28/3/07

Σπορ Σκορ Ρεκορ

Πριν από λίγες μέρες το ζευγάρι Σουηδών αρχαιολόγων Άλαν και Σεσίλια Κλίνε έφερε στην δημοσιότητα το νέο συγγραφικό του πόνημα:

Στο «Das Buch der antiken Rekorde - 777 Hoechstleistungen zum Staunen» που μεταφράζεται ως το «Βιβλίο των αρχαίων ρεκόρ - 777 κορυφαίες επιδόσεις που προκαλούν κατάπληξη», οι συμπαθείς Σουηδοί επιστήμονες συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες από εκατοντάδες γραπτές πηγές, καταγράφοντας ορισμένα από τα σημαντικότερα ρεκόρ της αρχαιότητας.

μαραθώνιος γυναικών
Ανάμεσα στις υπόλοιπες αξιόλογες δραστηριότητες, στο βιβλίο καταγράφεται η ξεχωριστή περίπτωση της αγαπημένης Μεσσαλίνας, της κατά 34 χρόνια νεότερης συζύγου του αυτοκράτορα Κλαύδιου.

Η διασημότερη ιερόδουλος της Ρώμης και αγαπημένη πολλών Ρωμαίων, Γότθων, Βησιγότθων, Γαλατών και Ταχυδρόμων κατέχει το ρεκόρ του μαραθωνίου συνουσιών με 25 συναπτούς γύρους,

Αντιπαραβάλλοντας τα ευρήματα της σπουδαίας αυτής έρευνας με νεότερες ανακαλύψεις, τα σύγχρονα ρεκόρ Γκίνες καταγράφουν ορισμένες αξιοπρόσεκτες επιδόσεις στα αθλήματα δωματίου:

ταχύτητα
Πριν από λίγα χρόνια στο Κέντρο Συζυγικών και Σεξουαλικών Σπουδών στην Καλιφόρνια
μια 26χρονη κατακτούσε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας δίνοντας μια μεγαλειώδη παράσταση 134 πολλαπλών οργασμών μέσα σε μια ώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ολοκλήρωσε, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, εκτός του επιστάτη που συλλογιζόταν «ποιος θα σφουγγαρίσει τώρα».

μαραθώνιος ανδρών
Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Kinsey, ένας έφηβος μπορεί κατά μέσο όρο να αυνανιστεί 11 φορές την ώρα.

Το ρεκόρ κατέχει ένας 28χρονος πού πέτυχε 16 οργασμούς σε διάστημα μιας ώρας, πράγμα που σημαίνει ότι το δεξί του χέρι θα το ζήλευε ακόμα και ο Σουγκλάκος

άλμα εις μήκος
Ο σπουδαίος Γερμανός αθλητής Horst Schultz κατέχει το ρεκόρ μακρύτερης εκσπερμάτισης με 5,71 μέτρα μήκος, 3,76 μέτρα ύψος και ταχύτητα 16,3 χιλιομέτρων, γεγονός που οδηγούσε τους απέναντι γείτονες να κατεβάζουν καθημερινά τις τέντες.


ρεκόρ επανάληψης
Το ρεκόρ το έχει ένας 38χρονος που κατάφερε μπροστά στους ερευνητές του Kinsey (άλλη δουλειά δεν είχαν;) να έχει μέσα σε δυο ώρες 8 πλήρεις οργασμούς.

άρση βαρών
Ο Δρ. Robert Dickinson το 1913 κατέγραψε την περίπτωση ενός άντρα με γεωμετρικές «ανατομίες» μήκους 34,29 εκατοστών και πάχους 15,80 εκατοστών, και του συνέστησε να πάψει να τρέφεται καθημερινά με σανό.

μάχη στήθος με στήθος
Το 1995 στην Κίνα μετρήθηκε το μεγαλύτερο στήθος, που ανήκε στην μόλις 12 χρονών Ting Jiafen που ήταν 48
εκατοστά μήκος και ζύγιζε 10 κιλά (το καθένα)

τραμπολίνο
Αν και δεν είναι σπάνιο πολλές γυναίκες να έχουν μεγάλα οπίσθια, είτε από κληρονομικότητα είτε απ’ τα πολλά εκλεράκια, εντούτοις στην νοτιοαφρικάνικη φυλή των Khoikhoi οι γυναίκες έχουν οπίσθια που στην πλήρη ανάπτυξή τους ξεπερνούν το ένα μέτρο το ένα.

Δεν είναι παράξενο που σε γιορτές, γενέθλια και άλλες εκδηλώσεις, χρησιμοποιούνται σαν πουφ.

20/3/07

το Μνημείο του Γνωστού - Αγνώστου Στρατιώτη

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει τον τελευταίο καιρό στις τοπικές οργανώσεις η ανάλυση του εκλογικού νόμου του κ. Κώστα Σκανδαλίδη, που προώθησε για ψήφιση ο ίδιος και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που διένειμε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής, η νέα κατανομή των εδρών με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2004, θα ανέτρεπε τις πολιτικές ισορροπίες του νομού Μεσσηνίας.

Μετά την στατιστική επεξεργασία του καινούριου εκλογικού νόμου, πρώτο κόμμα στο νομό αναδεικνύεται η Χ.Ε.ΘΕΟ.Κ (Χριστιανική Ένωση κατά Θεόκλητου Κουμαριανού), που λαμβάνει 2 έδρες.

Μια έδρα καταλαμβάνουν η Θεατρική Διαδρομή, η Πίττα Του Παππού και η εθνικιστική οργάνωση Χρυσά Αυγά, που πάντα την πασχαλινή περίοδο αυξάνει τα ποσοστά της.

Η δημοσιοποίηση της εκλογικής ανάλυσης σηματοδότησε την έντονη δραστηριοποίηση των μηχανισμών, που διαθέτουν οι κομματικοί παράγοντες, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να αναπτυχθεί σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των σημερινών βουλευτών και των επίδοξων διαδόχων.

Πλήθος υποψηφίων αναμένεται να κατακλύσει τις πλατείες, τις ταβέρνες και τις καφετέριες, ενώ έκτακτα μέτρα θα λάβει το Νοσοκομείο Καλαμάτας για την υποδοχή ασθενών με προβλήματα στα χέρια από την υπερβολική κατανάλωση χειραψιών.

Παράλληλα οι κομματικοί παράγοντες θα πυκνώσουν τις εμφανίσεις και τις παρεμβάσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αυξάνοντας με τόνους σκουπιδιών τους δείκτες πολιτικής αερολογίας.

Επιστρέφοντας στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού, της εγχώριας πολιτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια του Μνημείου του Γνωστού - Αγνώστου Στρατιώτη.

Το Μνημείο, κατασκευή του γνωστού γλείφτη Γιάννη Πρετεντέρη, θα φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα φυλάσσεται νυχθημερόν από τσολιάδες με κουκούλα στο κεφάλι και μολότοφ στα χέρια.

Με οργή και αγανάκτηση αντέδρασαν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα μετά την ειρηνική κατάληξη της πρόσφατης φοιτητικής πορείας.

Η απουσία επεισοδίων αχρήστευσε τα πολυέξοδα link, τα μεγάλα πάνελ συζήτησης και την χρησιμοποίηση πλάνων από τα ακριβά ενοικιαζόμενα μπαλκόνια του Συντάγματος.

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται η απόλυτη εφαρμογή των νόμων του Murphy στην καθημερινότητα ή όπως (περίπου) έγραφε και ο Πάολο Κοέλιο στον Αλχημιστή (αγαπημένο βιβλίο κάθε μοντέλου) «Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, θα συνομωτήσει ολόκληρο το σύμπαν για να (μην) γίνει»

Για παράδειγμα, χαρακτηριστική είναι η σχέση αυτοκινήτου και βροχής:

Ώς γνωστόν, αν πλύνεις το αυτοκίνητό σου, θα βρέξει.

Αν δεν πλύνεις όμως το αυτοκίνητό σου, δε θα βρέξει.

Αν πλύνεις το αυτοκίνητό σου για να βρέξει, δεν θα βρέξει.

Αν δεν πλύνεις το αυτοκίνητό σου για να μη βρέξει, θα βρέξει.

Αν πλύνεις το αυτοκίνητό σου σκεπτόμενος ότι αφού το πλένεις για να βρέξει δεν θα βρέξει, θα βρέξει...


Γι’ αυτό τον λόγο, την Δευτέρα το βράδυ, μην πάτε στο Bar Bar που δεν έχει ένα υπέροχο live χωρίς τον Luisiana Red και τους Blues Wire. (Αλβέρτο κράτα θέση, γιατί πάλι θα γίνεται χαμός)

15/3/07

Χοτγκέιτς

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Γυναίκες πρότυπα της σύγχρονης εποχής, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά και η Τζένη Χειλουδάκη, πρωτοστάτησαν στους επετειακούς εορτασμούς.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, γνωστές – άγνωστες αναγνώστριες μας κατηγόρησαν για μισογυνισμό, προτείνοντας νέες αντρικές ορμόνες, όπως την ποδοσφαιρίνη, την αυτοκινητίνη, και την παμεστοιχηματίνη μεταξύ άλλων.

Εκτιμώντας απεριόριστα και με κάθε τρόπο τις φίλες της στήλης, συνεχίζουμε να προτιμάμε από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παγκόσμια Ημέρα του Σκύλου, αφού τα κακόμοιρα τα ζωντανά δεν μιλάνε και έχουν ήδη γούνα.

Εξίσου, σημαντική για εμάς είναι και η 14η Μαρτίου, γνωστή σαν Παγκόσμια Ημέρα της Μπριζόλας και της Πεολειχίας (σοβαρά τώρα, υπάρχει τέτοια γιορτή)

Άλλες σημαντικές παγκόσμιες εορτές είναι η 20η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας, που όλοι μιλάμε σαν τον Aliagas, και η 27η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας, που κυκλοφορούμε όλοι με δεκάποντο τακούνι και ασορτί φουρό.

Στο πλευρό μας στοιχίζεται ο εθνικός μας ευεργέτης κ. Νίκος Στεφανίδου-Ευαγγελάτος. Μετά το θέμα που έφερε στην επιφάνεια με τα επικίνδυνα καλλυντικά και τις αλλεργικές βαφές, οι κοπέλες μας πέταξαν τα μανικιούρ και τις κούρες, γλιτώνοντας μας ένα σκασμό λεφτά.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τον καλό συνάδελφο να ασχοληθεί σε επόμενες εκπομπές και με τις γούνες, που στοιχίζουν την ζωή σε τόσα κακόμοιρα ζωάκια.

Η αλήθεια είναι ότι ο μισογυνισμός μας πηγάζει από τα κατάλοιπα την πατριαρχικής κοινωνίας της αρχαίας Ελλάδας.

Γενιές ελληνόπουλων από την σύσταση του νεότερου ελληνικού κράτους και εντεύθεν, γαλουχήθηκαν με παρόμοια ιδανικά, μαζί με υποδείγματα ανδρείας και αυταπάρνησης που φρόντιζαν να καλλιεργούν το εθνικό αντρικό φρόνημα.

Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά ήταν η γενναία στάση του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών, επομένως ήταν εύλογη η συγκίνησή μας, όταν βγαίνοντας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από την προβολή των 300 στο ελληνοπρεπές Βίλατζ Σέντερ, αναφωνούσαμε: «Τι ωραία που’ναι η πατρίδα, Τεκνά με τάνγκα και χλαμύδα

Για δύο ολόκληρες ώρες τριακόσια παλληκάρια από την Σπάρτη, περιφέρονταν ντυμένα σαν go go boys με τους κοιλιακούς φέτες από τα Joe Weidder της εποχής και τίγκα στην χαλάουα από τα αρχαία Bodyline.

Στον ελεύθερό τους χρόνο, οι 300 πετσοκόβουν με κάθε δυνατό τρόπο στις Χοτγκέιτς (Θερμοπύλες) τους κακούς, έκφυλους Πέρσες, στον στρατό των οποίων συμπεριλαμβάνονται γιγάντιοι ελέφαντες, μεταλλαγμένοι μουτζαχεντίν με χατζάρες και τραβεστί με piercing.

Επηρεασμένος από το υπερσύγχρονο ψηφιακό έπος, o δήμαρχος Σπάρτης και Πάσης Ελλάδος κ.Σαράντος Αντωνάκος, ανέκραξε προς την Υπουργό Παιδείας ως σύγχρονος Leonidas (όχι αυτός με τα σοκολατάκια, ο άλλος): «Είμαστε μαζί σας! Μην κωλώσετε! Σήμερα 50 βλαμμένα έκαψαν το Πολυτεχνείο. Πετσοκόψτε τους!»

Με ξέφρενους ρυθμούς συνεχίζονται τα χάπενινγκ της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Μετά το
event της πυρπόλησης του φυλακίου του Αγνώστου Στρατιώτη, και τον πρόσφατο φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Α. Ο. ΜΑΤ και ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ, οι εορτασμοί συνεχίζονται με στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με συντονιστή τον καλό δημοσιογράφο κ.Γ. Πρετεντέρη, γνωστό πρωταγωνιστή επεισοδίων βίας σε αγώνες μπασκετ.

8/3/07

Η Βία δεν είναι Λύση, η Λία όμως είναι Βίσση

Τα συνθήματα στους τοίχους των πόλεων πάντα ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία. Καθένα απ’ αυτά αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία τέχνης και την μοναδική έκφραση μιας φωνής που δεν έχει άλλο τρόπο να ακουστεί.

Επειδή, «αν ο Θεός ήθελε να μην γράφουμε στους τοίχους, θα έδινε τις 10 εντολές σε τετράδιο», παρακάτω ακολουθούν ορισμένα από τα ωραιότερα που συνάντησα μέχρι τώρα :

«Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.»
(λεωφόρος Αλεξάνδρας, Αθήνα)

«Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω καταπληκτική μόρφωση.»
(οδός Μπενάκη, Αθήνα)

«Η χώρα καταστρέφεται από την αδιαφορία, αλλά τι με νοιάζει εμένα?»
(λόφος Στρέφη, Αθήνα)

«Δεν φοβάμαι τίποτα, Δεν ελπίζω τίποτα, Ι am a free man
(πλατεία Αγ. Κήρυκου, Ικαρία)

«Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα.»
(πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα)

«Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά μας τοίχους.»
(Ψυρρής, Αθήνα)

«Το καλύτερο σχολείο που φωτίζει είναι αυτό που καίγεται.»
(4ο Λύκειο, Καλαμάτα)

«Ο Χριστός δίδαξε και πέθανε. Οι καθηγητές τι περιμένουν ?»
(Ε.Μ.Π., Αθήνα)

«Κολόμβε, γαμώ την περιέργειά σου.»
(Decadence, Αθήνα)

«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.»
(πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα)

«Φονιάδες των Ψαριών, Πελεκάνοι.»
(οδός Γερουλάνου, Αργυρούπολη)

«Η μαμά μου λέει ότι αν δεν έχω πέσω στο κρεβάτι μέχρι τις δέκα και μισή, θα πρέπει να γυρίσω σπίτι.»
(Ποτοπωλείον, Αθήνα)

«Μόνο τα καλά κορίτσια κρατάνε ημερολόγιο. Τα κακά δεν έχουν χρόνο.»
(Dark Sun, Αθήνα)

«Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές»
(T.E.I., Αθήνας)

«Το Lifestyle είναι μαγικό, από μηδενικό σε κάνει νούμερο.»
(Γκάζι, Αθήνα)

«Θεσσαλονίκη, η μόνη πόλη που γράφεται με δύο Σίγμα και προφέρεται με δύο Λάμδα.»
(Μύλος, Θεσσαλονίκη)

«Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά.»
(Μεταξουργείο, Αθήνα)

«Ο Χριστός πέθανε, ο Αινστάιν πέθανε, και Εγώ δεν αισθάνομαι καλά τελευταία.»
(Aν club, Αθήνα)

«Ζαλίζομαι. Σταματήστε τη Γη να κατέβω.»
(Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη)

«Συμμετέχω, Συμμετέχεις, Συμμετέχει, Συμμετέχουμε, Συμμετέχετε, Αποφασίζουν.»
(οδός Σινώπης, Αθήνα)

«Μήπως ήρθε η ώρα να πεθάνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην χώρα που τους γέννησε ?»
(οδός Σινώπης, Αθήνα)

«Τα γκαζάκια δεν είναι μόνο για καφέδες.»
(οδός Παπαδιαμαντοπούλου, Αθήνα)

«Έγχρωμη TV, Ασπρόμαυρη Ζωή.»
(οδός Στουρνάρα, Αθήνα)

«Μην τα περιμένετε όλα από την Αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.»
(Παπασωτηρίου, οδός Στουρνάρα, Αθήνα)

«Η Βία δεν είναι Λύση, η Λία όμως είναι Βίσση.»
(Μύθος, Ρέθυμνο)