24/7/07

αύγουστος

Ιδιαιτέρως ικανοποιητική υπήρξε η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ενόψει του ερχομού του Αυγούστου και του αποχαιρετισμού του καλοκαιριού που αποχωρεί.

Μεμονωμένα περιστατικά πυρκαγιών που κατέκαψαν την μισή χλωρίδα και πανίδα της χώρας, δεν στάθηκαν ικανά να μετριάσουν την χαρά του απανταχού ελληνικού γένους και τις πυρετώδεις προετοιμασίες του για την ομαλή εισαγωγή μας στην ζώνη του Αυγούστου.

Το Σχέδιο Ο-Σώζων-Εαυτόν-Σωθείτο που έθεσε σε εφαρμογή η Επιτροπή Διαχειρίσεων Κρίσεων σε συνδυασμό με την συντονιστική επίβλεψη του πρωθυπουργού, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο δύσκολο έργο προγραμματισμού των υπουργικών αδειών.

Έτσι, για τον επόμενο μήνα, οι πολιτικοί θα παραμείνουν εξαφανισμένοι σε άγνωστες παραλίες, ενώ τριγύρω τους αναμένεται να παραταχθούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με κουβάδες στα χέρια, αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Αφού εξασφαλίστηκαν τα μπάνια των πολιτικών, η δεύτερη φάση του σχεδίου περιλάμβανε μιας εβδομάδας υστερία για τον καύσωνα απ’ όλα τα κανάλια, ώστε να ενημερωθεί κατάλληλα το κοινό και να σπάσει ο τσαμπουκάς όσων περίμεναν τον Αύγουστο για να ξεκουραστούν.

Παράλληλα, διαφημιστικά spot και ολοσέλιδες καταχωρίσεις θα προτρέπουν το κοινό να μην αφήνει σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσες και ακτές, αλλά να τα τοποθετεί σε ειδικές σακούλες και να τα εκσφενδονίζει στα δάση, για να χαρούμε επιτέλους καθαρές θάλασσες και αυτό το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αύγουστος είναι ο όγδοος μήνας κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο, έχοντας υποχωρήσει δύο θέσεις απ’ το αντίστοιχο Ρωμαϊκό, και αποτελείται από 31 ημέρες, γιατί ο Καίσαρας Αύγουστος ήθελε ο μήνας του να έχει τόσες μέρες όσες και ο Ιούλιος, που πήρε το όνομά του απ’ τον Ιούλιο Καίσαρα.

Αστρολογικά, ο Αύγουστος ξεκινά με τον ήλιο στο ζώδιο του Λέοντα και κανονικά θα’ πρεπε να τελειώνει στο ζώδιο της Παρθένου, επειδή όμως προς το τέλος του καλοκαιριού οι Παρθένοι είναι δυσεύρετοι, οι αστρονόμοι θεωρούν πως ο ήλιος καταλήγει στον αστερισμό του Λέοντα.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις, φαρμακευτικές εταιρίες ανακάλυψαν ότι τον Αύγουστο είναι παχιές οι μύγες γιατί τους άλλους μήνες κάνουν δίαιτα, και αναμένεται να ρίξουν στην αγορά νέο φάρμακο που απομακρύνει μύγες, κουνούπια, καμάκια και ρακέτες απ’ τις παραλίες.

Τα σημαντικότερα ασφαλιστικά ιδρύματα της χώρας ξεκίνησαν μόλις χτες να προμηθεύουν για τους ασφαλισμένους τους κουπόνια δωρεάν διακοπών σε μαγευτικά ελληνικά νησιά, όπως τα Ίμια, την Σαλαμίνα και την Σπιναλόγκα, ενώ για την ψυχαγωγία τους αναμένεται να οργανωθούν εξειδικευμένες θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως καταδύσεις στο ναυάγιο του Sea Diamond και το κυνήγι του χαμένου Γάλλου.

Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον παραθεριστών και λουομένων στην χώρα μας, όπως το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Καμακιού Σταμάτης Γαρδέλης, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου στο Φαληράκι της Ρόδου.

Εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ λαγκ αναμένεται να κοσμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως η αδερφή της Εύης Δρούτσα, η αδερφή Γιάννης Αγγελάκης και ο πρώτος ξάδερφος του Μιχάλη Ρακιτζή, ενώ σε ζωντανή σύνδεση απ’ την μακρινή Νέα Ιωνία θα απευθύνει χαιρετισμό η γνωστή τραγουδίστρια Βέρα Λάμπρου.

Τη ραστώνη των θερινών μηνών διαταράσσει η αναγγελία νέου πολιτικού σχηματισμού του κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Το καινούριο κόμμα θα τιτλοφορείται “Φιλελεύθεροι Κομμουνιστές” και θα έχει σήμα την αριστερή γροθιά, ενώ έντονη δικαστική διαμάχη αναμένεται να ξεσπάσει με την Ηλεκτρονική Αθηνών και το Save Alekos.

Σημαντικές προσωπικότητες και οργανώσεις υποστηρίζουν ανοικτά τη νέα πολιτική παράταξη, όπως η Κάτια Δανδουλάκη και ο Λεσβιακός Αύγουστος, οι Φίλοι του Μητρικού Θηλασμού, το Άσυλο Παιδιών που Νοσταλγούν το Σχολείο τον Αύγουστο, και ο Σ.Α.ΧΑ.ΔΕ.Ν. (Σύλλογος Ανθρώπων με Χαμηλό Δείκτη Νοημοσύνης)

18/7/07

τρυφηλότητα

«Σας ζητώ να εκτιμήσετε, ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε, ότι πάσχουμε ως κράτος, ως κοινωνία, ως διοικητική δομή, από τους εργάτες εντός εισαγωγικών του πεδίου.

Ποιος θα δει την κομμένη γράνα, γράνα, που σημαίνει υδραγωγός, που καταστρέφει το νερό.. το έδαφος, και ύστερα κόβει… γλύφει και κόβει την άσφαλτο, και θα έρθουμε εμείς ύστερα οι συβαρίτες πολιτικοί, της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας, και των σχεδιασμάτων... έχασαν από τον Κρότωνα...

Θα έρθουν οι συβαρίτες πολιτικοί να πουν "εδώ τα δισεκατομμύρια στην Τσακώνα πρέπει να καταβληθούν τάχιστα γιατί ο δρόμος Τριπόλεως Καλαμάτας κάνει… εξαιτίας της διακοπής από το νερό..." αλλά και στη Μαλακάσα το ίδιο έγινε…»

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα απ’ τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκαλώντας δημόσια συγκίνηση.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Πολύδωρας παραμένει παρά την θέλησή του εγκλωβισμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια, σε μια υπόθεση ομηρίας που έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.

Τηλεγραφήματα από κάθε γωνιά της γης καταφθάνουν καθημερινά στην Βουλή και στην πρωθυπουργική κατοικία, εκδηλώνοντας την συμπαράστασή τους στο δράμα του υπουργού, ενώ με κομμένη την ανάσα ο λαός της Μεσσηνιακής γης περιμένει την αποκρυπτογράφηση των δηλώσεων του κ. Πολύδωρα για τον δρόμο Τριπόλεως – Καλαμάτας.

Χιλιάδες ειδικοί απ’ όλο τον κόσμο προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις σημειολογικές δηλώσεις του κ. υπουργού, ενώ μόλις χθες με σύντομη δήλωση που έκανε ο καθηγητής έδρας Πολύδωρα στην Βοστώνη κ. Θείος Αποαμέρικα αποσαφηνίζει ότι η γράνα ομοιάζει περισσότερο με φυσικό αρδευτικό κανάλι παρά με μικρό ποτάμι.

Ο κ. Μπαμπινιώτης υπερτονίζει ότι η λέξη συβαρίτες αποτελεί πολυδώρεια λεξιπλασία, για να περιγράψει τους πολιτικούς που φέρουν το ίδιο βάρος και τις ίδιες ευαισθησίες, και με την ίδια ερμηνεία συμφωνούν οι κ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Δημοσθένης Λιακόπουλος του Ιδρύματος για την Ελληνικότητα της Φέτας, που είναι γνωστοί ερευνητές της αρχαίας πολυδωρικής.

Αντιθέτως, ο όρος τρυφηλότητα (λεξικό Μπαμπινιώτη, σελ. 1824, λήμμα τρυφηλός, κέντρο λεξολογίας, Αθηνα 1998) δεν αναφέρεται στην αγάπη για την τρυφή, τον μαλθακό και ηδυπαθή βίο, αλλά στην ετέρα σημασία του για την αγάπη προς το τρίφυλλο χειροποίητο τσιγάρο, νόημα που γίνεται σαφές απ’το γεγονός πως οι δηλώσεις του κ. υπουργού γίνονται όποτε του καπνίσει.

Με ένα αναλυτικό δελτίο τύπου το προπονητικό τήμ του Αρτίστι Γαργαλιάνοι επιβεβαιώνει ότι ο Κρότωνας υπήρξε μυθική ποδοσφαιρική ομάδα, σερί πρωταθλήτρια της Superοlympou League, και δεν πρέπει να συγχέεται με τον Αστέρα Κρότωνα, την Ένωση Κρότωνα και τον Κροτωνιακό, που συγχωνεύτηκαν μετέπειτα σχηματίζοντας την Αθλητική Ένωση Κρότωνα (Α. Ε. Κ.) με σήμα το τρικέφαλο τριφύλλι.

Ο υπουργός εξωτερικών της Κυπριακής δημοκρατίας κ. Δάσος Χαϊδαρίου προσθέτει πως ο όρος σχεδιάσματα αναφέρεται περιπαικτικώς στα σχέδια επί χαρτού των πολιτικών που αγνοούν την πραγματικότητα, εκδηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του κυπριακού λαού στην περιπέτεια του υπουργού.

Σύσσωμη η πολιτική, εκκλησιαστική. και καλλιτεχνική ηγεσία τονίζει με δηλώσεις της πως θα σταθεί στο πλευρό του ομήρου υπουργού, ενώ καθίσταται σαφές ότι με τέτοιο χειμαρρώδη πολιτικό λόγο οι Καλαματιανοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανένα: με τέτοιους θαραλλέους πολιτικούς τάχιστα ο πολύπαθος δρόμος θα ολοκληρωθεί εγκαίρως μέσα στον επόμενο αιώνα.

11/7/07

κλαρίνα μπουράνα

Με κάθε επισημότητα αναμένεται ο Δήμος Καλαμάτας να εορτάσει την αποπεράτωση των έργων της πλατείας στα Ψαράκια, εγκαινιάζοντας το καινούριο εντυπωσιακό συντριβάνι.


Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, η ανάπλαση της πλατείας έλαβε τέλος, αποκαλύπτοντας στην θέση της ένα μοναδικής αισθητικής υδάτινο πνεύμονα λουσμένο με πάλλευκο δροσερό μάρμαρο.


Το αισθητικό αποτέλεσμα ικανοποιεί και το πιο απαιτητικό δημότη, αφού επιτέλους οι απαιτήσεις των κατοίκων της πόλης για λιγότερο πράσινο και περισσότερο μάρμαρο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας έγιναν πραγματικότητα.


Η εντυπωσιακή πλατεία αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης κάθε λογής ηλίασης, ενδυναμώνοντας την θέση της πόλης στο παγκόσμιο νοσοκομειακό χάρτη, ενώ παράλληλα θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των θαμώνων του Centro, που θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους αγναντεύοντας την μαγευτική θεα με τα υπέροχα στριμωγμένα αυτοκίνητα .


Υπενθυμίζουμε πως υπεύθυνοι για το έργο είναι οι γνωστοί αρχιτέκτονες κ.κ. Τιπίνεις και Δενμασδίνεις, νικήτες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που δεν προκήρυξε ο δήμος, όπως γίνεται σε όλους τους γνωστούς υποανάπτυκτους δήμους του κόσμου.


Για τον επικείμενο εορτασμό, η δημοτική αρχή προετοιμάζει πυρετωδώς μια λαμπρή τελετή με την συμμετοχή της Ορχήστρας των Χωμάτων, της Φιλαρμονικής Φίλων Κομπρεσερ με ειδικές ανάγκες και του Συλλόγου Κυριών χωρίς Κυρίους Καλαμάτας


Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των παραγωγικών τάξεων και πλήθους κόσμου αναμένεται να δώσει το παρών, ενώ οι προσφάτως νυμφευμένες κ. κ. Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και Νίκη Κάρτσωνα, αναμένονται με την παρουσία τους να κοσμήσουν την εκδήλωση.


Το τελετουργικό της ημέρας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλίες απ’ τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Κων/νο Μητσοτάκη, που αναμένεται να κάνει ποδαρικό και τον κ. Νίκο Αθανασάκη, εκπρόσωπο της προοδευτικής παράταξης, που αναμένεται να υπενθυμίσει σε όλους την σημαντική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην αναπτυξιακή πορεία όλων των νομών της Κρήτης.


Ακόμη, ο κ. Aλ. Αλαβάνο, θα χαιρετίσει την τελετή, στηλιτεύοντας την μηδενική προσφορά του υπουργού Δημοσίας Τάξης, για την αποπεράτωση του σπουδαίου αυτού έργου, ενώ απ’ το μπαλκόνι παρακείμενου γυμναστηρίου νεαρές κορασίδες θα ραίνουν με ροδοπέταλα την πολιτική ηγεσία.


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιθετική στάση του εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας κ. Διον. Αλευρά, που προαναγγέλει την απουσία του απ’ την εκδήλωση, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει καταφανή εύνοια στον δήμαρχο Καλαμάτας και πολιτικό του αντίπαλο κ. Παναγιώτη Νίκα.


Ο κ. Αλευράς υπενθυμίζει ότι εδώ και καιρό ζητά την αντικατάσταση της φράσης «νίκας τοις βασιλεύσι» στο γνωστό ορθόδοξο απολυτίκιο και την απόσυρση της Στάσης του Νίκα απ’ το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας, που επηρεάζει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους και δηλητηριάζει τη νεολαία της Μεσσηνίας μας.


Η εορταστική βραδιά θα περιλαμβάνει ακόμη σύντομα χωρικά δρώμενα απ’ τον Σύλλογο Πλακάδων Βέργας, ενώ η μητροπολιτική χορωδία Μπένης Βιέννης αναμένεται να ψάλλει τα Κλαρίνα Μπουράνα σε ήχο πλάγιο έξωδεξιά.


Η λαμπρή τελετή αναμένεται να λάβει τέλος με την ανάβαση χιλιάδων Καλαματιανών στην φωταγωγημένη Ιερά Μονή Arossa, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες της στο πλατύ κοινό, αποτελώντας για άλλη μια χρονιά την ομορφότερη τοποθεσία της πόλης.

4/7/07

σκηνές βιβλικής καταστροφής

Σκηνές βιβλικής καταστροφής αφήνουν πίσω τους τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που κατακαίουν την ελληνική επικράτεια σε όλο το μήκος της, καταστρέφοντας σημαντικές εκτάσεις γης.


Οι δεκάδες πυρκαγιές δημιουργούν εικόνες τρόμου και αποτροπιασμού στους δέκα εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν από κοντά και στα εκατομμύρια Έλληνες που καθηλώθηκαν στις τηλεοράσεις τους, αναδεικνύοντας τις φωτιές ως το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς.


Στην Πάρνηθα, το πύρινο μέτωπο κατέκαψε εκατομμύρια έλατα και πεύκα, αφήνοντας μια έκταση 25.000 στρεμμάτων προς εκμετάλλευση, ανακουφίζοντας έτσι τους μηχανικούς, που μετά από χρόνια βρίσκουν διέξοδο σε καινούρια οικόπεδα φιλέτα εντός του λεκανοπεδίου Αττικής.

Μπροστά στην καταστροφική πύρινη λαίλαπα, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα σπίτια τους, ενώ οι πιο θαρραλέοι στήθηκαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναλαμβάνοντας χρέη μοιρολογίστρας, κατάραμαν και οργισμένου συνταξιούχου, υπερασπιζόμενοι έτσι τις αυθαίρετες κατοικίες τους, που το ανίκανο κράτος δεν προστατεύει.


Το καζίνο του Μον Παρνές εκκενώθηκε και χιλιάδες βικτωριανοί βαλέδες και ντάμες με επικεφαλή τον Τζον Τάραμας αφέθηκαν ελεύθεροι για να γλυτώσουν, ενώ στην Αθήνα οι κάτοικοι ξενύχτισαν παρακολουθώντας το μαγευτικό θέαμα, τσικνίζοντας σουβλάκια και λουκάνικα στις αυλές και στις βεράντες.


Την κατάσβεση των πυρκαγιών δυσχέραινε και η παρουσία πολιτικών από όλα τα κόμματα, που μαζί με τα συνεργεία των τηλεοπτικών καναλιών που έτρεξαν να τους πάρουν δηλώσεις με φόντο τις φωτιές, έκλεισαν τον δρόμο στα πυροσβεστικά οχήματα, αποκλείοντας τις χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης.


Και από αέρα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη περιορίστηκαν σε βόλτες πάνω από την περιοχή για θεαματικές φωτογραφίσεις, αφού δεν μπορούσαν να ρίξουν νερό, γιατί υπήρχε κίνδυνος να γίνουν λούτσα οι υπουργοί.


Οι υπόλοιπες δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρατάχθηκαν με τους κουβάδες στα χέρια στον Εθνικό Κήπο και στου Φιλοπάππου, αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα και να σώσουν την Αθήνα.


Στα Εξάρχεια, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προληπτικές συλλήψεις αναρχικών του ευρύτερου αντιπυροσβεστικού αριστερού χώρου, ανακαλύπτοντας 3 δεκάδες μπύρες Heineken (γνωστές και με την κωδική ονομασία πράσινες) και 12 ml φωτιστικού οινοπνεύματος σε γιάφκα στην οδό Σολωμού.


Το Σχέδιο Ο-Σώζων-Εαυτόν-Σωθείτο που έθεσε σε εφαρμογή η Επιτροπή Διαχειρίσεων Κρίσεων σε συνδυασμό με 4 υπουργεία, 7 υφυπουργεία, και 10 -12 γραμματείς και φαρισαίους, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο δύσκολο έργο υπεράσπισης της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ραφήνα.


Τα μεσάνυχτα η ένταση μεταφέρθηκε και στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού ο αρχηγός της αναξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος (Γιωργάκης) Παπανδρέου έκανε λόγο για προφανή εξάρτηση της κυβέρνησης από τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής, ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει φιλότιμο και τσίπρα επάνω της.


Οι επιπτώσεις των φωτιών και του μολυσμένου αέρα έγιναν εμφανείς και στην Καλαμάτα, όπου δεκάδες Καλαματιανοί εισήχθησαν με προβλήματα αστιγματισμού στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με καθησυχαστικές δηλώσεις του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής κ. Φα. Κελάκη η αιτία των αυξημένων κρουσμάτων δεν οφείλεται στις πυρκαγιές, αλλά στην επίθεση χιλιάδων μικροσκοπικών τάνγκα στις παραλίες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Όλοι οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε εντατικά οφθαλμόλουτρα με νεαρές αδελφές σε ερωτικές περιπτύξεις και τους χορηγηθηκαν βουλγάρικα περιοδικά και κουπόνια δωρεάν εισόδου στο Gold Palace, και αναμένεται σήμερα με βαρδιά καρδιά να επιστρέψουν σπίτια τους.