25/9/07

αι κυβερνητικαί δυνάμαι


Μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που θα’ ναι μικρό και ευέλικτο, ώστε να προχωρήσει ακάθεκτα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ονειρεύτηκε εχτές.


Μια σειρά από συγχωνεύσεις υπουργείων και αλλαγές χαρτοφυλακίων αναμένεται να προσδώσει νέα δυναμική στο καινούριο κυβερνητικό σχήμα.


Έτσι, όπως ανακοινώθηκε απ’ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συγχωνευτεί με το Υπουργείο Βιομηχανίας σχηματίζοντας το Υπουργείο Αμηχανίας, με επικεφαλή χαρτοφυλακίου τον δικό μας Λούιτζι τον Πύραυλο.


Τα Υπουργεία Τύπου, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης επίσης συγχωνεύονται, σχηματίζοντας το Υπουργείο Προπαγάνδας και Κοινωνικών Φρονημάτων, με υπερυπουργό τον κ. Μπάμπη Μπασκίνα, και υφυπουργούς τους κυρίους Τουκλώτσου και Τουμπάτσου.


Εντύπωση προκαλεί η συγχώνευση των Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομίας και Υγείας, προφανώς κατόπιν κλήρωσης.


Μετά από βέτο που άσκησαν τα Σκόπια, αφαιρείται ο όρος Μακεδονία από το τέως Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, και το νέο χαρτοφυλάκιο, μετονομάζεται σε Υπουργείο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με στόχο την προσάρτηση της Κωνσταντινούπολης, της Αλεξάνδρειας και της Τεχεράνης, με υπουργό τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, γνωστό μακεδονομάχο και υπερμάχω στρατηγό τα νικητήρια.


Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων μετονομάζεται σε Υπουργείο Δημοσίων Έργων, αφού πλέον το Περιβάλλον δεν υπάρχει και η Χωροταξία είναι μια έννοια δυσνόητη στον κ. Κώστα Τουρνά που αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο, και να ξεκινήσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση με μια σειρά συναυλίες σε όλη την χώρα με γενικό τίτλο «Άνθρωπε αγάπα, την φωτιά σταμάτα»


Ένα βασικό χαρακτηριστικό της καινούριας κυβέρνησης είναι η είσοδος πολλών νέων προσώπων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να φθαρούν.


Έτσι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που μετονομάζεται σε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Μίζας και Οπλικών Συστημάτων, θα έχει υπουργό τον κοουτς κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, που αποδεδειγμένα ξέρει να παίζει καλή άμυνα με βοήθειες στα πικ εντ ρόλ.


Την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αναλαμβάνει να ολοκληρώσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης , προωθώντας την κατάργηση και των βιβλίων των Μαθηματικών, των Αρχαίων, της Φυσικής και της Βιολογίας και την απόδοση του σχετικού κονδυλίου για την αγορά μεγάλων τανκ και υποβρυχίων μπλούμι μπλούμι που τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη η χώρα.


Τον θώκο του Υπουργού Ναυτιλίας καταλαμβάνει δικαιωματικά ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης, αφού έχει μακρά εμπειρία στο να τα κάνει θάλασσα σε όσα υπουργεία έχει αναλάβει.

Το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής καταλαμβάνει τέλος ο εφοπλιστής κ. Γεράσιμος Αγούδημος με στόχο να προωθήσει την σημαντική μεταρρύθμιση για την εγκαθίδρυση μονοπωλιακού θαλάσσιου μεταφορέα με αιχμές τα υπερσύγχρονα Ρομίλντα, Ροδάνθη και Δημητρούλα.


Γενικότερος στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η εντατικοποίηση παραγωγής μεταρρυθμίσεων και η εξαγωγή τους σε ανταγωνιστικές τιμές σε χώρες του εξωτερικού, που η ζήτηση για μεγαλόσχημες αερολογίες παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

18/9/07

ας το κάνει η κυβέρνηση...

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:


- Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και ένα ζώο από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.


Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό.


- Θυμήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.


Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.


- Νώε!, ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;


- Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα - πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.


Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια. Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.


Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες. Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.


Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες. Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο ένα από κάθε είδος.


Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.


Μετά οι τοπογράφοι τους Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο. Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.


Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής. Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.


Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη. Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.


Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα. Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.


- Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις τη Γη;


Κι ο Θεός απάντησε:


- Δε βαριέσαι. Ας το κάνει η κυβέρνηση...

11/9/07

νονός


Αναταραχή έχει ξεσπάσει στον πολιτικό κόσμο της χώρας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του κ. Αλέκου Αλαβάνου, ότι ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είναι νονός (του).

Σε μια φορτισμένη τηλεοπτική συνέντευξη ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε στις συνταρακτικές αποκαλύψεις και σκιαγράφησε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια με τον νονό του, γεμάτα γαλάζιες λαμπάδες και τσουρέκια Τερκενλή,

Για οικογενειοκρατία και νεποτισμό χειρίστου είδους κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Κούλης Μητσοτάκης, ενώ έντονο διάβημα από την δοκιμαζόμενη Χονολουλού απέστειλε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βουβή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα πολιτικά τζάκια που καταδυναστεύουν την χώρα διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στην Βουλή ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης ο Α’ και καλεί όλους του πολίτες να παραστούν φορώντας χαβανέζικα, ενώ ανάλογες πορείες αναμένεται να διεξαχθούν σε ολόκληρη την χώρα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η επιτυχημένη τηλεοπτική αντιπαράθεση των κυρίων Καρατζαφέρη Α’ και Παπαθεμελή, που σημειώνει καθημερινά υψηλά νούμερα θεαματικότητας και έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στο χθεσινό πολύκροτο επεισόδιο ο κ. Καρατζαφέρης ο Α’ απεκάλεσε «ζουμπά» τον κ. Παπαθεμελή.

Ο κ. Παπαθεμελής μεταφέρθηκε αμέσως για προληπτικούς λόγους στο παραπλήσιο Κέντρο Υγείας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για λογοδιάρροια και του χορηγήθηκε αντιπιτυριδικό σαμπουάν.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακαουνάκης μετέβη στο οικείο αστυνομικό τμήμα, όπου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για ζωοκλοπή ψηφοφόρων και παράνομο κυνήγι.

Στην πολιτική ατμόσφαιρα του τόπου, δεν έχει κατακάτσει ακόμη ο απόηχος του ντιμπέιτ με τις παρατάξεις να προσδοκούν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη της εμφάνισής τους στις προσεχείς κάλπες.

Κατά γενική ομολογία, ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου ήταν περισσότερο σαφής και ουσιαστικός στις ερωτήσεις του, ενώ η παράταξη του κ. Παπαχελά υπερτονίζει την επιτυχημένη εμφάνιση του παρά τις άσχετες απαντήσεις των πολιτικών.

Εξίσου ευχαριστημένος για την εμφάνισή του έμεινε ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος που μετέφερε την αγωνία της συζύγου Μαρίτσας, της παιδίσκης Αναστασίας, της ιερόδουλης Σελάνας και των υπολοίπων ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κορυφωθεί σε ολόκληρη την χώρα η προεκλογική προετοιμασία και η δραστηριοποίηση των μηχανισμών, που διαθέτουν οι κομματικοί παράγοντες, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των σημερινών βουλευτών και των επίδοξων διαδόχων.

Και στην Καλαμάτα πλήθος υποψηφίων έχει κατακλύσει τις πλατείες, τις ταβέρνες και τις καφετέριες, ενώ συνωστισμός δημιουργείται καθημερινά στις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες από τις πολλές επισκέψεις των υποψήφιων βουλευτών.

Οι επιπτώσεις της αυξημένης προεκλογικής κίνησης έχουν γίνει ιδιαίτερα εμφανείς στην πρωτεύουσα του νομού, όπου δεκάδες Καλαματιανοί εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο με ορθοπεδικά προβλήματα από τις πολλαπλές χειραψίες.

Σύμφωνα με καθησυχαστικές δηλώσεις του Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Φα. Κελάκη οι ασθενείς πρόκειται να υποβληθούν σε εντατικές προεκλογικές υποσχέσεις μέχρι την Κυριακή και μετά να μπουντρουμιαστούν σπίτια τους για τα υπόλοιπα 4 χρόνια.

5/9/07

ασύμμετρες απειλές

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το έθνος τις ασύμμετρες απειλές που καταστρέφουν την ελληνική επικράτεια με σειρά εμπρηστικών επιθέσεων.


Δεκάδες φωτιές συνεχίζουν να κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις γης, δημιουργώντας σε ολόκληρη την χώρα ένα ασφυκτικό πύρινο μέτωπο.


Χάρη στις αστραπιαίες ενέργειες του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνελήφθησαν δύο πιτσιρικάδες απ΄ τη Θράκη, ένας Αλβανός οξυγονοκολλητής κι ένας παππούς απ΄ τη Λακωνία, ενώ αναζητείται ο εγκέφαλος της σπείρας, μια 75άρα απ΄ την Ηλεία, που φέρεται να έχει διαφύγει με κλεμμένο πι.


Μελετάται ακόμη η συμμετοχή της αδίστακτης σπείρας στις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων, των υποκλοπών, του καρτέλ γάλακτος, στην επίθεση στον Νασίφ Μόρις, στις απαγωγές Πακιστανών, στην κερδοσκοπία της βενζίνης και στην υπερθέρμανση του πλανήτη.


Για την ανακούφιση των πληγέντων και την υποστήριξη των πυροπαθών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, που αναμένεται να ισχύσουν για προφανείς λόγους μέχρι τις εκλογές.


Έτσι, για όλη την εβδομάδα θα παραμείνουν ανοικτά τα κομματικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στους νομούς Ευβοίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπου οι πυροπαθείς θα μπορούν να λαμβάνουν με μια απλή δήλωση κοινωνικών φρονημάτων ένα πρώτο έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ.


Παράλληλα, στα πλαίσια του παραγκωνισμού της γραφειοκρατίας και της επίσπευσης των διαδικασιών, που ζήτησε ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά ελικόπτερα θα κινούνται πάνω από τις πληγείσες περιοχές, και θα πετούν χαρτονομίσματα από ψηλά, ώστε να μην στριμώχνεται άσκοπα ο κόσμος στις ουρές.


Σύμφωνα με στοιχεία
του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες είχαν λάβει το επίδομα 10 δικαιούχοι και 20.000 τσιγγάνοι, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να το ξαναλάβουν και σήμερα.


Ο πρωθυπουργός ζήτησε ακόμη για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς εθνικής τραγωδίας την άμεση μεταφορά του Θόδωρου Ρουσσόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τον αποκλεισμό για συνειρμικούς λόγους του Πάνου Καμμένου απ’ όλες τις τηλεοράσεις, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει νέα μέτρα για την στήριξη των σεισμοπαθών του ‘86.


Σοβαρές προτάσεις για την ανασυγκρότηση
των πληγεισών περιοχών, κατέθεσε χθες από την Ηλεία και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε εκτός των άλλων να σφάξει την Φώφη Γεννηματά για να φυσήξει ούριος άνεμος και να οδηγήσει τις φωτιές στις θάλασσες και ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη στις 16 Σεπτέμβρη, θα καλύψει άμεσα τις καμένες εκτάσεις με ασύρματο internet υψηλών ταχυτήτων.


Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση διασύρει τη χώρα μας και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε 3 μεγάλες συνεντεύξεις (σαλόνι με φωτογραφία) στα διεθνή περιοδικά «Βαβούρα», «Γκούφη» και «Σούπερ Κατερίνα», συμβάλλοντας με το διεθνές κύρος του στην αποκατάσταση του εθνικού γοήτρου.


Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρει και η κα. Αγάπη Βαρδινογιάννη, η οποία δημοσιοποίησε την πρόθεση της να υιοθετήσει το χωριό Μάκιστος στην Ηλεία, στα πρότυπα της μόδας που θέλει διάσημες κυρίες να υιοθετούν μαύρα παιδάκια.


Οι εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων
κατήγγειλαν τον δικομματισμό που έχει οδηγήσει την χώρα σε αυτό το σημείο και τόνισαν ότι θα πρέπει οι πολίτες να αποδοκιμάσουν τις μεγάλες παρατάξεις, ψηφίζοντας πατριωτικά, οικολογικά και εργατικά.


Εντύπωση τέλος προκαλεί η εκλογική δραστηριοποίηση της Εφη Σαρρή στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ γεγονός που αναμένεται να επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο χώρο της νυκτερινής διασκέδασης, ενώ αργά χτες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι την θέση της υποψηφίας βουλευτού θα καταλάβει στο κέντρο Φαντασία η πρώτη επιλαχούσα Σάσα Μπάστα.