έκανε λάθος...

Υπάρχουν 2 απόψεις... Η άποψη του Μάκη και η λάθος άποψη..

Ο Μάκης ξέρει γιατί η Όλγα Τρέμει.

Όταν ο Μάκης πήγαινε, ο Μάκης ερχόταν

Ο Μάκης ξέρει τι υπάρχει στο κάτω κάτω της γραφής.

Ο Μάκης μπορεί να διαιρέσει με το μηδέν.

Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Έλληνας Κροίσος με 9 γράμματα.

Ο Μάκης ξέρει ποιον κέρδισε η Χαβάη 5-0